שלום לכולם...... בקשת עצה....

שלום לכולם...... בקשת עצה....

אני אימא לילדה בת 12 מאובחנת עם דיסלקציה דיסגרפיה והפרעת קשב,,,, ילדה מקסימה ונבונה להפליא..... שנה הבאה עולה לחטיבת ביניים..... אני מתלבטת לגביי המשך הדרך.....
אנחנו גרים באיזור עמק חפר.... הרבה אופציות אין באזור..... יש דרך להכין אותה לשנה הבאה? שיהיה יותר קל..... הילדה עם מחשב נייד....שעורים פרטניים בחשבון ובאנגלית.... ציונים טובים.... ושליטה טובה אם כי לעיתים מאוחרת משאר הכיתה.... הרבה תלוי במחנכת הכיתה..... מחנכת טובה מוציאה ממנה השגים מדהימים.... מחנכת פחות ....בהתאם....
יש למישהו ניסיון? ילדים במצב דומה שעברו חטיבה? עצות רעיונות.... הכל יתקבל בברכה.
חנוכה שמח

תני לה להתחיל ותעקבי...

לפי מה שאני "שומע" ממך, היא במצב טוב, למדה להכיר ולקבל את הלקות, מצאה פתרונות מניחים את הדעת ומתפקדת היטב.. (קשיים יש תמיד ולרובנו)

מעבר לחטיבת הביניים

הרבה הורים חוששים מהמעבר לחטיבה בהנחה שחומר הלימודים קשה יותר, הלחצים מתרבים ויש פחות שעות עם המחנכת.
במקרים רבים החששות מתבדים כי דוקא בחטיבה הנוהלים לגבי לקויות יותר ברורים.
אמנם אי אפשר לבחור את המחנכת, אבל דוקא בגלל שהיא נמצאת בכתה פחות ממחנכת בבית הספר היסודי, יש לבתך סיכוי למצוא דמות חינוכית שהיא תתחבר אליה בקרב המורים המקצועיים.
בתך מגיעה לחטיבה עם חוויות הצלחה בהן היא הוכיחה לעצמה שהיא מסוגלת להתמודד עם הקשיים. עצתי לך לשוחח אתה שוב ושוב כדי שתלמד מה עזר לה להתמודד, מי עזר לה ובעיקר איזה פעולות היא עשתה כדי להצליח. כדי שהיא תלמד את הקשר שבין מעשים לתוצאות מה שלא תמיד ברור ללוקים בהפרעת קשב.
לא פגשתי ילד שסרב לשתף פעולה בניתוח הצלחה...
ציפי קוברינסקי

למעלה