שלום לכולם, אפשר עזרה?

b e ll

New member
שלום לכולם, אפשר עזרה?

בשבת אני מארחת לארוחת בוקר מאוחרת (כמו בראנץ') זוג חברים ושני ילדיהם (7 ו- 10). איזה מאכלים כדאי להכין, שלא תהיה עבודה רבה מדי ולא יותר מדי אוכל? חשבתי: פיצה לחמים ביתיים גבינות מסוגים שונים ירקות (כל מיני סלטים) עוגה לסיום. חסר משהו? איזה סלטים כדאי להכין? תודה רבה מראש,

b e ll

New member
חייבת להוסיף, שוש

הודתי לך לפני שהסתכלתי לעומק בכל המתכונים. עכשיו אחרי שהצצתי כמו שצריך... המון המון המון תודה. מאגר קסמים הקמת לך. כל הכבוד על התמיכה והפרגון. אין כמוך - רק ללמוד ממך. תודה שוב.

התכנון נשמע מצוין

והנה הצעות... סלט חצילים קלויים ומעורבבים עם יוגורט טוב, סלט פלפלים קלויים, המון ירקות חתוכים וערוכים יפה על מגש, סלמון מעושן מגולגל בצורה דקורטיבית ומוגש עם גבינת שמנת ביתית מעורבבת עם ביצי קוויאר כתומות. הילדים תמיד אוהבים ג'חנון וביצים חומות.

b e ll

New member
תודה רבה, מאמצת את סלט החצילים

ואת הסלמון המגולגל, כמובן גם את הירקות החתוכים. הגבינה הביתית את עושה אותה? אפשר לקבל מתכון? אנחנו לא כל כך אוהבים ג'חנון אבל בהחלט אפשר ללכת על פשטידת בורק'ס שיש בקישורים שנראית מעוררת תאבון. מה דעתך על תוספת של לחמים ביתיים שאאפה? איזה גבינות כדאי לדעתך לקנות? תודה רבה שוב, כל כך נעים כאן.

בראנץ'

קודם כל לחמים ביתיים זה תמיד הכי נפלא. את יכולה להגיש ליד הלחמים חמאה במס' טעמים. אני הגשתי לאחרונה בבראנץ' חמאת שום, חמאת עגבניות מיובשות וחמאת פסטו. ההכנה פשוטה, מערבבים ביד או במעבד מזון חמאה עם מעט מלח ועם כל אחד מהמרכיבים הנ"ל. עגבניות מיובשות ניתן לקנות בסופר. פסטו אני מציעה להכין לבד כי יש הבדל עצום בטעם בין הרוטב הקנוי למוכן. חמאת פסטו: 40 גר' חמאה מעורבלת עם כף פסטו. חמאת עגבניות מיובשות: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח וכף מלאה עגבניות מיובשות קצוצות דק. חמאת שום: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח ושן שום גדולה או שתיים קטנות כתושות. מתכון: רוטב פסטו בסיסי רכיבים: 2 כוסות דחוסות מעט של עלי בזיליקום 4 שיני שום גדולות 2-3 כפות צנוברים חצי כוס שמן זית חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת מלח מיץ מלימון שלם אופן הכנה: אם מכינים את הפסטו במעבד מזון, שמים בו את כל המרכיבים חוץ משמן, פרמזן ומלח. מעבדים למחית אחידה וגסה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי עיבוד, עד שהשמן כולו נבלע בתערובת. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ושומרים בצנצנת אטומה במקרר. אם מכינים את הרוטב במכתש ועלי (וזו הרבה עבודה), שמים את הצנוברים במכתש, מוסיפים מעט מלח וכותשים בעזרת העלי למחית אחידה. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעט בכל פעם, וממשיכים לכתוש. כשכל עלי הבזיליקום כתושים, מטפטפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים בכתישה עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים פרמזן ומערבבים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. פסטו מכוסה בשמן זית יישמר כשבוע במקרר. אפשר להחליף את הבזיליקום בתערובת של כוסברה ופטרוזיליה ולוותר על הפרמזן. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 גבינת שמנת ביתית: שמים בבד חיתול או בד ערבי דק 8 גביעי שמנת חמוצה וצוררים. מניחים במסננת מעל קערה גדולה שתכיל את המים שנוטפים מהשמנת. מעבירים למקרר לבערך 24 שעות. מעבירים לקערה וממליחים מעט. מחלקים לקעריות ומתבלים כיד הדמיון הטובה. אני מאד אוהבת להוסיף חופן של קוויאר בצבע כתום שקונים במעדניות רוסיות. מערבבים היטב ומקבלים גבינת שמנת עם קוויאר שעולה לאין ערוך על זו שנמכרת בסופר. נהדר להגיש ליד סלמון מעושן שמסדרים בצורה דקורטיבית רצוי על צלחת זכוכית יפה. תיבול נוסף שאני אוהבת הוא שום ושמיר קצוץ. ואפשר גם תיבול הונגרי של פפריקה מתוקה ובצל קצוץ דק. גבינה נהדרת נוספת שהבאתי כאן לא מזמן היא לבנה ביתית: קונים מיכל גדול של יוגורט ארבעה וחצי אחוזים של תנובה (3 ליטר). מכינים בדיוק כמו בהסבר על גבינת השמנת. לאחר שמוכן, ממליחים קצת ומתבלים לפי הטעם. כמובן שמאד טעים פשוט עם שמן זית משובח והמון זעתר. אם הולכים על גבינות קנויות, אני תמיד בעד גבינות עיזים מסוג סן מור, לבנה טובה וגבינה מלוחה משובחת.

b e ll

New member
תודה רבה רבה,

הדפסתי את התגובה שלך. מחר אני הולכת לקנות את כל המצרכים. אצלם את כל ההכנות והמאכלים שאכין ואעלה לכאן. המון המון תודה.

b e ll

New member
אז ככה, עשיתי את החמאה בטעמים

נזכרתי שיש לי במקרר ממרח עגבניות מיובשות של אוליביה... אז במקום לקצוץ עגבניות מיובשות, הוספתי כף מהממרח ל- 40 גרם חמאה ועירבבתי. יצא נהדר. עשיתי כך גם עם ממרח זייתים ירוקים של אוליביה - הוספתי ל40 גרם חמאה כף מהממרח זיתים ועירבבתי. גם זה יצא נהדר. וגם הכנתי חמאת שום לפי המתכון שלך שיצאה מעולה גם. דרומית 1, תודה על הרעיון של חמאה בטעמים (אומנם שיניתי לפי מה שהיה בבית אבל לא הייתי חושבת על חמאה בטעמים לבד).

למעלה