שלום לכולם! ועוד מעט

mamajoni

New member
שלום לכולם! ועוד מעט

אני שוב חוזרת לפורום הזה. עכשיו אני בעיקר בפורום של הריון אחרי אובדן, אבל אני גם אמא לילדה מקסימה כמעט בת ארבע שנולדה שבוע אחרי האובדן של אחיה התאום... הזמן עובר, לא מהר מדי, אך עבר... ההלם, האבל, האכזבה, ניסיונות וטיפולים למען הריון חדש והריון עצמו עוד מעט מגיע לסיומו. עכשיו אני התחלתי שבוע 35 וממש לא מאמינה שאני כבר עברתי את השבוע של אובדן ושכאילו אני כבר מאחורי הגבול הזה ועוד לא הייתי בשבוע 35 עם הריון תקין (טפו-טפו. זה לא נקלט בראש שאני אהיה אמא לשני ילדים... דרך אגב עכשיו ייוולד לנו בן, ויתפוס את המקום השלישי בליבי. כל השנים האלה הייתי מתאבלת שאני לא אמא לשניים... ופתאום עכשיו זה ישתנה, זה קצת מפחיד... כבר התרגלתי לזה שאני לא ועכשיו פתאום זה יהיה. אני די מבולבלת מהאושר והשמחה שמתקרבת... אולי אני לא מספיק מתרגשת, לא יודעת איך לתאר את זה, בקיצור כמו בכל ההריון שמרתי על פרופיל נמוך, אז עכשיו אני בכלל מתעלמת מעובדה שבעוד חודש ישתנו חיינו. רק החלק הטכני מעסיק אותי בעיקר אופן הילוד. בעבר היה לי ניתוח קיסרי ועכשיו אני מאוד רוצה ללדת בעצמי, אבל הרופא שלי אמר שלא יתן לי לעבור מעבר לשבוע 38 וחצי עקב סכרת הריונית ואי-ספיקה שלייתית בהריון הקודם. אז שאלתי היא כזאת, האם למישהי עשו זירוז אחרי קיסרי ראשון? הרופא שלי עומר שאפשר לעשות חצי זירוז ולנסות לילד אותי רגיל. מעניין אם מישהי עברה זירוז כזה? תודה על הקשבה

דיא

New member
ברוכה הבאה../images/Emo70.gif

זוכרת אותך מהפורום של ההריון בסיבוב הקודם. יש לי מה לומר לגבי ילד שני אבל כרגע המוח שלי מרגיש כמו עיסה. אולי אחרי קפה אתאפס. לגבי ויב"ק (וגם הורות לשניים) תקראי את ההודעות של נייטי בשרשור יומולדת של נסיכתה דניאל, ממש פה מתחת. מצרפת לך גם את סיפור הויבק שלי, שהעלתי בפורום אחר לפני חצי שנה ממש. מוזמנת לפנות אלי במסר ואעביר לך את הידע שצברתי לגבי ויב"קים לפני הלידה.

נייטי

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה

כמו שדיא כתבה, קראי את הסיפור שלה ושלי, אומנם הסתיימו אחרת אבל אני משערת שמשניהם יש מה ללמוד. מאחלת לך המשך הריון נפלא ושתהיה לידה כמו שאת רוצה אבל הכי חשוב, שתהיה תוצאה נפלאה ובריאה בידיים מלאות.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לא מבינה בויבק אבל.... מאחלת לך המשך הריון נפלא ושתהיה לידה קלה ככל האפשר, שסופה שמח עם תינוק צורח
קיווי

ברוכה הבאה

ובהצלחה! אני עשיתי לקל"נ (לידה קיסרית לאחר נרתיקית
), כך שאין מה ללמוד ממני...

שלום שלום ../images/Emo13.gif

גם אני מרגישה ממש אורחת בפורום הזה, כי אני בקושי מגיעה... אני מצרפת לך שני קישורים: אחד של הודעה שלי עם כל האפשרויות של זירוז לידה לאחר קיסרי (תאמיני לי, ניסיתי הכל...) והשנייה של סיפור הלידה הארוך והמייגע של תומר. בכל מקרה, וכמו שכתבתי גם בשירשור של נייטי, עד הום יש לי צביטה בלב על "הכישלון" שלי, אבל זה עובר אחרי שנייה שאני מחבקשת את התוצרים המשובחים שלי
. שילחי לי מסר אם את רוצה עוד פרטים. בהצלחה, מעין

mamajoni

New member
תודה רבה על התשובות

אני עכשיו כבר לא יודעת מה טוב בשבילי... אני די מפחדת מקרע ברחם בגלל הזירוז שכנראה ימליצו על כך בגלל סכרת הריונית וסיפור מעבר... אני רוצה עוד ילדים ולא מוכנה לסכן את בריאותי ואת הסיכויים להרות בעתיד... אני ממש מבולבלת...מצד שני ממש לא בא לי שוב קיסרי ומה עם הרצון כן לעבור לידה רגילה? הרופא שלי די אופטימי ואני מתחילה לשקוע בחשדות וסרטים של תסריטים גרועים שרצים לי בראש... בקיצור... אני רוצה שכל זה יהיה כבר מאחורי...

דיא

New member
מה הרופאים שלך אומרים?

לפי המחקר שלי הלא מדעי, אבל עם סקירת ספרות יפה, בלנל"ק אין יותר סיכון לקרע ברחם מאשר בלידה שניה רגילה. נכון שזירוז מגביר את זה. אבל ממילא אף אחד לא ייתן לך בלנל"ק פרוסטגלנדינים וגם המינון של הפיטוצין מתחיל מנמוך ופשוט פועלים לפי ההתקדמות בשטח. האם חשבת על מזרזים אלטרנטיביים? - דיקור, נאטורופתיה, תה עלי פטל, רפלקסולוגיה? תראי, זה אוטוטו יהיה מאחורייך. לי אישית ברור שההתעקשות על לידה וגינלית הייתה הדבר הנכון עבורי. אחותי, בתנאים דומים, בחרה בקיסרי נוסף, וזו הייתה ההחלטה הנכונה עבורה. תגיעי לרגע המכריע, תתחילי תהליך, תראי לא זה לוקח אותך. אבל תגיעי לשם מצויידת בכל הידע ועם מחשבה על מה תרצי בתסריטים שונים. אני מאמינה שאם תדעי מה את רוצה, תוכלי בקלות יותר לקבל החלטות גם אם הן סותרות את מה שהתכוונת (נשמע פראדוקסלי, אני יודעת). ולבסוף, בכל זאת, מה שחשוב זה ההוא/היא, הצורח/ת, בסוף, אצלך בידיים.

נאשא

New member
../images/Emo45.gifלדיא, וברוכה הבאה יקירתי

לכבוד הוא לנו שאת שואלת כאלה שאלות. בואי נאמר שאת מאלה שכבר כל כך קיוויתי שיהיו בשלב הזה. יאללה, לנל"ק, לקל"ק, לי זה לא משנה, העיקר שתבואי לפה עם בשורות טובות ומצווחות מבריאות ומתיקות. שיהיה בהצלחה, ותשארי.

קיטי08

New member
גם אני מצטרפת

לאיחולי לידה בריאה, תקינה ומאושרת, זו רק התחלת החיים, מאחלת המשך מדהים

mamajoni

New member
הדרך הייתה ארוכה

חיכיתי לזה כמעט ארבע שנים
, ניסיתי את זה שנתיים
, עברתי טיפולים
והנה הצליח
ואני עוד מעט מצטרפת לכאן רשמית!!!
אני לא ממש קולטת שנשאר לי רק ארבע שבועות...
מקווה שהכל יעבור בשלום ואני בכל זאת אנסה לידה רגילה, אבל לא בכל מחיר. ברור שיש רצון לסגור עיניים וכבר להיות מאחורי הכל, אבל יש לי עוד המון דברים שאני צריכה להספיק לפני לידה. עכשיו התחלתי לארגן את התיק לבית חולים ולא ממש יודעת מה צריך לקחת לשם... וגם מחר אני הולכת עם החברה שלי לחנות "מוצצים"
לעשות רשימת המוצרים שאני רוצה שהיא תקנה לי לאחר לידה. גם היא בהריון, אבל לה יש עוד חודשיים מאחורי. רק שיעבור בשלום ואני אשים תמונות חדשות של התינוק החדש ובינתיים, הנה תמונה של הבת שלי

זושיה

New member
אם כבר חקרת ../images/Emo22.gif

יש לי שאלה - יש הבדל בסיכון לקרע בין לנל"ק ללנל"2ק? (לצערי - שאלה היפותטית בלבד כרגע, כי הסיכוי שאני אהיה מספיק אמיצה בכלל להיכנס להריון נוסף בתנאים שלנו הוא מזערי, מזערי מאוד [דבר שלא מונע ממני להגות בעניין נון-סטופ, כמובן]).

טחג

New member
לא חקרתי

אבל יכולה לספר לך על אחותי - אחרי הקיסרי הראשון שלה היא ילדה בלידה נרתיקית את הילד השני. בילד השלישי היו צריכים לעשות קיסרי שוב פעם מסיבות שונות. בילד הרביעי (אחרי 2 קיסריים) לידה נרתיקית כבר לא הוצעה כאופציה. בקיצור, לא יודעת מחקרית מה הסיכויים לקרע. יודעת שגם בתי חולים שמאפשרים לנל"ק, לא מאפשרים לנל"2ק.

למעלה