שלום לכולם,התייעצות

שלום לכולם,התייעצות

אנו זוג בני 26-27 אשר חולמים על טיול של אזור החודשיים באוסטרליה. (+ניו זילנד)
שנינו עובדים ולומדים ולכן הטיול כנראה מתוכנן לתקופת יולי-ספטמבר בשנה הבאה.
אשמח להסברים מאנשים מנוסים וטיפים בנוגע לעלויות (קניה/השכרת רכב, שינהה ברכב מול שינה בהוסטלים וכו')
אני יודעת שכרטיס הטיסה הוא באזור ה2000$ (אפשר למצוא פחות?)
ואני יודעת שצריך ויזה שזה יכול להיות בעייתי (אפשר לבקש אותה מראש או חייבים בצמוד לתאריך?)

אני קצת מבולבלת מבחינת עלויות. זוג חברים שלנו שהיה חודשיים סיפר שבזבזו כל אחד כ45.000 ש"ח. זה נשמע לי המון ביחס לעלויות שקראתי באינטרנט - שבערך חודש מחיה עולה באזור ה8000 ש"ח.

בגלל שאנו טסים רק לחודשיים כנראה שלקנות רכב לא ישתלם ,אבל נניח לשכור רכב ולישון בתוכו עדיף מאשר לשכור רכב קטן ולישון בהוסטלים? כמו כן, הבנתי שלא כדאי לטוס לניו זילנד בחודשים אלו?

האם מישהו יכול לכוון ולתת קצת טיפים מניסיון?

תודה מראש!!!

sitvaniyot

New member
אז קצת מנסיוני

חודשיים זה מספיק לניו זילנד אבל שם חורף כשאצלינו קיץ ואצלם חורף ז.א. שלגים וקר. גם בקיץ לא חם שם ביום לא גשום זה 20 נמוך. בקיצור התקופה לא מתאימה לניו זילנד.

לעומת זאת, אוסטרליה היא יבשת שמתחילה באיזור הטרופי ומדרימה עד קווי הרוחב של ניו זילנד. מכאן שתוכלו לטייל ולהינות ממזג אויר יחסית נעים בצפון ומרכז אוסטרליה ולוותר על הדרום הרחוק. אבל זוהי אוסטרליה, תמיד תהיה עונה שלא מתאימה לטיולים באיזור מסויים ותצטרכו לותר על משהו, לא משנה מתי תגיעו אליה. אני טיילתי בה בחורף דצמ-פב. במשך 3 חודשים לדעתי בחודשיים תוכלו להספיק יפה.

ויזה הכינו מראש. עלוית, זה עניין אישי, ותלוי בדרישות של כל אחד.
את הטיול שלי עשיתי באוטובוס גרייהאונד, כרטיס קילומטראז וכשגמרתי אותו שילבתי רכבת שזו חוויה בפני עצמה ומיני וואנים שהסיעו תרמילאים.

בקשר לנהיגה עצמית שם נוהגים בצד ההפוך של הכביש (השיטה הבריטית). המרחקים מאד גדולים ויש איזורים בעייתייים, התקלות בחיות בר, שטפונות וכו.. נהגי האוטובוסים מצויידים במערכות רדיו ומעודכנים און-ליין בכל המכשולים, לנהג עצמאי אין את רשת הביטחון הזו. משהו לחשוב עליו. בקשר לעלויות לשני אנשים שכירת רכב תעלה כמו 2 כרטיסי אוטובוס.
בקניית רכב, יש להביא בחשבון את בזבוז הזמן לקניה ולמכירה, זה על חשבון זמן הטיול שלכם. כמו כן, לא בכל מקום יש חלפים, בהנחה שמכונאי כן תמצאו ובדרכי נתקלתי בנוסעים שזנחו רכבים על הכביש וגם כאלו שנתקעו באיזה אי שם בהמתנה לחלפים והפסידו שבוע מהטיול. בקיצור לשיקולכם.

הדרך להוזיל עלויות היא בישול עצמי באכסניות שבהן תלונו.

עוד קצת חוויות וגם טיפים תמצאו בבלוג שלי שהקישור לו בתחתית התשובה, שם תיאור הטיול והטיפים. (3 רשומות). ומה שתחליטו שיהיה בהצלחה ותעשו חיים.

למעלה