שלום לכולם, חדש פה!!

RamiSun

New member
אני אישית לא התחברתי לראשון

מבחינתי הסיפור מתחיל מטרספאס. והכי נורא שם זאת ההפקה.

epitaph

New member
אז כנראה שלא...

מסתבר שאתה לא מיוחד כמו שחשבת.

יש גם את Aural moon שאפשר לשמוע

בוויאמפ החדש.... יש בו גם הרבה דברים מעבר כמו דימיולה דרגז וקוריאה.

redoctopus

New member
"לסבול את הג'אז"?!?!?

עיני קלטו בשגגה את צירוף המילים "לסבול את הגאז" כמה הודעות מעלי....תגובתי היא נחרצת ואינה משתמעת לשתי פנים: מה?!?!!?!?!?! ג'אז הוא סגנון מוזיקה מדהים! אפילו הרבה מהרוק המתקדם האלוהי מושפע ונובע ממנו...לסבול ג'אז? איך אפשר?! כל שניה היא הנאה

Rudess

New member
מעניין

אוהב ג'אז ופרוג, אך שונא פיוז'ן. אני למשל אוהב פרוג ופיוז'ן. דרך אגב, אתה מתכונן לשנות בקרוב את השורה האחרונה בחתימה שלך? :)

מפנים את גוש קטיף....

מה הקשר אל גוש עציון..... גוש עציון נכבשה ע"י הירדנים ב48 ולוחמיה נלקחו בשבי ונכבשה שוב ע"י ישראל ב67 זה צמוד לירושלים מצד אחד ומצד שני לשפלה, המקום האחרון שהולכים לפנות.....

אני אמרתי את זה

ואני סובל מג'אז. אני גם לא נהנה ממוסיקה קלאסית, אז מה איכפת לי שהיא השפיעה על הרוק המתקדם? חוץ מזה זאת הייתה בדיחה. קצת פרופורציות, בחייך. הרוק המתקדם האלוהי? נו, קצת הגזמנו, לא?

M a R o o N e d

New member
אני לא יכול לסבול ג'אז.

גם כל ה"ג'אזיסטים" האלה חיים בסרט שהם יותר טובים מכולם.

רק כי זה נכון....

גיטריסט רוק ענק, היה רק חולם להגיע לרמה של גיסריסט ג'אז ממוצע, מה לעשות.... ג'אז היא מוזיקה מורכבת מאוד מלאה במעברי סולמות, ובנגינה בתדירויות הזויות ובמקצבים רכים המשתנים ברנדולמיות גמורה..... נראה גיטריסט רוק אחד שיכול לעמוד בקצב....

טוב אתה יודע, מתפתחים....

אפשר להישאר ברמת ה-"כל מה שמעניין אותי זה הביט שלי! תנו לי את ה-4/4 שלי 8 תיבות של סולו גיטרה, נגנו בהם את כל הצלילים שאתם מכירים, וואו איזה יופי!" אתה יודע מחקר גילה שאמריקאים בשנות ה70 (דיסקו אתה יודע) רקדו רק בטראקים של 120 מטרונום! באמת! יוצרי דסקו שכתבו טראקים ב121 או 119 נכשלו! "יש את הנועה הזאת המטומטמת של כל הרקדנים האמריקאים.. כאילו אם אתה עושה את התנועה של השפתיים אתה מקבל רישיון לעשות את הדבר המטומטם עם התחת" (פראנק זאפה)

orbiti

New member
גם אני קראתי את הספר של זאפה

ואני לא חושב שמה שהוא אומר שם לגבי הביט של המטרונום מדויק, לדעתי היו לא מעט שירי דיסקו בטמפו שונה. בכל מקרה, זה נכון שבג'אז קורים דברים מורכבים יותר מבחינה הרמונית וריתמית מאשר בשירי רוק ממוצעים, אבל אין לזה שום משמעות כשהנגן או המלחין לא בונים לכל המערכת הקשר מוזיקלי טוב. שמעתי לא מעט נגני ג'אז שהדבר היחיד ששומעים אצלם הוא "וואו, עכשיו אני באקורד הזה והזה, זה אומר שאני יכול לאלתר עליו עם המודוס ההוא וזה אפילו יסתדר! איזה מגניב אני!". נכון, המוזיקאים הטובים בג'אז (קית' ג'ארט, צ'יק קוריאה, אורי בן צבי...) יודעים גם לקחת את המערכת הזאת וליצור איתה משהו אמין, אבל אצל חלק גדול מהשאר זה נשמע כמו משהו אקראי וזמני מדי, עד כדי כך שזה נשמע כאילו המוזיקאים לא עשו אף בחירה במוזיקה שלהם, והשאירו את החוכמה והיופי למזל.

למעלה