שלום לכולם וערב טוב

דוס1984

New member
שלום לכולם וערב טוב

אני חדש ישן, הייתי פעם בתפוז, התנתקתי לפני כמה שנים, וכרגע אני חוזר שוב (למרות התיעוב שלי מהאתר הזה.. למרות התחושה של בור ששתית..) בגלל שנתקלתי ממש במקרה דרך גוגל בפורום המעניין הזה. אני באופן אישי מקווה להחכים פה בעיקר בהתמודדות בנושא חינוך ילדים כשהאבא ספקן. וסתם חילופי דעות לגבי דברים העומדים על הפרק.

דוס1984

New member
מדוע לא?

אין פה אנשים עם ילדים? איך הם מסבירים להם את המושג אלהים? איך בבית כנסת מצליחים לעבור שעתיים תפילה בשבת מולם? אי אפשר לעבוד על ילד. מעניין אותי לדעת על דברים שבהם אנשים הגיע למצבים שמעשיהם נוגדים את מה שאמרו לילד. וסתם מחשבות בתחום. לא הבנתי מה זה אומר "אם כבר יהיו לך שאלות נוספות.."

דוס1984

New member
ללמוד ולהשכיל מנסיונם של אחרים

זה נראה שמה שכתבתי נשמע מאוד מוזר שדורש חקירה צולבת. יש משהו שפיספסתי פה?

הנקודה כזאת:

קל לחנך ילד כשאתה מאמין באמת במה שאתה אומר לו. אבל כשאתה כל כך אוהב את הילד/ה שלך ומוכן לעשות עבורו את הכל, אבל אתה ביודעין ממלא את מוחו בשטויות - שכדאי שהוא יברך לפני שהוא אוכל ושיש ישות רוחנית שנמצאת בשמיים ובעצם היא נמצאת בכל מקום וכל מיני שטויות - מתעוררים אצלך שאלות רבות...

סוג ב

New member
לא דורש חקירה צולבת

רק שאתה מגיע לאיזה מקום, תציג את עצמך, נוכל לקחת אותך ברצינות ולענות ברצינות.. ברוך הבא.

קודם כל ברוך הבא!!!

כולנו שמחים לקראתך, ואל תתרגש מההתנפלות של האגס, צריך להזהר לא לפגוע ברגשותי המוסריים כי הוא מאוד כועס... לגבי חינוך הילדים, זו צרה צרורה, ולכן תשובות ממש לא תמצא, כי אין. בהזדמנות אנסה להסביר מעט מדרכי, אבל פתרון איייין...

mister xy

New member
ברוך הבא

חינוך הילדים זה אחד הדברים הקשים שאנו נאלצים להתמודד איתם כל אחד והמגבלות שלו. אין פתרון של קסם אבל אפשר קצת להקל את המצב.

משתוקק10

New member
ברוך הבא, אולי עדיף שתביא קצת יותר מידע.

האם אשתך גם בדעתך? בני כמה הילדים? מה מצבך מבחינה אמונתית?

דוס1984

New member
אז ככה

אשתי לא בדעתי, למרות שהיא יודעת את דעותיי אין ילדים עדיין, זה דברים שמטרידים אותי כיום מבחינה אמונית אני ספקן זאת אומרת, האמונה שלי התערערה בגלל הרבה שקרים שראיתי בדת, כשאני אומר שקרים, הכוונה לסילוף דברי המקרא, הלכות מצוצות מהאצבע, בורות שקרים וסילוף התורה על ידי רבנים, שינוי הדת במהלך השנים, וכמובן ההמצאה הכי גדולה ספר הזוהר והקבלה. אני כרגע בתהליך חקירה אחר מקור היהדות במקרא להבין איך הכל התחיל כדי להבין לדוגמא איך הגיע סיפור הר סיני וקבלת התורה. ובשבילי זאת הדרך להפרכת או הוכחת קיום האל. בעיניי ההתיימרות האנושית דרך המדע להוכיח אם קיים אלהים או לא זה פחות שווה ערך לנסיון של נמלה להבין איך עובד העולם.

אם אין לך ילדים, אז תתאפק..

מצבך כרגע נפלא ביותר, עליך להגיע להכרעה חד משמעית לפני שאתה עושה ילדים, ואז פשוט לצעוד עם האמת שלך, ואם אשתך תלך איתך מה טוב, אם לא, עליך לוותר עליה, החלופה שאנו חיים בה, ממש ממש לא מומלצת, וזה בלשון המעטה. ייתכן שחיים מודרנייים מאד יוכלו לספק אותך גם אם תהיה כופר, אך חושבני שחלק מהחברים יחלקו עלי. אם תרצה חומרים שיעזרו לך בספקות שלך, אוכל לספק לך, אבל כמובן שהם יהיו מצד אחד של המטבע...

משתוקק10

New member
חיים מודרניים לא יספקו אותך. לדעתי

להביא ילדים במצב כזה זאת הטעות הכי מרה. יתכן שבעוד שנה כשגופך יספוג את שנאת הדת, ואת החרדים בפרט, אתה תאלץ לעזוב את אשתך גם אם תאהב אותה אהבת מוות. אני ממליץ לך, שבמקום להתעסק עם ענייני הילדים, תשקיע יותר בשכנוע האישה. ובזה אני יכול לעזור לך, משום שאני הצלחתי את זה אצל כמה נשים. נ.ב. סתירת התורה היא לא כפירה באלוהים, אלא כפירה בדת היהודית. למרות שאני בטוח שאין אלוהים,לא ניתן להוכיח זאת, משום שלא ניתן להוכיח אי קיום.(כלל ברזל) ניתן רק להוכיח שאפשר להסתדר בלי כוח עליון. עיין באתר דעת אמת, ובאתר חופש. וכטיפ אני ממליץ לשתף את אשתך בכל מה שאתה קורא, אל תנסה לשכנע אותה, עם הזמן זה יבוא כנראה. בהצלחה

למעלה