שלום לכולם, חדשה פה

20ליאת

New member
שלום לכולם, חדשה פה

ומתחילה להתעניין... מה אתם אומרים על בנייה? עלתה האפשרות של בניית בית על קרקע בבית דגן. קודם כל מה אתם חושבים על בית דגן? דבר שני, במה כרוכה הבניה? האם למישהו יצא לבנות לבד? לא קצת מפחיד? ועוד שאלה: האם אפשר באמת לבנות בשלבים? כלומר לבנות כמה שהכסף מאפשר (נניח קומה אחת), וכשיהיה עוד כסף, להמשיך עם הבניה? תודהתודהתודה! אני יודעת שאני נשמעת מבולבלת לגמרי, אבל ככה זה בהתחלה

20ליאת

New member
ועוד שאלה קטנה

איפה באינטרנט אפשר למצוא מידע על קרקעות למכירה לפרטיים? יש למישהו מושג כמה קרקע בבית דגן אמורה לעלות?

בניה עצמית ...

בנייה זה יופי ... אם מתמצאים בנושא ויש תקציב מספיק. הבניה כרוכה בלימוד הנושא, בהשקעת מאות שעות, הרבה ריצות ... וכמובן כסף. זה לא קצת מפחיד - זה הרבה מפחיד בעיקר את מי שלא בעיניינים. אפשר לבנות בשלבים אם מתכננים את הבית נכון, אבל זה כמובן הרבה יותר קשה, הרבה יותר זמן בסך הכל וגם כנראה יותר יקר. מידע על קרקעות למכירה תחפשי באזור שמעניין אותך, בעיתונים, אצל מתווכים ובאתרים המפרסמים נכסים למכירה (ראי בקישורי הפורום)

20ליאת

New member
האם לדעתך

זה פרוייקט בלתי אפשרי למי שעוד לא מבין הרבה בבניה? ומה אם לוקחים מישהו שייפקח על הבניה בשבילך? לפעמים בניה יוצאת יותר זול מקניה, לא?

לדעתי ...

זה פרוייקט בהחלט אפשרי גם למי שלא מבין בבניה - רק צריך לרצות, ולאהוב את מה שעושים ולהיות מוכנים להשקיע הרבה מאוד זמן ... ולהיות מוכנים לקבל גם טעויות. אם לוקחים בעלי מקצוע טובים, קבלן "מפתח" שבונה מהתחלה ועד הסוף כולל גימור, אדריכל שיתכנו וילווה את כל הבניה וגם מישהו שייפקח על הבניה ... זה מצויין ומבטיח תוצאות טובות ומעט טעויות ... אבל כמובן זה עולה הרבה כסף (ומשאלתך היה לי הרושם שלא זאת כוונתכם המקורית). לפעמים בניה יוצאת יותר זול מקניה ... ולפעמים היא יוצאת הרבה יותר יקר. הבעיה היא שבונים לא תמיד יודעים כמה זה יעלה ולפעמים נגררים להוצאות נוספות. כשקונים יודעים בדיוק כמה יעלה כל הסיפור.

יש קורס "בנה ביתך" של מרכז הבניה

עשיתי לפני 3 שנים, עלה כ-3000 ש"ח לשנינו. לדעתי חובה לכל מי שהולך לבנות, בלי הכנה כזאת בטוח שתשלמו כסף רב בשל חוסר נסיון. לגבי סיכונים, לדעתי הם גדולים וקשה שלא להגרר להוצאות נוספות, חלקן בעיקר בשל דברים שאם לא נעשה עכשיו לא נוכל לעשות בעתיד וחלק אחר בשל הוצאות בלתי צפויות מראש שתמיד ישנן. גם הזמן הרב שתצטרכו להקדיש וגם העצבים שווים כסף.

למעלה