שלום לכולם-חישולים

nyaron

New member
שלום לכולם-חישולים

יצא לי לראות אימון של קארטה קיוקושנקי ולפי מה שהבנתי זה קארטה מאוד חזק והתקפי והמורה הדגים תרגיל של אגרופים לחזה של תלמיד והוא פשוט הפציץ לו את החזה באגרופים מאוד חזקים אז השאלה שלי אם אפשר לחשל את החזה? ולי אישית זה היה נראה מאוד מסוכן להביא מכות חזקות לחזה (מפתח הלב וכול זה...) תודה מראש לעונים ירון קוגה ריו לשלטון

Dragon Roar

New member
יש לי שאלה...

איזה חלק בחזה? העצם? השריר? האם התלמיד עבד חישולים באיזור זה? הוא מתקדם?

nyaron

New member
לא ממש ראיתי איפה המכות פגעו

נראה לי בכול חלק של החזה וכן אחרי זה דיברתי איתו וזה לא היתה הפעם הראשונה שלו הוא דוקה מרוצה והוא מתאמן כחה שנה ומשהו נראה לי אבל זה לא מסוכן סוג כזה של חישול??

לא ממש

בדרך כלל החישולים הללו נעשים במידה, והמורה יודע באיזה עוצמה לתת את המכה כך שלא יגרם נזק רציני

החישול ומטרתו:

ניתן לחשל רקמות שריר ועצם - הווה אומר:שרירי 2,3,4 ראשיים ברגליים ובידיים, שרירי בטן, צואר, חזה, עצמות שוקיים וירכיים וכד'. מה זה נותן בקרב זירה? הרבה מאוד: עמידות בפני ריבוי מכות חזקות המכוונות לפי חוקי הזירה לאיזורים אלו. מה זה נותן בקרב רחוב? חוסן אם ורק אם ההתקפות מכוונות לאותם איזורים... חישול לא יועיל ברחוב אם ההתקפות מכוונות לרקמות סחוס (מיפקרים), רכות, לסת ופה, מפשעה (עליה קיים ויכוח), עיניים, אוזניים וכד'. החישול הפיזי משמש גם כאמצעי לחישול הרצון והנפש: דרך התגברות על ייסורי הבשר אנו נעשים מפונקים פחות ומרוכזים פחות באי-נוחות גופנית, וזה אולי ערכו האמיתי...

למעלה