שלום לכולם חדש כאן...

udi1982

New member
שלום לכולם חדש כאן...

לפי מה שקראתי כאן בפורום הגעתי להרבה מסקנות שגם אני סובל מהק"ר..
אני בן 31 מאובחן עם אוסידי ומקבל טיפול של ציפרלקס שעושה בי שמות..רציתי לדעת אם יש כאן בפורום כאלה שכתוצאה מהק"ר יש להם גם אוסידי?
והאם יכול להיות שאם אני אקח ריטלין או משהו דומה זה יועיל לי גם לחרדות?
תודה על היחס (-;

g00laTheCat

New member
היי אודי

קודם כל ברוכה הבאה לפורום :)

דבר ראשון, לפני שהייתי ממהרת למסקנות אודות קיום הפרעת קשב וריכוז או לא, אתה לא חושב שכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בעניין?

באופן כללי, בנוגע לתרופות SNRI SSRI, לטעמי התרופה ה'חדישה' ביותר היא לא בהכרח הטובה ביותר עבורך. אז אם הציפרלקס לא עושה לך טוב, פשוט תשקול יחד עם הרופא שלך להחליף לתרופה אחרת שתוכל להתאים לך יותר. אישית, ציפלקס שלקחתי לפני יותר מ8 שנים, לא התאים לי, והיום אני לוקחת אחת מהתרופות ה'ישנות יותר'- שמתאימה לי פיקס :)

באופן כללי 2, בהחלט ישנם מקרים שאנשים שמאובחנים מאוחר, פיתחו מנגנונים כאלו ואחרים בכדי להתמודד עם הפרעת קשב וריכוז. אחד מם המנגנונים ההלו בהחלט יכול להיות, חרדה כללית ביום יום. כך שישנם מקרים שעל עף העובדה שתרופה כמו רטלין נחשבת כמעוררת, דווקא תהייה בעלת השפעה מרגיעה.

שבוע טוב
טלי

udi1982

New member
תודה על היחס..

הייתי אצל פסיכיאטר פרטי לגבי החלפת כדור בקשר לאוסידי שלי ועל הדרך העלתי בפניו את העובדה הזאת לגבי הקשב וריכוז..הוא נתן לי למלא שאלון וגם לאמא שלי שתמלא שאלון לגביי ואיך הייתי כשהייתי קטן ובלימודים..הוא החליף לי את הציפרלקס בסימבלטה ואמר שהוא רוצה לתפוס 2 ציפורים במכה אם יש גם קשב וריכוז.אני מת מפחד להחליף כי היו לי נסיונות החלפה והיה לי תקופות נוראיות..אני רוצה לבקש ממנו לנסות בנוסף לציפרלקס ריטלין ואולי בהדרגה להוריד את הציפרלקס...
(אגב אני בן ולא בת )
(-;

g00laTheCat

New member
חחח, אתה לא מבין כמה פעמים

קרה לי שבירכתי בנים כמו בנות. לא מסוגלת לקבל את זה שלבנים אומרים ברוך הבא או ברוך השב.
כי באיזשהו מקום אני חושבת שההגעה שלך היא ברוכה, ולא אתה המבורך. הגיוני?

אבחון מדויק

היי אודי,
חשוב שתגיע לאבחון מדויק, כיוון שאם יש לך OCD ריטאלין עלול להחריף את המצב, וכמובן - כדי לקבל טיפול שיסייע לך להתמודד. OCD יכול "להתחפש" לפעמים להפרעת קשב (למשל קושי בריכוז בשל מחשבות טורדניות, איטיות בשל קריאה וכתיבה חוזרות וכן הלאה), לכן חשוב להגיע לאבחון מדויק. יש מבחנים ממוחשבים לקשב שיכולים להבחין בין הפרעות קשב ראשוניות להפרעה בקשב שנובעת מגורמים אחרים כמו OCD. בנוסף לאבחון הממוחשב חשוב לבחון את הסימפטומים לעומק ולראות למה הם מתאימים. כמובן שיכול להיות ששני המצבים קיימים ואז האתגר הוא להתאים טיפול שיתייחס לשני המצבים.
אם יש תופעות לוואי רבות לטיפול התרופתי, אפשר לשקול טיפול אחר, יש כמה וכמה אופציות טיפוליות. פרט לכך, טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול לסייע להתמודד עם ה-OCD בצורה טובה. אם אינך מכיר את הנושא אשמח לשלוח קישורים רלוונטים.

למעלה