שלום לכולם וברכות על פתיחת הפורום

שלום לכולם וברכות על פתיחת הפורום

רציתי לדעת אם מישהו מכן יודע אם יש סיכוי שייפתחו מחדש את בית ספר לספרנות באוניברסיטה העברית? שמעתי פעם שאולי הוא ייפתח במסגרת בית הספר לתקשורת. יש אמת בשמועה?

חייםלוי

Member
מנהל
עד כמה שידוע לי הוא נסגר לצערי

ולבושתה של האוניברסיטה. אני אנסה לברר מחר אם השמועה נכונה.

Sapientia

New member
בהחלט לבושתה../images/Emo4.gif

אתה יודע למה סגרו? הלימודים היו לתואר?

חייםלוי

Member
מנהל
אני סיימתי שם את לימודי הספרנות

הם היו ללימודי תעודה ולתואר שני ושלישי בלבד. לא היה תואר ראשון. משום מה האוניברסיטה החליטה לסגור את בית הספר. היו מספיק תלמידים - כ-40 בכל שנה כלומר כ-80 תלמידים.

2004נטע

New member
לדעתי, טוב שסגרו את ביה"ס!

והלוואי, שיסגרו גם את המגמה בבר-אילן. יש עודף של ספרנים, ואילו מקומות עבודה? - אין!!!

מזל טוב מירושלים

לחיים הספרן האולטימטיבי, בעל הידע העמוק כמו ים, אחלה פורום, לך ולשותפה, המון הצלחה, וכבר הפורום מבטיח ... חוץ מזה תראו לכולם: הספרנים, עם יחיד, מיוחד, קולי, ובמיוחד יודע לעשות ששששששששששששששש בחינניות!!! בהצלחה.

מעשה בספרנית, מכונת כתיבה ומחשב

סיפור שהיה, והכל אמת בו. ואפילו יש לי עדים.... זוכרים איך היינו מדפיסים הכל במכונת כתיבה? הכרטיסיות הקטנות? היתה לנו ספרנית, [בעצם מה היתה? ספרן לעולם נשאר ספרן], שיצאה זה מכבר לפנסיה בגיל מופלג .... כשעברנו סוף סוף, לעולם המחשבים, היא עדיין נשארה מקושרת חזק למכונת הכתיבה שלה, לא הצלחנו להוציא את מכונת הכתיבה זמן רב משולחנה, המתנתי עד שסוף סוף יצאה לחופש, והעברנו את מכונת הכתיבה למסדרון, כשהיא חזרה אתם חושבים שהיא לא החזירה את מכונת הכתיבה חזרה? החזירה, מתחת לרגליה. וכך ישבה שנים, המחשב על השולחן, מכונת הכתיבה מתחת לשולחן, ואני אומרת: למה להתערב כל אחד וסיפוקו הוא.

Sapientia

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifזה מזכיר לי משהו...

כשעברו אצלנו מאלף (ALEPH) 300 לאלף 500, במחשבים של דלפק היעץ היה עדיין קישור זמני לאלף 300 הותיק. כולנו נאחזנו בו עד לרגע האחרון
זה מצחיק אותי היום, כי האלף 500 פי אלף יותר נוח
אבל קשה לעבור ממשהו מוכר - מסובך ככל שיהיה - למשהו חדש, ככה זה

חייםלוי

Member
מנהל
אני עושה תורנות קבועה ביעץ בספריה

לפני כשבועיים ניגשה מישהי לדלפק ושאלה למה אי אפשר עם המסך הכחול הגדול שהיה פעם. עכשיו האותות קטנות לה מדי. למי שלא מכיר את תוכנת אלף - באלף 300 עובדים במסך דמוי דוס. זאת בעצם מערכת הפעלה אחרת - vax אבל נראה בדיוק כמו דוס. אלף 500 לעומת זאת זה מימשק חלונאי. הקוראים עובדים בעצם בדפדפן.

Sapientia

New member
גם אצלנו יש לפעמים כאלה../images/Emo6.gif

בעיקר אנשים שסיימו תואר ראשון לפני שנים, וחוזרים לתואר שני... וחוטפים הלם תרבות
העיקר שהקטלוג הוא כבר לא מגירות מלאות כרטיסים...

תדמית הספרנית. כשלמדתי היו שהתפלאו

מה לומדים? הרי לעשות ששששששששששששששששששששששש כל אחד יכול. ולרשום את השאלות הספרים מי לא יכול? אז מה לומדים? ומזכיר את הבדיחה שהפכה לפרסומת על במקור זה בחורה (במקור מדובר בבלונדינית, אבל...) שנכנסת לספריה ומבקשת פלאפל. הספריה עונה בשקט "סליחה זו ספריה" והבחורה לוחשת "אז אפשר לקבל שתי מנות"?

Sapientia

New member
זה לא רק בתקופתך, לצערי../images/Emo4.gif

יש אנשים שכשסיפרתי להם שנרשמתי לספרנות, הם שאלו: "מה, לומדים את זה?", ו"מה כבר יש ללמוד?" בגלל שסיימתי תואר ראשון במסלול למצטיינים יש כאלה שגם שואלים: "עם ראש כמו שלך- זה מה שבחרת?"

perhay

New member
וזה מה שחשב בנה של ספרנית

לפני הרבה שנים, ביום שהאם ספרה לבנה שהיא הולכת להיות ספרנית, הוא אמר לה: סוף סוף יהיה לך זמן לסרוג!

Sapientia

New member
את יודעת מה הכי עצוב-

שגם תלמידה אחרת לספרנות, שמן הסתם לא אציין את שמה, שאלה אותי- "ומBA למצטיינים ירדת כ"כ נמוך? דווקא לספרנות?" ועל זה יש לי רק לומר---

למעלה