שלום לכולם ושאלה..

assafdt

New member
שלום לכולם ושאלה..

אני בקרוב מאוד טס ללימודים בלונדון. שנתיים לימודים. התקבלתי כבר, יש לי את כל המסמכים, את כל האישורים וגם את כל מה שצריך בשביל לקבל ויזת סטודנט כשאני נוחת. (נאמר לי בשגרירות בריטניה בארץ שאת הויזה אני מקבל בנחיתה שלי בלונדון עם הצגת כל המסמכים.. ויש לי את כל המסמכים ואף יותר מכך). השאלה שלי היא, אם תהיה לי בעיה לקנות כרטיס טיסה לכיוון אחד (1 way)? אני יודע שברוב המקומות בעולם וברוב התנאים עושים בעיות, אבל אני שואל מכיוון שאני יודע שאני מגיע עם אישור קבלה ללימודים ועם אישורים שיש לי מספיק כסף לממן את עצמי (גם בלי לעבוד), כמו כן הלימודים הם שנתיים שבהם אין לי כוונה לחזור לארץ (אמא תבוא מספיק לבקר) ולכן אין לי צורך לא בתאריך חזרה וגם לא בכרטיס פתוח לשנה או משו כזה.. אז אחרי כל ההודעה הארוכה הזאת... עצות\תשובות? תודה רבה

een ogenblik

New member
מנסיון שלי

הבעיה האמיתית תהיה דווקא בנתב"ג. אני מניחה ששגרירות בריטניה בארץ יודעת מה היא אומרת, ושאתה הבנת אותם נכון. במצב כזה לא תהיה כל בעיה להכנס לבריטניה ללא כרטיס יציאה, מאחר והם מבינים את אותם שיקולים. אבל בנתב"ג, בשלב הצ'ק אין, שואלים אותי כל פעם מדוע אין לי כרטיס חזור, ומתייחסים אלי בחביבות כשאני מראה את תעודת התושב שלי. פעם נסענו עם ידידה החיה בבלגיה, אך מסיבות ביורוקרטיות שונות לא קיבלה תעודת תושב, ובעמדת הצ'ק אין התפתחה סצנה לא נעימה שכמעט מנעה ממנה לעלות על המטוס ללא כרטיס חזור. כדאי לבוא עם כל המסמכים בצורה נוחה להגשה כבר בנתב"ג, ואולי גם לצרף מכתב מהשגרירות הבריטית בארץ.

כרטיס בכאילו

תעשה מה שאני עושה בכל פעם דשאני טסה מישראל ללונדון: יש מספיק חברות נסיעות בארץ שמנפיקים כרטיס פקטיבי (מותר להדיג פקטיבי בפורום?) זאת אומרת שאתה קונה כרטיס לכיוון אחד, אך מצורף אליו כרטיס חזור לכל תאריך שתבחר, הכרטיס חזור נראה כמו כרטיס טיסה רגיל, רק אי אפשר להשתמש בו, בכל אופן זה נראה טוב בשדה תעופה. בהצלחה

בלבלה

התנצלות על כל האותיות הבלתי רצוניות שהתפלקו לי להודעה דשאני= שאני להדיג= להגיד זה מה שקורה כשהאות ד' נמחקת מהמקלדת

אפשר

כל חברת תעופה תשמח למכור לך כרטיס בכיוון אחד, בעיקר משום שמחירו מאוד קרוב למחיר כרטיס הלוך ושוב (ככה זה במרבית החברות). המדובר כמובן על טיסות סדירות (לא טיסות שכר, שהן תמיד הלוך ושוב). יש בפניך כמה אפשרויות: - כרטיס בטיסת שכר, שבו תשתמש בכיוון אחד בלבד ותזרוק את השני. זו תהיה כנראה האופציה הזולה ביותר. - כרטיס בכיוון אחד בטיסה סדירה. מחירו של כרטיס כזה כמעט כמו מחיר של כרטיס הלוך ושוב בטיסה סדירה (מסוג הכרטיסים שמוגבלים לחזרה תוך חודש או שלושה חודשים). - אם אתה מתכוון ללכת על הטיסה הסדירה, ואם בכוונתך לבוא לביקור מולדת מתי שהוא במהלך תקופת הלימודים, אולי כדאי לך לשקול כרטיס פתוח לשנה בטיסה סגירה. כרטיס זה יחסית יקר, עד כמעט פי 2 מכרטיס רגיל הלוך ושוב שמוגבל לחודש בלבד, אבל.... אם תקנה כרטיס רגיל או חד-כיווני ותרצה לחזור לביקור, תשלם ממילא את מחיר הטיסה חזרה במוקדם או במאוחר. - ואם כבר החלטת ללכת על כרטיס פתוח לשנה - בדוק מה המחיר של כרטיס במחלקת עסקים.. בדרך כלל המחיר יהיה מאוד דומה לזה של כרטיס לשנה במחלקת תיירים, וכרטיס עסקים פתוח לשנה תמיד... לפחות תטוס בסטייל. קח בחשבון שמחירי הטיסות בחורף נמוכים לאין שיעור מהמחירים באביב או בקיץ. ככל שתטוס מוקדם יותר - תטוס במחיר זול יותר. ונקודה אחרונה: בחלק מהמקרים, דיילי צוות הקרקע של חברות התעופה מחוייבים לבדוק אם יש באפשרותך להיכנס למדינה אליך אתה טס. יש מדינות שקונסות את חברות התעופה אם הן אפשרו לאנשים ללא ויזה מתאימה לעלות על הטיסה (ארה"ב היא דוגמא למדינה כזו). לכן יקפידו הדיילים לחפש בדרכונך ויזה לפני שהם רושמים אותך לטיסה, למשל. במקרה של כרטיס לכיוון אחד - אם הם יודעים שהשלטונות המקומיים לא יכניסו תייר למדינה בלי שיש לו כרטיס חזור, ואם אין לך ויזת לימודים או שהייה, זו סיבה מספיק טובה בשבילם למנוע את עלייתך על הטיסה (אחרת הם ייקנסו כשתנחת). טיסה נעימה ובהצלחה בלימודים !!

assafdt

New member
תודה על כל התשובות

שבוע הבא כנראה, נדבר כבר מלונדון..

amitr16

New member
you can but a one way ticket...

There is no problem with buying a one way ticket... I came here 4 months ago on a student visa, for a 12 months academic programme...with a one way ticket - and had no problems at the airport... You just have to show the UK authorities at the airport that you can indeed pay for your stay here (tuition, rent, etc), and proof that u were accepted to your programme - and they will question you for a few minutes to see that all is legit. If you indeed have all the papers - there should be no problem...

moonshaa

New member
היי אסף

לפני 6 חודשים קניצי כרטיס טיסה 1 way , בלי אישורים ללמוד ובלי אישורי עבודה. הגעתי בתור תיירת. שאלו אותי מה אני עושה בארץ אמרתי ורשמתי שאני סטודנית. אומנם שקרתי.. ממש לא בקשו ממני להראות להם את הכרטיס החזרה. יותר מיזה בכל הפעמים שנכנסתי לאנגליה וטסתי הרבה לכאן, אף פעם לא בקשו ממני להוכיח שיש לי כרטיס חזרה. מה שכן קח את זה בשיקול ,קניצ כרטיס 1 way לישראל מאוד מאוד יקר. נכון מלפני חודש כרטיס לישראל הלוך חזור עולה 255 פאונד לעומת זאת 1 way עולה 400 פאונד. בהצלחה.

moonshaa

New member
היי אסף

לפני 6 חודשים קניצי כרטיס טיסה 1 way , בלי אישורים ללמוד ובלי אישורי עבודה. הגעתי בתור תיירת. שאלו אותי מה אני עושה בארץ אמרתי ורשמתי שאני סטודנית. אומנם שקרתי.. ממש לא בקשו ממני להראות להם את הכרטיס החזרה. יותר מיזה בכל הפעמים שנכנסתי לאנגליה וטסתי הרבה לכאן, אף פעם לא בקשו ממני להוכיח שיש לי כרטיס חזרה. מה שכן קח את זה בשיקול ,קניצ כרטיס 1 way לישראל מאוד מאוד יקר. נכון מלפני חודש כרטיס לישראל הלוך חזור עולה 255 פאונד לעומת זאת 1 way עולה 400 פאונד. בהצלחה.

assafdt

New member
שוב, באמת המון תודה..

עזרתם בהחלט.. אגב מחיר הכרטיס, הסתדרתי גם עם זה.. פעם ראשונה בחיי שגברת קומבינה סידרה לי משו.. כך שאין מה לדאוג מהמחיר :) תודה רבה!

למעלה