שלום לכולם חדש כאן

ls dm thc

New member
שלום לכולם חדש כאן

קוראים לי רוי ואני בן 28 מרשפון אחרי מספר שנים של התחבטויות עבודות וטיולים רבים אני חושב שהחלטתי ללכת בדרך שמבצבצת לי מהלב ומראה לי את הכח הקוסמי ביקום אז חשבתי ללמוד הילינג אנרגטי ורציתי את עצתכם איך לגשת אל הנושא הזה ולהכיר אותו יותר לפני הלימודים?(ספרי קריאה ? להתנסות כמטופל בעצמי?) אני חושב לללמוד ברידמן למרות שלא בדקתי בתי ספר אחרים פשוט הוא נראה לי הכי רציני ומקיף אני יודע שהוא גם הכי יקר השאלה למה ללמוד דווקא בו ולא במקום אחר?(איפה שעמר למדה לא זוכר את שם בית הספר,כן קראתי קצת אחורה בדפים אחלה של פורום) סופשבוע נעים לכולם רוי

o n m y w a y

New member
אתה נשמע

כמו אחד שדיי יודע מה הוא רוצה כיום, ומה הוא צריך לעשות על מנת... סמוך על עצמך ידידי, יש לך כיוון טוב.

כיוון טוב בהחלט...

אני יכולה להעלות רעיון שיעזור לך להתכוונן - קנה ספר טוב בעניין הילינג, אחד שניראה לך מעניין, ותרחיב קצת את האופקים, תראה אם זה באמת מה שאתה חושב... עוד דבר ששמתי לב שאנשים עושים, וגם אני שיתי, זה קורס רייקי (קצר, זול, ומסביר את הענין) לפני לימודי הילינג. הצלחה, יקיר, אתה מוזמן פה תמיד לספר או לשאול...

ls dm thc

New member
תודה רבה על התגובות

אם תוכלי להמליץ לי על ספר אני אשמח

ספרים מומלצים -

אני התרשמתי מאוד מהספר "שורשים ושיעורים בזמן". הוא בכלל לא מדבר על הילינג אלא על גלגול נשמות, אבל מאוד עזר לי לכונן לעצמי דעה על העל מודע, ועל מה שאני לא רואה. ככלכלנית ומהנדסת מחשבים, עבורי זאת היתה קפיצת מדרגה. אנשים ממליצים פה הרבה על הספר "ידי אור". אלי הוא פחות דיבר כי הוא לא כל כך קריא. אבל יש בו המממון מידע, והסברים מאוד מפורטיםבנוגע לטיפולים. קח בחשבון, שאני למשל, לא מסכימה מהנסיון שלי עם כל מה שנאמר. זו עצה שהייתי נותנת לך לא רק לגבי קריאת ספר אלא גם לגבי הקשבה למורה או כל יועץ אחר שאתה בוחר, וזה גם מה שאני אומרת לתלמידים שלי. במיוחד בתחום הזה שבו כביכול אין מוחלט, האמת היא טיפה שונה עבור כל מטפל. אז הספר הזה, למשל בעניין ראיית הילות, אני רואה אותן אחרת ממה שהיא מסבירה. כדאי שתרגיש מה דעתך בנוגע לכל פיסת מידע ותחליט אם מתאים לך לבחון או להאמין בלי לבחון וכו'. גם את הספרים של דיפאק צ'ופרה מאוד אהבתי וגם את הספרים של סאנאיה רומאן, שעוסקת יותר בתיקשור, אבל עדיין נותנת תמונה יפה של ה"כוחות" שאנחנו משתמשים בהם בטיפול אנרגטי. אני מקווה שעזר...

lybmann

New member
סליחה שאני מתפרץ אבל יש לי שאלה...

מאז שאני ילד אני יודע שיש בי אנרגיות מיוחדות אף פעם לא ניסיתי את זה או פיתחתי את זה. במקרה המנהל שלי בעבודה עשה קורס רייקי וקצת שאלתי אותו על העניין הזה ואמרתי לו שאני חושב שגם לי יש אנרגיות באופן טבעי. מאז שדיברתי איתו על זה אני מרגיש שיש לי את האנרגיות האלו וזה מתחיל להיות מוזר כי לידידה שלי כאב הראש והעברתי את היד שלי על הראש שלה ככה בצחוק ואמרתי לה שאני "ירפה" אותה היא הרגישה פתאום חום חזק והיא נבהלה וזיזה לי את היד. מה שמוזר שאחרי זה היא בא ואמרה לי שעבר לה הכאב... בקיצור השאלה פה האם בעזרת קריאה של ספר כפי שהמלצת פה אני יכול לעזור לחברים שלי. כלומר, האם בעזרת קריאת ספר אני יכול ללמוד לשלוט באנרגיה הזו ולהקל או "לרפא" כאב של מישהו?

lybmann

New member
סליחה, אבל עומר!! שאלתי שאלה../images/Emo165.gif

אפשר תשובה קטנה בבקשה?

o n m y w a y

New member
אולי אם תפנה לכולם...

יש סיכוי קטן שתקבל תשובה(ות) גדולה(ות).

סליחה חמוד, לא שמתי לב...

אני בטוחה לחלוטין, שלכולנו יש אנרגיות לרפא. אני חושבת, שחשוב ללמוד גם לתעל אותן, וגם למקסם אותן. אני מאמינה, שכל כלי שיכול לעשות טוב, סימן שהוא יכול לעשות גם רע. גם באנרגיות זה ככה. זה יכול לעשות פחות מטוב לך, או למטופל שלך. (אני אגיד עוד, שאני מאמינה שאם יש אהבה מעורבת בעניין, ורצון כנה לעזור, במקרה הכיייי גרוע שיכול להיות עדיין קשה ממש לעשות רע בטיפול אנרגטי, אבל תאמין לי, אפשר ועוד איך, ורק דוגמה קטנה - מישהו שאתה אוהב ואתה ממש, אבל ממש רוצה שהוא יהיה בריא, ולכן "מפציץ" אותו באנרגיות...) אני לא יודעת לגבי לימודי הילינג מקריאה של ספר. זו בטוח התחלה טובה, אבל אני מש מציעה מדריך שילווה אותך, יקשיב לך ויכוון. יש דברים שקשה מאוד ללמוד בלי מגע אנושי...

yperelman

New member
כבוגר רידמן

מעבר ללמידה מקיפה (הכוללת הרבה טיפולי סטאז' מבוקרים ומפוקחים), אתה מקבל התנסות ולמידה משמעותית בכל הקשור להתפתחות אישית ויחסי מטפל מטופל על פני כמעט ארבע שנים, דבר שחסר ללא מעט מטפלים ברפואה משלימה. אגב, כדאי לך לדעתי ללכת לערבים פתוחים ולאחר מכן לסדנת התאמה על מנת לבחון מקרוב יותר האם זה באמת מה שאתה רוצה בהצלחה

ls dm thc

New member
תודה לכולם על התגובות

היתי בפגישת ייעוץ במכללת רידמן אני אקנה את אחד הספרים שהמלצתם לי כאן עכשיו נותרה לי התלבטות אחת רידמן או מדיקה מההתרשמות שלי מרידמן שזהו מקום אינטימי וחם והלימודים בו מאוד מקיפים וכוללים על מדיקה אני לא יכול לומר כלום מכיוון שעדיין לא ביקרתי שם מציק לי שבמדיקה לומדים שנתיים וברידמן לומדים כמעט כפול(אני לא מבין איך באותו מגמת לימוד יש פער כזה גדול) תוכנית הלימודים של מדיקה: תוכנית לימודים מסלול דו שנתי (520 ש"ל) שנה א' (260 ש"ל) · לימוד על המערך האנרגטי במיקרו ובמיקרוקוסמוס. · פיתוח מודעות עצמית, רוחנית ואינטואיציה. · צ'אקרות: משמעותן מבחינה נפשית, רוחנית ופיזית. · אבחון דרך הצ'אקרות. · ארבעת האלמנטים: אדמה, מים, אש ואויר. · לימוד שכבות ההילה, צבע ההילה ודרכי אבחון. · פתיחה אנרגטית והרחבת התודעה באמצעות: מדיטציה, פסיכודרמה, תנועה וצליל. · רגשות ודפוסי חשיבה והשלכתם על המערך הפיזי. · קריסטלים: לימוד על הקריסטל וטכניקות טיפול. · צבע ככלי טיפולי, משמעותו והשפעתו על האדם. · טכניקות טיפול בהילינג. · גישה טיפולית ואתיקה מקצועית. · מדעי הרפואה א' אנטומיה ופיזיולוגיה. שנה ב' (260 ש"ל) · המשך העמקת תהליכים התפתחותיים. · טכניקות טיפול מתקדמות. · לימוד טכניקות שונות של מדיטציה, הרפיה ודמיון מודרך ככלי טיפולי. · אברי גוף, מחלות והשלכתם מבחינה נפשית. · פיתוח יכולת תקשור. · חזרה בגלגולים. · אבחון דרך ציור. · המשך עבודה עם קריסטלים. · אתיקה מקצועית וגישה טיפולית – המשך · מדעי הרפואה ב' פתולוגיה. תעודת מטפל הילינג מוסמך תינתן בתום שנה א' תעודת מטפל הילינג בכיר תינתן בתום שנה ב' תוכנית הלימודים של רידמן: מסלול 4 שנתי: שנה א: סדנת התאמה 10 הילינג אנרגטי כולל יוגה 186 קבוצת התפתחות אישית88 אנטומיה ופיזיולגיה בסיסי100 סדרת טיפולים (אני בתור מטופל מקבל טיפולים מסטודנטים שנה ג)12 קורסי העשרה100(זה לבחירה כביכול ללא תשלום(יוגה צ' קונג ועוד) סהכ:496 שעות שנה ב: הילינג כולל סנדנאות מיוחדות ומודעות דרך פיתוח גוף 153 קבוצת התפתחות88 ביו פידבק56 קורס בחירה-ריפוי באמצעות שחזור גלגולים או אבני מרפא או ארומופתיה או פרחי באך או החלום כצוהר או תקשור ומדיטציה 60-80 החייאה 8 קורסי העשרה 100 סהכ 485 שעות שנה ג הילינג אנרגטי כולל קליניקה193 יחסי מטפל מטופל 100 פתולוגיה בסיסי 44 קורס בחירה (כמו בשנה ב)100 קורסי העשרה(כמו בכל שנה 100 סהכ 517 שנה ד הילינג תמיכה ומשוב ניתוח מיקריים טיפוליים 100 הדרכה קבוצתית סופר וויז'ן 60 פסיכופתולוגיה והתנהגות אבנורמלית32 קורסי העשרה 100 סהכ 292 שעות סהכ 1790 שעות *הלימודים במדיקה כ15 אלף שקל לשנתיים הלימודים ברידמן כ45 אלף שקל ל3 וחצי שנים(האם לימודים מצדיקים את המחיר הגבוה?) אני יודע שמטפל מתעסק בנפש וגוף האדם וחשוב להבין את הנושא לעומק ככל שניתן ולהתייחס ברצינות לנושא מצטער שזה היה ארוך תודה למי שיענה לי חשוב לי לשמוע דעות ממטפלים ובפרט אנשים שלמדו במכללות אלו שבוע מקסים לכולם

yperelman

New member
לא מכיר את מדיקה אך את תכנית

רידמן אני מכיר היטב. התכנית מאוד מקיפה ויסודית ונוגעת לא רק ברבדי הטיפול האנרגטי וטכניקות כאלה או אחרות. התכנית שמה דגש על התפתחותו האישית של האדם והפיכתו (לאט ובהדרגה) למטפל. זו הסיבה שבעיניי תכנית 4 שנתית מאוד מתאימה -לוקח זמן בד"כ לאדם (ולאדם הרוצה לטפל) להבשיל ויש צורך לעכל ולספוג את החוויות שאתה עובר במהלך הלימודים. כפי שמומלץ ללעוס לאט ובתשומת לב ע"מ שמערכת העיכול תעבוד בצורה מיטבית, כך גם ראוי בעיניי ללמוד את לימודי הרפואה המשלימה בכלל וההילינג בפרט. בהצלחה!

אני למדתי במדיקה

המורה שלי היתה טליה חבוט והיא מדהימה. אני חושבת שהלימודים היו נהדרים ונתנו לי המון כלים. אני ממש מאוד מעריכה את המורה שלי ולמדתי לכבד גם את מה שהיא אומרת וניראה לי לא הגיוני, כי היא בעלת נסיון רב, אישה שיש הרבה מה ללמוד ממנה, באמת. מאוד הרשימה אותי. אני אישית לא כל כך הסתדרתי עם הלימודים בקבוצה, אני חושבת שהפורום יודע שדעתי היא שלכל הילר מתלמד יש את מה שהוא צריך לדעת ולי זה קצת הפריע שחצי מהזמן אנחנו עובדים על בעיות אישיות של תלמידים אחרים, למרות שאין ספק שיש מה ללמוד מהסשנים האינסופיים האלה של שיתופים. יצאתי מהלימודים עם תחושה ששיתופים זה בזבוז זמן. קורסים אחרים הראו לי שזה לא נכון, אבל עדיין הרגשתי שזה לא היה בפרופורציות. נפגשתי במהלך הקריירה שלי עם הילרים בוגרי רידמן והרגשתי שגם אלה מהם שעוד לא צברו נסיון מחוץ לבית הספר, יוצאים הילרים בוגרים ובעלי הרבה ידע. יש לי המון כבוד לבוגרי רידמן. אין ספק שהם מקבלים שם משהו שבמדיקה קשה לקבל. סוג של ותק כזה במקצוע. יש להם משהו שלי לא היה כשרק סיימתי ללמוד. ככה שלפי הבנתי, יש יתרונות וחסרונות לכל אחד... לשיקולך...

למעלה