שלום לכולם.. חדשה פה:)

שלום לכולם.. חדשה פה:)

רציתי להתייעץ לגבי כביסה.. במסגרת עבודתי כמסאגיסטית בגדיי הלבנים יוצאים מוכתמים משמנים ולאחר זמן מה ולא משנה כמה כביסות אני עושה להם גם יש ריח חזק מאד של שמן שבאש. אשמח לשמוע רעיונות מעניינים להורדת הכתמים מהבגדים ולהשיב להם את הריח והכבוד המתאים להם. יש לציין כי אניעובדת כל יום כך שכל יום הבגדים דורשים כביסה. לעיתים אני מכבסת רק אחרי3 / 4 ימים כשיש לי לפחות חצי מכונה כי חבל לי וכביסה ביד לא באה בחשבון מפאת חוסר זמן. אשמח לפתרונות... (רצוי אקולוגיים...) תודה רבה.

maybesure

New member
לא לא לא כביסה ביד!

אבל כן: לשטח את הבגד, לרסס מסיר שומנים כמו של סנו (לא סנט מוריץ, הוא קצת תוקפני מידי) ישירות על הכתמים - לקוצ'ץ, ולהשאיר בצד עד שמצטברת מספיק כביסה. אחרי 3-4 ימים להכניס למכונה לכביסה רגילה, אולי כדאי ב 60 מעלות שימיס עוד קצת את כתמי השמן. אין לי פתרון אקולוגי כי המטרה היא להסיר כתם שמן והכתמים האלו נמסים רק בחומרים כימיים. ושוב המלצה: לזהר דליה יש חומר מסיר שומן המיועד לכביסות במוסדות, קיבוצים, פנימיות ומכבסות תעשייתיות. לא ניסיתי אותו כי יש לי עוד מהחומר הקודם שלהם שכבר לא משווק. בקרוב ינוסה החדש ואז אוכל לחוות דיעה.

goanin

New member
זה שומן. לא חלבון

שומן לא מתקבע על הבגד כשמחממים אותו, הוא נמס.

הסרת שמן:

זה אחד הדברים הכי פשוטים האמת. חומרים שמסירים את הכתם: סבון, אבקת כביסה, סודה לשתיה ומסיר שומנים. מסיר שומנים שמכיל סודה קאוסטית ממש לא מומלץ, ואם שמים אותו על הכתם אז חייבים לשטוף מהר. בקיצור טיפול מקומי: סינטבון או אסטוניש ואז עם תמיסה חמה של אבקת כביסה וסודה לשתיה ואז למכונה על תכנית חמה יחסית
אקלוגי: סודה קאוסטית, סודה לשתיה, סבון.
לא אקולוגי: אבקת כביסה, אלסבון, סבון כלים, אקונמיקה.. מקווה שעזרתי

אוקיי, רשמתי לפני:)

תודה רבה, רשמתי לעצמי ברשימת קניות סודה לשתיה. ואם זה לא יעזור נלך על מסיר שומנים...

למעלה