שלום לכולם! זה אני!

python 4

New member
שלום לכולם! זה אני!

אחרי הדיונון (דיון קצר) שהיה לי אתמול עם אמא של יותם בנושא דגלים, החלטתי להוציא מהארון את האוסף שלי - דגלים בבולים! נא לרסן את ההתלהבות בבקשה. אם מישהו ששומע אותי אוסף במקרה בולים כאלה, אשמח לקבל ממנו מידע. ואם למישהו יש בול כזה להחלפה, נא לעלות אותו על המסוק הראשון אלי! תודה! אני אצרף פה סריקות של כמה מהבולים שיש לי באוסף. תראו איזה יופי של נושא. בקרוב - בתערוכת הבולים הקרובה למקום מגוריכם (בתוספת הורדת נקודות בשל הבול הטיבטי).

python 4

New member
1- מונגוליה וטיבט..

מישהו אולי יכול להסביר לי למה המונגולים שמו על הבול שלהם את דגל מזרח גרמניה? הדגל המזרח גרמני זהה לזה של מערב גרמניה, בתוספת מסמר ומחוגה שמסמלים את זה שבמזרח גרמניה אנשים עבדו ממש, בניגוד לקפיטליסטים מהמערב שישבו בבית והתעשרו מלא לעשות כלום.. לפחות לדעתם.

python 4

New member
3 - ברית המועצות

כמובן הפטיש והמגל. כן, גם בברה"מ דגלו בעבודה. בבול משמאל יש את הדגלים של כל הגוש הקומוניסטי - אני מזהה את רומניה, הונגריה, גרמניה, סין וקובה. ואולי מישהו יכול לעזור לי עם הכיתוב ברוסית על הדגל בבול מימין?

python 4

New member
וכמובן,

שיש שם גם את דגל צפון קוריאה, הכי שמאלי בשורה העליונה. אה, קומוניסטים.

python 4

New member
אופס..

רק עכשיו כשאני רואה את ההגדלה אני מזהה גם מימין לדגל הצפון קוריאני את דגל ויאטנם, הכוכב הצהוב על רקע אדום. וזו, ילדים, החשיבות של העבודה עם זכוכית מגדלת כשמסתכלים על בולים.

python 4

New member
4 - הונגריה

שוב בול של כל דגלי הגוש הקומוניסטי. גם קמבודיה מצטרפת לחגיגה. תראו מה זה, פעם הקומוניסטים שלטו בחצי עולם ואיפה הם היום? וכן דגל בתוך בול בתוך בול - ממש פיצול אישיות.

תמיר1991

New member
ואגב- יש לי אוסף של כל דגלי המדינות

הריבוניות בעולם וטריטוריות רבות רבות אחרות, סה"כ כמעט 350 דגלים (!!!). להלן דגל אחד משם- יוטה, מדינה בארה"ב. תמיר.

תמיר1991

New member
וכפי שהבנת, איכות דגלי ארה"ב לא

משהו... הם נסרקו מ"ספר הדגלים השלם". תמיר.

python 4

New member
אבל למה לסרוק?

אצלי ספר הדגלים השלם שוכן במקום של כבוד על מדף הספרים שלי. תקנה אותו אם אין לך, זה ספר מצויין (פשטני, אבל מצויין).

תמיר1991

New member
יש אותו לאחי, וממנו סרקנו

בכדי שיהיה לנו על המחשב. זה היה ה"פרוייקט" שלנו בחופש הגדול של 2002. תמיר.

python 4

New member
אופס, טעות שלי -

הדגל שבטור השני במרכז הוא לא של קמבודיה אלא של מונגוליה. אבל לא לדאוג - גם הקמבודים היו קומוניסטים בזמנם (החמר רוז', זוכרים?)

python 4

New member
ורק למען הדיוק ההיסטורי -

משמאל לימין, בשורה העליונה: בולגריה, קובה, רומניה בשורה האמצעית: הונגריה, מונגוליה, ברה"מ ובשורה התחתונה: מזרח גרמניה, פולין, צ'כוסלובקיה אכן, פאר היצירה הקומוניסטית. נא לשנן את החומר, מחר יהיה מבחן!

python 4

New member
5 - ארה"ב

אמריקה דה ביוטיפול. 50 כוכבים ל- 50 מדינות, 13 פסים ל- 13 המושבות הראשונות. ולנו יש רק 2 פסים. יש לנו עוד הרבה ללמוד!

python 4

New member
6 - סקוטלנד

הצלב הסקוטי. אחרי שהאנגלים כבשו את סקוטלנד הם שילבו את הדגל שלהם (הצלב האנגלי האדום על רגע לבן) עם הדגל הסקוטי וכך התקבל היוניון ג'ק (דגל הממלכה המאוחדת). that's all for now! דעות, הערות, מישהו?

תמיר1991

New member
ממש לא...../images/Emo13.gif פשוט תכתוב לו...

וירון (python 4)- אתה מגיע לכנס הבולאים? תמיר.

python 4

New member
לצערי אני לא יכול להגיע..

היום לקחתי לי יום חופש אבל ביום יום אני צריך להתייצב במעבדה שלי ולהצדיק את המלגה שמשלמים לי..
חוץ מזה אני עדיין בולאי ירוק. עוד לא הייתי קורא לעצמי אפילו בולאי. מה, כולם יגיעו לשם עם הארגזים שלהם ורק אני יבוא עם בול הכלנית שאתה שלחת לי? שנה הבאה שכבר יהיה לי אוסף מרשים של בולי לחם להציג אני יבוא לכנס.

מה זאת אומרת? בוודאי שכן.

וגלריה בשביל אוסף של שלושה וחצי בולים היא הכי יקרה, בגלל החצי. תשלח שיק, ואחר כך נראה מה הלאה. אגב, תחתום ותשאיר את היתר פתוח, אני כבר אמלא את הפרטים הקטנים..

למעלה