שלום לכולם- חדשה פה

טלטליש

New member
שלום לכולם- חדשה פה

יש לי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים וילדה בת שנה וחודשיים. לאחרונה כאשר בני לא מקבל מה שהוא רוצה (ואני ממש לא מוותרת לו) הוא התחיל להרביץ לי (אמנם לא מכות חזקות כי הוא אפרוח אבל בכל זאת..). אתמול כבר ממש כעסתי אז הכנסתי אותו לחדר ואמרתי לו חד משמעית כי אני רוצה שיבקש סליחה ושלא ירביץ שוב - הוא אמנם הפסיק אבל אחרי כשעתיים עשה זאת שוב. לא נראה לי נבון להכניס לחדר אבל נראה לי כי זו הדרך היחידה יש הצעות?????? ועוד משהו קטן- אני מוציאה אותם כמעט כל יום לגינה וכאשר אני רוצה להכנס הביתה הוא ממש צורח כי הוא לא רוצה להכנס . יש לו 4 חברות בשכונה בנות 6-8 שאוהבות אותו והוא אותן והם תמיד משחקים יחד ובנוסף את הילדים של אח של בעלי וכאשר הוא נפגש איתם הוא רוצה ללכת איתם ולא לעלות הביתה . מוכר????? תודה לכל מי ששרד

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אני אתייחס לכמה נקודות בהודעה שלך: לגבי המכות - איך הדיבור שלו? יתכן שהוא מרגיש שהוא לא מצליח להסביר את עצמו, ולכן המכות נובעות מתסכול? אני מציעה בהחלט להמשיך לומר לו שלא מרביצים (ואת יכולה להציע לו להרביץ לעצמו או לחפץ כלשהו, אם את חושבת שלפעולה הפיזית יש משמעות), אבל שנראה לך שאולי לא הבנת אותו, והנה את מקשיבה לו בתשומת לב והוא יסביר לך שוב. אם הבנת אותו טוב מאד, ואת פשוט לא מסכימה, אני חושבת שכדאי להבין את הכעס שלו (אתה כועס שלא הרשיתי לך להשפריץ מים על הרצפה עם הברז, אבל קשה לי לנקות את המים כל הזמן, ואני לא רוצה שכל הבית ירטב) ולמצוא אלטרנטיבות (בוא נשפריץ מים עם הטוש לתוך האמבטיה; בוא נצא החוצה ונשקה את הגינה בצינור...). לגבי ההכנסה לחדר - דעתי האישית (שבהחלט לא כולם מסכימים איתה) היא שזה עונש, וככזה הוא מיותר. אבל את בהחלט יכולה לשבת איתו ולהסביר לו (גם בחדר שלו, אם יותר נוח לכם כך). אני מצרפת לך קישורים לשני דיונים שהיו כאן לאחרונה - דיון על עונשים ודיון המשך - מקווה שיהיה לך מעניין לקרוא. לגבי הגינה - אפשר להבין אותו, לא? - הנה קישור לשאלה דומה עם רעיונות מה אפשר לעשות.

טלטליש

New member
הוא מדבר יפה וברור-

אנחנו ממש מנהלים שיחות . המכות הן כתוצאה מכך שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה והוא ממש עקשן כמו כן, הוא בגמילה אולי יש קשר? ועוד שאלה- הוא בגמילה כבר חודש במשך היום בלבד, הוא מפספס מעט מאוד ןהפיספוסים הם בד"כ כאשר הוא כועס. השאלה- מתי אפשר להוריד טיטול בשינה לגמרי?

לאה_מ

New member
המממ... פספוסים כשהוא כועס...

תשתדלי מאד ממש לא להתייחס לפספוס. שלא יהפוך למאבק שליטה. וחכי עוד עם הלילות, אם כך. מכיוון שגמילת לילה תלויה בעיקר בהבשלה פיזיולוגית, פשוט שימי לב אם הוא מתעורר יבש (בהתחלה משנת צהרים ואח"כ גם בלילה). אבל אם את אומרת שהוא מפספס כשהוא כועס לא הייתי מתחילה עכשיו שלב נוסף.

ענתש

New member
נהנתי נורא מהדיונים על עונשים...

תודה על הקישור. אנחנו עוד מאד רחוקים משם אבל נקודות מעניינות למחשבה...

למעלה