שלום לכולם... המלצה - ספר

• פותח הנושא Emiko
  • פורסם בתאריך

Emiko

New member
שלום לכולם... המלצה - ספר

אני לא יודעת אם המליצו בכלל על הספר הזה... אבל בכל זאת.... ספר נקרא "יפן המסורתית" ויש גם "יפן המודרנית"... כרגע אני קוראת את הספר הראשון והוא מסביר ממש טוב, ה-כ-ל....מההתחלה.... תהנו, וסליחה אם כבר המליצו על הספרים...

CountDust

New member
מצטרף להמלצה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שני הספרים נכתבו ע"י פרופ' בן-עמי שילוני, אחד המומחים הגדולים ליפן (וגם איש מקסים). אגב, פרופ' שילוני היה הישראלי הראשון שזכה לקבל את "עיטור כוכב הזהב והכסף של מסדר האוצר הקדוש" מטעם קיסר יפן כאות הוקרה על תרומתו להפצת התרבות היפנית בישראל.

יש לי את שני הספרים

שניהם מרתקים. על שניהם אני ממליץ בחום לכל מי שרוצה להיות מופתע מכך שספר היסטוריה יכול להיות מרתק לא פחות מספר קריאה רגיל. ההיסטוריה של יפן פרושה בספרים הללו באופן כל כך בהיר ושוטף! קראתי את הראשון שבספרים כשהייתי בקיוטו. את השני קראתי בארץ. תודה לפרופסור בן-עמי שילוני שיוצא בשנה הקרובה לשנת שבתון ולאחר מכן לגימלאות לאחר 34 שנות הקדשה עצמית מוחלטת (JUN) ולאחר שהקים פה בארץ דורות של שוחרי תרבות יפן ואמנויותיה. למי שעוקב, פרופסור שילוני מרואיין לעיתים קרובות מאוד ברדיו ובטלויזיה. מאמרים שלו מתפרסמים בדתירות גבוהה מאוד בעיתונות, וספריו מתורגמים ליפאנית ולשפות נוספות ומוערכים מאוד בכל החוגים הקשורים. אני בטוח שעוד נשמע ממנו, זאב. מאמר מצורף.

../images/Emo45.gif אכן ספרים נהדרים

ופרופ' בן-עמי שילוני הוא ענק. חבל שהוא יוצא לגמלאות. אם יש עוד למישהו הזדמנות לשמוע אותו מרצה או להפגש אתו - מומלץ. למרות שהוא משכמו ומעלה ובעל מעמד אקדמי מאד גבוה אין שום בעיה לגשת אליו ולדבר אתו על כל נושא, הוא מקשיב בסבלנות ועונה בשמחה. זו זכות לדבר עם אדם כל כך נחמד וידען. אבל על המרכז שזאב צרף מאמר בקשר אליו יש ויכוח לא קטן... אפשר לקרוא יותר פה. בכל זאת זה לא מוריד מחשיבותו של האיש ומערכן של כל הפעולות שהוא עשה כדי לקדם את תרבות יפן בארץ.

למעלה