שלום לכולם וחג שמח

WhiteSnake 85

New member
שלום לכולם וחג שמח

שאלה בפי ותקווה בליבי שתענו עליה...בבקשה... אמרו לי הרבה פעמים שביטחונו העצמי של אומן הלחימה אמור לנצח את הקרב עבורו: אני הבנתי זאת כמצב בו אני מגיע לעימות כמעט ממשי אך משהו בהתנהגות שלי,בטון הדיבור שלי ובשפת הגוף שלי משדר ביטחון עצמי רב ומעלה פחד בפני זה העומד נגדי. (מצב הדומה למי שראה את הסרט "אחרי הגשם" כשהדמות הראשית מנצחת לכאורה את המאסטר הגדול לסייף שנכנע בגלל שראה את מבטו חסר החשש ומלא הביטחון העצמי שלו). הכל טוב ויפה, אך כשחשבתי על זה עולה לי בעיה קטנה בראש:כשאני מראה ביטחון עצמי אני דווקא מרגיז את זה שמעוניין לפגוע בי, ולעיתים אם אני מתנהג בהכנעה ובהססנות המעידה על נחיתות מסויימת לעומת "האויב" אני עלול למנוע קטטה. מה עדיף, להתנהג בביטחון עצמי כאדם בעל כבוד ולקוות לטוב או להתנהג בהכנעה בתקווה שלא תהיה קטטה? מה יוציא אותי מהבוץ? כל תשובה תתקבל בברכה. תודה. חג שמח וכשר לכולם...

תיקון.................

הוא לא נכנע בגלל הבטחון העצמי אלא בגלל השלווה שלו, שלא חשב כלל על נצחון או הפסד (כי הוא תמיד כיוון להיכנע מיד) (באמת בטחון עצמי זה שטויות ולא מצביע על כלום. שלווה זה ריכוז ומודעות - מסוכן מאוד...)

orii

New member
עודף ביטחון רע כמו חוסר ביטחון

לא רק רע אלה גם מסוכן. בעימות (ובכלל בחיים) אסור להיות שאנן ובטח לא נפוח. אתה אף פעם לא יודע מול מי באמת אתה עומד, אז מניין יכול להיות לך ביטחון? לשדר חולשה ופחד כמו גם ביטחון מופרז, הם חסרונות, העלולים להקשות ולסכן אותך. המלצת הבית אל תשדר. נסה להיות "ריק" ולהתיחס לדברים כמה שיותר בעניניות.

Nep ReTip

New member
העקרון עפ"י הסינים

נקרא WEI WU WEI או בתרגום חופשי: "עשה אל תעשה". כמעט נגררתי לקשקש משהו על הבטחון העצמי, וההודעה של "אומנויות לחימה" חידדה בדיוק לנקודה הנכונה, תודה.

one strike

New member
היי

ונא לא לקבל אישי. ממה שכתבת רואים שקטטה (אימות אלים) גרוע מפגיעה בכבוד ("להתנהג בהכנעה בתקווה שלא תהיה קטטה"). אתה יכול להגיד שהכנעה היא רק העמדת פנים. ייתכן, אך צריך להודות ישר לעצמך האם זה באמת כך או שזה תירוך להצלת אגו? לדעתי המפתח הוא: צדק. אם בדיסקו התסכלת עם כוונה ברורה על נקיבה של אחר או חתכת בנסיעה עליך להתנצל קודם (הכנעה?) ובהמשך לפי התנהגות של צד שני. בקיצור תחשוב מה סאמוראי מאותו סרט היה עושה (אם אין לך ניסיון מעשי או דמות מציאותית ללמוד).

WhiteSnake 85

New member
לא לקחתי אישי ../images/Emo13.gif

אבל אתה לא ממש סותר את מה שאני אומר-ואולי אנחנו מווכחים על אותה דעה "כשאני יוצא מהבית אני משאיר את האגו שלי נעול בכספת, ככה איש לא יוכל לפגוע בו ואני לא אוכל לפגוע באיש". אני לא מתייחס לאגו כאן בכלל מכיוון שהוא איננו משחק אצלי תפקיד, השאלה היא האם אני צריך לנהוג בהכנעה או להיפך כאחד יותר חזק... (וכן,אפילו אם זאת מן הצגה ולא האופי האמיתי של עצמי)

one strike

New member
צריך

להיות כמו שאתה באמת ולא בדימיונך. ועוד דבר. לא תדע מה תעשה עד שתהיה באותו מצב באמת.

bennyTKD

New member
זה תלוי

התשובה שלי לגבי מה עדיף היא תלוי. יש יריבים, שאם תראה להם שאתה מלא ביטחון עצמי, יתעצבנו ויתנפלו עליך. ויש יריבים שיראו שאתה מלא ביטחון עצמי ויחששו שאולי יש סיבה שאתה לא מפחד מהם, ויברחו. חוקרי חיות טוענים שחלק מהחיות הטורפות מזהות פחד, גם אצל בני אדם, ואז הם תוקפות. סיפרו פה פעם סיפור נחמד על אישה עם דוב, שמלמד (הסיפור, לא הדוב...) על ביטחון עצמי. בני

למעלה