שלום לכולם.... ברזיל

שלום לכולם.... ברזיל

אז ככה, התכנון הוא חודשיים, למספר נקודות מסויימות בברזיל. אבל בכל זאת, לא כל יום נוסעים לדרום אמריקה, אז הועלתה האפשרות לצאת את ברזיל לנקודה או שתיים. המגבלה: חייב לחזור בתום הטיול דרך ריו או דרך בואנוס איירס. וכאן נכנסת השאלה: הייתי רוצה להגיע ללה פז - ולהמשיך לעוד נקודה בדרום פרו. מסתבר שכמחירי כרטיס טיסה הלוך ושוב ריו - לה פז נע בסביבות 500$ שזה הרבה מעבר לתקציב, ולכן חשבתי לבדוק את אפשרות הרכבת, הקושי הוא שהמרחק המדובר פה, הוא 3000 ק"מ לכל כיוון האם מישהו יש נסיון בנסיעה כזאת ברכבת, ויכול טיפה לפרט לגבי מחירים, זמנים, נוחות... או סתם יכול לומר לי איפה לחפש... אני אשמח. גם מידע על אוטובוסים יכול להיות שימושי האופציה השניה היא נסיעה לארגנטינה וחזרה ארצה דרך בואנוס איירס, אבל במקרה זה, בהעדר יעד ברור ואטרקטיבי במיוחד, עדיף אולי דווקא להמשיך לטייל בברזיל, הרי לא חסר מה לראות.... את האופציה השלישית אני עוד מחפש...... ואשמח לשמוע המלצות יונתן

malit

New member
מה עם טיסות פנים? יש ווזות במחירים

סבירים אם אתה מזמין מהארץ.

זה אפשרי

אבל לא אם הייתי רוצה למשל לצאת מברזיל לנקודה מסויימת אחרת, מה גם שאני לא רוצה להתחייב לתאריכים שסביר להניח שיהיה צריך לשנות...

maz

New member
אני הייתי מטיילת בארגנטינה

נסיעת רכבת כל כך ארוכה נשמעת לי סיוט לא קטן... לא התנסיתי בעצמי אבל ככה זה נשמע. לגבי אוטובוסים - לא נסעתי כל כך רחוק, אבל יש אוטובוסים מצוינים גם בברזיל וגם בארגנטינה עם כסאות נשכבים, ארוחה באוטובוס עצמו וקצת חניות באמצע לחילוף עצמות. זה לא זול, אבל יותר זול מטיסה. יש כאלה שמצליחים לישון כל הדרך בכיף. יש כאלה שלא, תלוי בך. בכל מקרה - זה די מתיש. אני הייתי עושה טיול דרומה מריו לארגנטינה דרך האיגווסו ומטיילת קצת בארץ זבת ריבת חלב וסטייקים. בתקופה שאתה נוסע אי אפשר לרדת ממש לדרום המדינה אבל בהחלט אפשר לסוע לכיוון ברילוצ'ה ולהנות מעיירות הסקי באזור (וגם מהסקי) ועם קצת מזל לתפוס כמה ימים של שמש ולטייל שם באזור האגמים.

natyh

New member
המסלול

בברזיל פנטנל קורומבה ורכבת המוות לסנטה קרוז . תמשיך לפוטוסי , לה פז רורנבקה , סורטה . קופהקבנה , ומשם לפונו פירו אריקיפה טקנה . אריקה צילה אוטובוס דרך פרק לאוקה ללה פז בוליביה או רכבת . וחזרה לברזיל . אופציה אחרת : אריקה קלמה צוקי קמטה מכרות נחושת , תמשיך לסנטייגו אוטובוס למנדוזה ארגנטינה , משם לבואינוס איירס מפלי האיבווסו . קוריטיבה ריו . וכצובן ד"ש לתמר _ ממישהו לרוץ איתו ) דוד גרוסמן ענק . נתי

נתי ומאז המון תודה!

נתי, הנסיעה במסלול שהצעת, שזה בגדול ברזיל - בוליביה - פרו וחזרה, מסתכמת ב6000 ק"מ אם מוותרים על הטיסה. אז לא שזה לא בא בחשבון, אבל חושב שאפשרי להחזיק מעמד מבלי לקפוץ מהחלון בדרך? מה מצב הרכבות בבוליביה ופרו אחרי סנטה קרוז?

natyh

New member
כן

זה הסיפור אבל מדובר בטיול הפסקות בדרך . בבוליביה יש במרבית הקטעים אוטובוסים , למשל לה פז אויוני באוטובוס לא זוכר בדיוק אבל הרבה שעות ,ומשם גיחה לסלאר , עניין של מזל בתקופה הזו ,לא בטוח שאפשר , מאויוני עד קלמה צילה ברכבת לילה וחצי , לא קל אטבל יוי של טיול לגייזר וסן פדרו דה אטקמס . משם לסנטייגו 18 שעות אוטובוס , ומשם תחזיק חזק לפעמים בקרנבל אוטובוס ישיר עד ריו 52 שעות בדוק בספר מספר שעות , עובד רק בתקופת הקרנבל למיטב זכרוני . אפשר כמובן לשלב טיסות בקטעים מסוימים, ואפשר לשבור את הנסיעה לקטעים לרדת בקטעים , ולטייל . כמובן שניתן גם לטוס טיסות פנים בתוך בוליביה ופירו בקטעים מסוימים ואז המחיר יורד דרסטית . ולחצות ממדינה למדינה יבשתית , פתח ספר מעודכן . בהצלחה נתי

natyh

New member
מצב הרכבות

ואוטובוסים לא קל אבל סביר , יש קרון מסעדה וקרון תיירים יקר יותר . זהירות מגניבות שרשרת ומנעול עוזרים מאד . נתי

למעלה