שלום לכולם-חדשה פה

• פותח הנושא h 17
  • פורסם בתאריך

h 17

New member
שלום לכולם-חדשה פה

אני בת 17 והיו לי 4 התקפים טונים קלונים וכולם היו כשהתעוררתי משינה באמצא הלילה. כיום אני לוקחת למיקטל ואין לי התקפים (כשהפסיקו לי את הכדורים לפני כמה חודשים אחרי שנתיים בלי התקפים היה לי התקף). האם מישהו יודע אם יכול להיות לי התקף כשאני ערה כלומר,באמצע היום? או שיש באמת אנשים שסובלים מהתקפים רק בשינה? האמת שאני די חוששת מהתקף ביום והסיכונים שאיתו אשמח מאוד אם תוכלו לעזור

שלום

באפילפסיה יש מיספר סוגים, את צריכה לברר מה הסוג שלך. כל מה שתיארת זה הסיפטומים, הרופא צריך לתת את הסוג. אצלך, שאמרת "כשהתעוררתי משינה באמצא הלילה", זה מרמז על הסוג, זה לא התקפים בשינה.

ruthty

New member
../images/Emo24.gifהי בוקר טוב לך

כדי לאבחן אפילפסיה צריך לערוך בדיקות יסודיות האם ערכו לך את הבדיקות הללו , פירוט הבדיקות : EEG 'EEG בחוסר שינה

../images/Emo20.gif

את מכירה את עצמך הכי טוב,גם כשמדובר בהתקף בלתי נשלט ישנם לרוב סימנים מקדימים,אם תהיי קשובה לגוף שלך תדעי לזהות ריחות או סחרחורות או כל מיני תחושות שיתנו לך מספיק זמן לגשת למקום חשוך ולשכב. אני חייבת להודות שאין לי הכרות אישית עם מצב שבו ככה פתאום נופלים בלי שום אזהרה מראש. העובדה שאת כותבת שאת מקבלת למיקטל ושאין לך התקפים מאז היא מעולה,חשיבה אופטימית לא תזיק, למה שיהיה לך התקף? אם את מקפידה על שעות שינה,לא שותה אלכוהול ונוטלת תרופות בזמן הכל צריך להיות בסדר, בהנחה שקיבלת את המינון הנכון לך מהנוירולוג שמטפל בך.

היו לי כמה פעמים בחיי

שהיו לי התקפים ללא אזהרה מראש.. לא לכולם ולא תמיד(כי בכל זאת היו פעמים שכן) יש אאורה

h 17

New member
..

אני לא חוששת שיהיה לי התקף בזמן הקרוב אלא אחרי שאני אפסיק עם הכדורים. כי באמת בתקופת הבגריות יש לי בעיה חמורה עם השינה-מה שבעצם החזיר לי את ההתקפים.רציתי לדעת בכלליות. ואני דווקא דיי אופטימית

ענתי80

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני נוטלת למיקטל כבר 10 שנים, פחות או יותר, וכבר יותר משנה שאני בלי התקף (לצערי היה לי התקף כי שכחתי לקחת את התרופה בערב). זו התרופה שאיזנה אותי הכי טוב - התחלתי עם טגרטול ועברתי לדפלפט שעשה לי צרות נוראיות. אם יש לי התקפים אז הם מתוך שינה (לאו דווקא בלילה), וכשאני ערה מדובר בניתוקים, האחרון שהיה לי היה לפני חמישה חודשים בערך. לפני ניתוקים אני מרגישה מעין סחרחורת ובחילה, אבל בד"כ אנשים לא שמים לב לזה. רק במשפחה שלי (הורים ואחים) מזהים את זה. רק בריאות, ענת

לי תמיד היו התקפים לאחר יקיצה משינה.

אף פעם לא היה לי התקף באמצע היום Out of the blue...

שלום :)

כמו שאמרו, יש דרכים לבדוק אם הטריגר שלך הוא בשינה. אבל באפילפסיה כמו שבאפילפסיה קשה להיות חד משמעי. אצלי לדוגמא יש התקפים רק בזמן כתיבה מאומצת (7 התקפים, אחד מהם באמצע בגרות בחיבור...), אבל אי אפשר לסווג את הכתיבה כטריגר חד משמעי.

ה-17

תיראי - זה שהיה לך התקפים לאחר 2 שנים של תרופות ולאחר הפסקת תרופות, די מרמז שלא כידאי לך להפסיק בעתיד. בנוסף, לא ברורה לך סוג האפילפסיה שלך, דבר שתנסי לברר. זה יעזור לך להבין את מצבך.

למעלה