שלום לכולם, חדשה כאן...

nikit1

New member
שלום לכולם, חדשה כאן...

אני מחפשת את משפחה מבסארביה, יש לי פרטים על בן משפחה שנולד סביב 1880 ושמו הפרטי+ שמות ילדיו. ניסיתי להשתמש בקישורי הפורום אך פשוט הלכתי לאיבוד...אודה לכם מאד על הכוונה כלשהי.

ornan

New member
welcome

בוקר טוב ברוכה המצטרפת לחיפושים הדרך ארוכה ולא תמיד קלה, על רגל אחת ננסה להחזיר אותך לדרך א. כתבי לנו את כל הפרטים הידועים לך עד כה שם+מקום מגורים וכו´ ב. קראי שוב ושוב את הקישורים בפורום, הכנסי לGEWISHGEN והתחילי לחפש... אנחנו פה לעזור לך יום טוב

nikit1

New member
קודם כל תודה על קבלת הפנים

לגבי הפרטים של המשפחה- שם משפחה שמיס שעד כמה שידוע לי משמעו ביידיש הוא שמש בית כנסת. שמו הפרטי הוא יונה והוא נולד סביב 1880 בעיירה/כפר גלינויה (לא הצלחתי למצוא את המקום באינטרנט, אני לא בטוחה אם נמצא בבסארביה או במולדובה). שם אשתו אנה/חנה ושמות ילדיו יעקב (נולד ב1904), בלומה, יצחק, מלה/מאשה ואסתר/אספיר. ניסיתי למצוא אותו בJEWISHGEN לפי הפרטים הנ"ל אך לא מצאתי כלום...עוד רעיונות?
ויום טוב!

לאט-לאט../images/Emo28.gif

מהו שם משפחתו של יעקב - ומאיזה יישוב הוא ? מהו שם משפחתה של אנה (אשתו) - ומאיזה יישוב היא ?
סענדער

nikit1

New member
עוד פרטים (אין הרבה לצערי)

שם משפחתו של יעקב הוא שמיס והוא נולד (1904) וגדל למיטב ידיעתי גם כן בגלינויה, אחרי מלחמת העולם השניה עבר לקישינב , שם הוא גם קבור. לא ידועים לי פרטים של חנה (אמו של יעקב וזוגתו של יונה). שמה של אישתו של יעקב הוא אליזבטה בת משה, שם משפחתה מאריאשין, לא ידוע לי מקום הולדתה. שנת לידה משוערת- 1907, נפטרה ונקברה בקישינב.

friend9

New member
גלינויה

לפי Shtetl Seeker של JewishGen יש 3 יישובים בשם גלינויה במולדובה של היום, שזה בערך בסרביה של אז. ועוד אחד במערב אוקראינה (=גליציה המזרחית). כולם קטנים. ניתן לראות את מיקומם במפה.

למעלה