שלום לכולם ושאלה

שלום לכולם ושאלה

אחרי שקראתי את השרשור של רן ומארי לגבי הגיור יש לי שאלה למומחים. חברי הוא הולנדי ואני גרה איתו בהולנד. האם יש בכלל איזה שהוא סיכוי אי פעם שנוכל לחיות יחד בארץ ללא גיור? והאם יש הבדל בין המצב בו אנו נשואים (נישואין בהולנד) או מצב שבו אנחנו לא נשואים? תודה מראש, אורית

GalGula

New member
בוקר טוב לך ../images/Emo42.gif ../images/Emo13.gif

אוריתי, לא ברורה לי השאלה. למה בדיוק את מתכוונת? מאיזו בחינה יתאפשר או לא יתאפשר לכם לחיות יחד בארץ ללא גיור? כי מבחינה חוקית - אין שום בעיה, במידה ואתם נשואים, שהוא יחיה כאן איתך. לראיה יש כאן מס´ זוגות שיעידו שאצלם המקרה הוא כזה. האם אתם חושבים על נושא הגיור? ועל מעבר לישראל?

oorly

New member
אם תתחתנו בהולנד נישואים אזרחיים

אין שום בעיה שתוכלו לגור בארץ ללא גיור.

RB28

New member
לאורית שלום

אני נשואה להולנדי (יהודי) שעלה לארץ לפני 11 שנה. אנחנו התחתנו בהולנד גם נישואין אזרחים וגם נישואין יהודים ולפי מה שאני יודעת בוודאי שתוכלו לחיות בישראל ללא גיור של בן זוגך,כי בעתיד כשתרחיבו את המשפחה דת הילדים נקבעת לפי דת האם(ז"א אם את יהודיה אז ילדייך יהיו יהודים). רק עיצה קטנה אחת: לפני שבן זוגך עולה לארץ כדאי לגשת לשגרירות ישראל בהולנד ולהוציא ויזה או לבקש שירשמו אותו כעולה חדש. בהצלחה. איפה אתם גרים בהולנד? ואיפה אתם רוצים לגור בישראל? יש בישראל ארגון של עולי הולנד שכרגע אני לא זוכרת את שמוואת אתר האינטרנט שלו,כשאני אזכר אני ארשום לך. שיהיה לכם בהצלחה!!!!!!!!!

למעלה