שלום לכולם - אשמח לעזרה!

צאקי1

New member
שלום לכולם - אשמח לעזרה!

בעלי ואני רוצים לרכוש בית מצאנו יחידה בדו משפחתי בפרוייקט של חברת פלסים ויש לי מספר שאלות: שטח האדמה הוא 260 מר ו140 בנוי (6 חדרים) לפי מה שמשלמים ארנונה, לפי שטח האדמה או השטח הבנוי? כמה זה מס רכישה על הבית שעולה 730,000 שח? כמה גובה היום עו"ד, שכר טירחה? והאם זה הגיוני שצריך לשלם את כל ערך הבית עד שבועיים לפני קבלת המפתח? ושאלה בקשר למשכנתא: האם זה נכון שיש משכנתא שאפשר לקחת היום ולהתחיל להחזיר רק עוד 10 חודשים עד שנה? ואם כן אז איפה הקאטצ´? מצטערת על כל השאלות, אנחנו פשוט מאד מאד מבולבלים תודה מראש

קניה בטוחה

אם הבנתי נכון אתם עומדים לרכוש נכס חדש אני מציע לכם בחום לקחת שירותי עו"ד שייצג אתכם בעיסקה ולא עו"ד של הקבלן. העו"ד שלכם ידאג לאינטרסים שלכם. בדירות מגורים הארנונה בד"כ הינה בהתאם לשטח הבית, בכל רשות המדידה שונה. מס רכישה: באם דירה יחידה יש מדרגות סה"כ מעריך כ-3.5% (אין לי נתונים עדכניים). משכנתא: ניתן לקחת בכל מיני צורות אין שום קאטצ´, הבנק מקבל בכל מקרה את הריבית. אם נוח לכם להתחיל לשלם יותר מאוחר הבנק מאפשר זאת.

עוד מידע

עו"ד של הקבלן גובה סביב 1.5% והוא גם אחראי לרישום הנכס על שמכם. עו"ד מטעמכם (שלא יצטרך לטפל ברישום) בערך 1%- 0.5% הגיוני לשלם הכל עד לקבלת החזקה בבית (המפתח) - לא נהוג ללתתחזקה לפני גמר התשלומים. לגבי המשכנתא, אין קאטצ´ - יש ריבית, 6% צמוד לשנה על 500,000 באינפלציה של 4% למשל זה עלות של בערך 50,000 ש"ח או 4,166 ש"ח לחודש ריבית בלבד (מבלי שהוחזר עדיין שקל אחד מסכום המשכנתא). אם לא שילמתם את הריבית כל חודש, זה יוצא שכאילו לקחתם 550,000 ש"ח (וזה מה שאתם חייבים לבנק בסוף אותה שנה).

למעלה