שלום לכולם, אני

שלום לכולם, אני

חדשה בפורום,אמא בת 80 חלתה באלצהיימר, אחותי העבירה אותה אליה ליוקנעם, המצב מדרדר והיא כבר לא זוכרת ימים חודשים שנה ,טלויזיה כבר לא מעניינת אותה, היא מבקרת במועדון ביוקנעם ועושה צרות בזמן האחרון, אחותי ואני בוודאי נשמח מאוד לשאול שאלות ממומחי הפורום,, תודה רבה לכולם,

ronnyw

New member
שנאמר: "אין מומחה כבעל נסיון".

אילנה, המחלה "שלנו" כוללת התדרדרות קבועה. יש רגעים של רגיעה או התעלות, אבל בסך הכל הכיוון הוא למטה... אימא שלכם, כמו כל חולה, ממשיכה להתדרדר, וכל התנהגויותיה ("עושה צרות") הן חלק כאוב מהעניין. לפעמים יש אלימות, לפעמים יש עקשנות, לפעמים יש האשמות, לפעמים יש סרבנות. שלב "מועדון יומי לקשישים" נגמר לפעמים, ואז עולים לשלב "מטפל סיעודי צמוד". אולי אתם כבר שם? בכל אופן, את מוזמנת לשאול שאלות ספציפיות, וננסה לענות לך לפי מסיוננו. לצערנו הוא רב...

מודה לכם מאוד על קבלת הפנים

הצרות שאמא עושה בזמן האחרון, הוא שהיא כל הזמן מתלוננת על כאבים, ראש , בטן , נזלת כרונית שאין לה, כאבי גרון , כאבי פרקים ומה לא, עדיין אין לה מטפלת, היא כבר קיבלה כמה שעות מביטוח לאומי, אבל מנצלת אותם במועדון לגיל הזהב כל יום, אבל בזמן האחרון היא לא מרבה ללכת לשם בגלל שכואב לה פה ושם, מאפריל היא גרה עם אחותי ביוקנעם, אני מכרתי את הדירה שלי בראשון ובסוף דצמבר אני עוברת לחיפה, שיהיה לי יותר קרוב ליוקנעם, ואז אני ואחותי נטפל בה, בינתיים היא עברה שלשום בדיקה אצל האחות הגריאטרית,שהודיעה לאחותי שחלה התדרדרות במצבה, מיום ראשון אני אמורה לסוע כל שבוע שלושה ימים ליוקנעם לעזור לאחותי בטיפול באמא,אנחנו רוצות לטפל בה כמה שנוכל עד שהמצב ידרדר,מפני שהיא אמא שלנו ואנחנו רוצות להיות קרובות אליה, ונשמח לפנות אליכם מדי פעם בשאלות לגבי המחלה, תבורכו,

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אילנה

נשמח לענות לשאלותייך בכל עת. התשובות שלנו הם מנסיונינו האישי בטיפול בהורים או בבני/בנות זוג. מכל מקום תמיד תצרכי להייעץ עם הרופא המטפל נוירולוג או פסיכוגריאטר. זהבה

קודם כל , כל הכבוד לך ולאחותך

שתיכן ראויות להצדעה על המסירות לאמא, על אחותך שלקחה אותה אליה ועל שאת עוברת דירה במיוחד להיות קרוב לאמא ולעזור לטפל בה. אני מניחה שיהיו כאלה בפורום שיגידו לך שעלייך להמשיך בחיים שלך , אך אני מאמינה ששתיכן יודעות מה שאתן עושות וממשיכות בחיים שלכן, עבודה , משפחה , חברים אך במקביל רוצות לתת לאמא את המכסימום שאתן יכולות כל עוד אפשר להחזיק אותה בבית. לגבי אמא שלך, תנסו לבדוק מה מהכאבים אמיתי ומה לא. וחשוב בכל זאת לעודד אותה לצאת מהבית גם אם כואב לה כי חשובה מסגרת עבורה. מאחלת לכן שהטיפול יהיה קל, שתצליחו במשימה והלואי שאמא תהיה רגועה יותר ומשתפת פעולה , בשורות טובות , טובה

../images/Emo4.gifאילנה היקרה,אמך ודאי מבולבלת היא לא יודעת

מה כואב לה ואם כואב בכלל,הטיפול באמא יהיה נפשית וגופנית קשה לשתיכם כדאי לחשוב צעד קדימה כי המחלה רק מדרדרת את החולה, תתחילו כר להרשם לקבלת עובדת זרה או רישום לקבלת קוד במשרד הבריאות לרישום מוסדי בשורות טובות

בוקר טוב פורום יקר, אני מודה לכן בנות

על התמיכה, אני אדבר עם אחותי, לגבי מה שכתבתם לנו , איזה יופי שיש פורום תמיכה לבני משפחה, שלפעמים מרגישים חסרי אונים, אני מחבקת אתכם,

למעלה