שלום לכולם (חדש)

ישות21

New member
שלום לכולם (חדש)

אני כבר עושה 3 שבועות מדיטציה כל ישיבה מעל לשעה.. הגעתי למצב שאני מצליח להתרכז בנשימות בלי לחשוב על כלום השאלה שלי היא: האם זה מספיק להתרכז בנשימות בסך הכל ? הבנתי שצריך כאילו "להתבונן במחשבות".. אבל אני לא מבין איך אפשר להתבונן בהם מבלי להזדהות איתם... הרי מהירותם אדירה..וכדי להתבונן בהם צריך לתפוס אותם לפני שהם מגיעים.. ואיך אתבונן במחשבות כאשר אני לא חושב על כלום ..(רק על הנשימות) היום גם עשיתי מדיטציה ..הייתי עייף..והרגשתי שהולך לקרות משהו.. אבל הופרעתי על ידי רעשים חיצוניים. נכנסתי לעצבים ..קמתי.. ועשיתי את מדיטצית שחרור הכעסים של אושו..חח

אינקה

New member
אתייחס מכיוון הזן

הנשימות הן עוגן שמקרקע אותך לרגע הזה. אתה יכול להקשיב לנשימות או לכל דבר אחר, העיקר שאתה מתרגל את המודעות שלך שלא לעזוב את הרגע הזה ומה שהוא מביא איתו. המחשבות הולכות ובאות כמו עננים בשמיים. אל תיצמד אליהן ולא לנסיון לעצור אותן. הייה מעליהן ובתוכן... כאן ועכשיו. הכל (מלשון להכיל) את כל מה שאתה חווה ברגע זה כאחד. היית עצבני, לא נצמדת גם לתרגול עצמו וזה מצויין. אגב, שעה זה הרבה זמן להתחיל בישיבה. אני מקווה שאתה לא מאלו שמתחילים חזק מידי ונשברים, אם אתה יודע על עצמך שכן אז רבע שעה זה מצויין.

mukti

New member
תהליך.....

המדיטציה שאתה מתרגל היא טכניקה לפיתוח התודעה. התודעה מורכבת מהחלק המודע והתת מודע. מדיטציות,תפילות,ריקוד ובעצם כל פעולה שנעשית תוך זכירה עצמית,התבוננות -"נוגסות" בתת המודע. כשהחלק המודע מתפתח נוצר מצב של זכירה עצמית. מצב שבו כל מחשבה,רגש,שיפוטיות שעולה או זיהוי של מנגנוני המיינד(אגו,פחדים...)-זוכה להתבוננות וחקירה מיידית. אבל שוב,זה המסע שלי.לא בהכרח שלך.

NAVVAN1

New member
שעה זה המון,ובאמת עשית המון של כלום

לא כלום שאנו שואפים אליו, רק כלום של מדיטציה אני בטוח שאתה כבר מעוצבן על שורות שלמעלה
אז נכון? אז מה שווה מדיטציה שעשית? מקשקש אתה אומר מקשקש שיגיע כבר לעיקר נו אלך מפה למדיטציה של ושל של שששששש מדיטציה שלך, אתה לעצמך, כמה פשוט להתחיל, להמשיך... למתחילים, (וכל יום מתחילים מחדש) לך לים שב תקשיב לגלים, רגליים לאדמה, ידים על ברכיים שב על ספסל, כיסא ישר, הכי נוח על תאמץ גוף בהתחלה אתה מדיטטיבי בהתחלה כי זה מה שאתה מחפש לא להיות יוגי זה בחיפוש אחר, של אחר כך. תקשיב לים תקשיב לרעשי חוץ, לא להתעצבן מהם זאת המטרה? עזוב מטרה תקשיב לגלים ותנשום רגיל בקצב שלך תנשום, קצת אוויר להשתדל יותר להוציא ולחכות שנייה לפני שמכניס תרכין קצת ראש, יותר קל לנשום סגור עיין, אם לא נוח לך שנה תנוחה. שב כמה שנוח לך פשוט שב הנשימות מעצמן יתארכו, מעצמו הגוף יתחיל להסדיר עצמו. תכתוב איך היה סתם לא ממטרה של התקדמות, שלושה שבועות של אחרת ממקודם אולי תכתוב אחרת אולי לא, ככה זה בחיים חיים זה מדיטציה,
בברכה תקרא בש

NAVVAN1

New member
אולי ימאים של פעם, לכוכב צפון

ניווטו, אולי את עצמם מצאו
ימאים של היום דחלילי פח ללא לב מפליגים שלא לדרך השמש הצהובה רק למסלול פק"ם ירוק מתנדנד ליבם לטיקטוק בוכנת הדיזל אם היו בהארה לא היו דורסים יפנים למצולות הים

NAVVAN1

New member
רק מתרגל מנוסה יצליח להתאים עצמו

לסביבה כה קיצונית לא יתאים לאדם ששאל. אם הייתי אומר טיבט, מפלים ציפורים, ולא ים גלים - כולם היו מבינים

תן לי להבין

ראשית אתה אומר שהימאי של היום הוא בהכרח רק רודף כסף ולא יצליח להתבוננות ברעש של מנוע דיזל? שנית אתה אומר שהתבוננות למישהו לא מיומן אפשרית רק בטיבט, וגם זה במקומות מאוד מיוחדים?

NAVVAN1

New member
איך חיברת? נשגב מהבנתי, ואני פשוט

אמרתי לאדפ שהתחיל במדיטציה בצורה לא נכונה, שילך קצת לים, ויתרגל שלושה שבועות של התחברות מדיטטיבית להתחלה, להבנה. הוספתי כי אם הייתי משתמש בתיאור מדיטצית טיבט, לצד מפל, ותחת לעץ עליו ציפורים מצייצות, לא היו חושב שמדיטציה כזאת לא נכונה, והים שכאן זמין וכל כך נח לעשות. לגבי דיזל ומלחים, מאיפה זה קפץ? מה הקשר? נשגב מהבנתי למה לאדם לשאוף למדיטציה לצד גושי מתכת? רעש מכונות? ריח דיזל? אני מוריד שעון מתכת מיד, ולא עושה מדיטציה לצד מגנטים, מגירות של סכינים.... וכו'. רק עניתי לך, על פנייה שלך, שלדעתי היתה מכיוון של בדיחות הדעת, שאולי מלחים של פעם היו יכולים לשבת ולשקוע המדיטציות, אבל היום בבחשיבתי על ימאים של היום, על מקרה של פגיעת מלחי צים בדייגים יפנים בשעת לילה לא נראה לי שהם מדיטטיבים. ו לעשות מדיטציה במקום כה רועש כחדר מכונות, רק מתרגל מנוסה מסוגל, כי עולם דמויים של מתרגל מתחיל יגבר על אפשרות שלו לעשות מדיטציה במקום כזה. איך הקפצתי פיוז אצל אדם שלעולם לא כועס?, נשגב מהבנתי סליחה, ואפילו על שאני לא יודע על מה

גם אני, לפעמים.

לא שזה המקום האידיאלי, אבל בנסיבות מיוחדות, זה פתרון לא רע. ספריות ציבוריות - מקום יותר טוב.

ככה וככה

זה תלוי באדם, בשיטה ובתועלת את כנראה צריכה שקט סביבתי, לכן הספריה הציבורית תתאים (מלבד ה-ששששששש פעם בחמש דקות?) אולי אפילו אמבט ציפה חשוך כזה? ככה שכל החושים אין להם במה להתעסק מצד שני, אוטובוס לדוגמה הוא מצוין לתודעה פתוחה לרשמים ואי הצמדות אליהם. זה כמו.. שנשטפים בקיום. אמנם זה יכול להסיח את הדעת, אם תשומת הלב נמשכת בעקשנות לצליל או מראה או ריח, ואז השכל מתחיל לקשר אסוציאטיבית זכרונות ומחשבות. אבל אפשר גם פשוט להירגע ולתת לסביבה להיכנס אלינו מכל הכיוונים והרי, האלוהי אינו נפרד מהבריאה, והבריאה כוללת הכל, גם האיש ההוא שהתעטש מאחורה, הצפירה של האוטו ליד, אוושת פתיחת הדלת, הפטפוטים בסלולרי
בלה בלה בלה לכן, דווקא ברחוב סואן אפשר לחוות ללא שיפוט או הימנעות משום דבר

אין פיוזים.

כתבת משהו שנראה נכון. אבל. לא מובן. נסיתי לבקש ממך להבהיר זאת. לעשות מדיטציה במקום כה רועש כמו חדר מכונות, יכולים לעשות שני סוגי אנשים: - כמו שכתבת "מתרגל מנוסה". - מתרגל חדש לגמרי שמתרגל מדיטציה שהיא פשוטה, קלה ולגמרי טבעית. במדיטציה כזו, הרעש לא יהווה שום בעייה. כי התהליך קורה מעצמו. השפעות חיצוניות לא מהוות כל קושי.

OriIdan

New member
מדיטציה ותאונות שייט...

אם היית משווה את הגודל של ספינת צים לגודל של ספינת הדייגים, זה כמעט כמו הגודל שלך מול הגודל של זבוב. לצערינו הרב אפשר לפגוע בספינת דייגים כזו מבלי להרגיש שהייתה פגיעה. בחוקי הדרך בים מדובר בפירוש שכלי שייט קטן צריך לשים לב שבעתיים כי כלי שייט גדול לא תמיד יראה אותו או יוכל לפנות לו. בקיצור אין קשר למדיטציה כן או לא. לגבי לעשות מדיטציה בסירה בחדר מכונות. קל מאד, עשיתי את זה המון פעמים. זה כמובן לא המקום האידאלי אבל זה לא הפריע לאיכות המדיטציה. זה לא שאלה של מתרגל ותיק או מתחיל, זה שאלה של הטכניקה.

NAVVAN1

New member
עדיין אנחנו בשאלה של מתחיל השירשור.

איך נגדיר לו התחלת הבנה של מה היא מדיטציה, ואפה יהיה יותר קל לו לעשות. מדיטציה שאני תיארתי, מחשיבה של מודט היכול לבחור מקום מדיטציה נח לעולם מושגים שלו. מדיטציה שאתה תיארת של מלח, ספן. מדיטציות בחלל של של מקום ללא אפשרות בחירה. בשני מקרים אנחנו הופכים את העולם פנימי חיצוני לאחד, למקום בו נמצאת מדיטציה. אין כאן שאלה של מה יותר נכון, שתיהן נכונות , כל אחת לפי אפשרות זמן ומקום. יש כאן שאלה של מה יותר טוב לבחור לעשות.

OriIdan

New member
אני לא עשיתי השוואה

אני לא דיברתי על סוגי מדיטציות או על מה נכון ולא נכון. הדברים שלי גם לא היו לנושא השרשור אלא רק כתגובה לעניין של מדיטציה במקומות רועשים או לא נוחים (במקרה זה סירות או סירות מנוע) לשאלה של פותח השרשור, בשביל זה צריך מורה למדיטציה, זה לא דבר שלומדים אותו מפורום. אני בגיל 15 כשרק התחלתי לעשות מדיטציה כבר הצלחתי בקלות רבה לעשות אותה במקום רועש. איך זה? פשוט מאד למדתי טכניקה פשוטה אצל מורה טוב.

אינקה

New member
במקרה של תרגול זן

לעיתים דווקא מקומות רועשים עוזרים. בסופו של דבר הרעש אין לו קשר למצב המדיטטיבי, הוא רק נתון.

למעלה