שלום לכולם,אני חדש...

שלום לכולם,אני חדש...

ורציתי לדעת,אם יש כאן בפורום,גורם בר ידע כגון ויטרינר או משהו כזה שעונה כאן על שאלות? לא שאני חלילה ממעיט בידיעותיהם של האנשים כאן,אבל יש לי בעיה שהרבה ויטרינרים לא יכלו\ידעו לתת לי מענה. וחשבתי אולי למצוא כאן את הישועה... אם כך האם יש? ואני מודע לעובדה שזה רק בגדר המלצה\עזרה מה שאקבל כאן גם מבר ידע וסמכות. תודה.

kees

New member
לא חושבת שיש כאן וטרינר אבל בהחלט

יש כאן מגדלים ובעלי ניסיון רב שאולי יוכלו לייעץ לך ולתת מניסיונם. כמובן שאין זה תחליף לבדיקת וטרינר ולטיפול אבל בכ"ז יתן לך כיוון לשאלות. דרך אגב יש וטרינרים רבים שלומדים בעצמם מניסיון המגדלים המיקצועיים ובעלי הניסיון הרב בטיפול כלבים וחתולים. שאל את שאלתך ואולי תמצא תשובה (זו איננה הבטחה) אני בטוחה כי כולם יתרמו לך מהידע והניסיון בכל אופן ברוך בואך בצל קורתנו ומקווה כי הכל יהיה בסדר עם חיית המחמד שלך (לא ציינת איזו חיה יש ברשותך)

אוקי אז הנה השאלה!

תודה על קבלת הפנים כמובן ושאשמח לקבל יעוץ תגובה. טוב הסיפור קצת ארוך,ואף מוזר להפליא,אך אינני מדמיין זה המצב! יש לי כלב זאב לבן בן 6 שמו סער והוא יפיוף וחמוד הבעיה היא,שהוא אובססיבי לאבא שלי!פשוט כך! זה מתבטא בכך שלדוגמא,מישהו לא חשוב מי גם מבני הבית אמא שלי,אני,אחים שלי ייגע בחפץ כלשהו של אבא שלי,גרב,מכנס,חולצה,נעל,הוא פשוט יתקוף אותו! והוא כלב חזק!אני לא מדבר על נשיכה ידידותית או שריטה! אלא ממש נשיכה! מכל הלב כמו שאומרים. אני ננשכתי כבר פעמיים,אמא שלי פעם,אחותי. הוא גם מעדיף שלא ישבו בכורסא של אבא שלי..
..כן זה נשמע מצחיק,אבל על זה הוא מוכן להתפשר. גם כשאבא שלי לדוגמא חוזר מהעבודה,הוא נתקף באטרף שהוא עומד ונובח מולך על סף נשיכה ממש,כאילו ליידע אותך שהוא הגיע! הוא כלב טוב שלא יהיו אי הבנות,רק יש לו שריטה רצינית! ייעוך כגון היפתר מכלב שכזה-לא יתקבל,כי אין סיכוי שבעולם שאתפתר ממנו! למרות הכל הוא הדבר הכי אהוב במשפחה.ו-99 אחוז מהזמן הוא כלב טוב,רק מידי פעם נדפק קצת. מה עושים בנידון? מישהו שמע על מקרה ביזארי שכזה? יכול להיות שזו איזו חרדת נטישה,כי פעם מישהו גנב אותו מאחי,והעביר אותו ליד אחרת,ואז שוב הוא חזר אלינו? סליחה על ההודעה הארוכה והמוזרה. אשמח לקבל חוות דעת,עצה או מה שלא יהיה..אגב זה ככה המצב כבר איזה כמה שנים,ופשוט אני סקרן לדעת מה עומד מאחורי זה,והאם יש טיפול בכלל לדבר?

lilithmm

New member
נסיון

נראה לי שהכלב סימן את אבא שלך כבעליו היחיד. אתם יכולים לפנות ליעוץ עם מאלף מנוסה שידריך אתכם איך לנהוג עימו. בהצלחה!

kees

New member
יש לכלב שלך בעיה התנהגותית חמורה

וטרינר לא יעזור אלא מאלף מקצועי הכלב מאוד דומיננטי עליכם והוא זה שקובע את הסדרים בבבית ויש לשנות את ההיררכיה בבית. לא ציינת האם הבעיה היתה מאז ומתמיד או שזה דבר מה חדש - דבר שהוא משמעותי מציעה לכם לגשת בדחיפות למאלף מוסמך כדי לנסות לפתור את הבעיה שכולם יחד עם הכלב תוכלו לחיות בשלום בבית. רצוי דקה אחת קודם. להתנהגות כזו של כלב יש הרבה סיבות והמאלף יבחן עימכם את ההיסטוריה שלו, את התנהגותכם אליו, ואת כל מערכות היחסים בבית ואחר כך ידריך אותכם כיצד להתנהג ולשנות את ההיררכיה בבית

be_roo

New member
אתה לא צריך וטרינר אלא מאלף

מקצועי שיודע להתמודד עם בעיות התנהגות. כלב הוא בע"ח שחי במקור בלהקה. בכל להקה יש הררכיה וסדר מעמדות, ומי שמפר אותו "מוענש" ע"י המנהיגים. לא משנה כרגע איך זה קרה ולמה, אבל אצלכם הכלב החליט שאביך הוא המנהיג וזה טוב, אבל במקום להמשיך ולדרג את יתר בני המשפחה מעליו בסולם, הוא מיקם עצמו באמצע, מתחת לאביך, ולכן מבחינתו אתם נחותים במעמד, ובתור ה"סגן" תפקידו להגן על מעמד המנהיג. זהו מצב רע ומסוכן, כמו שכבר גיליתם. לשנות ולתקן אותו יצריך הרבה ידע מקצועי, סבלנות והשקעה מצידכם. רק מאלף וכמה שיותר מוקדם לפני שמישהו ינשך בצורה קשה.

© Tweety ©

New member
לי נראה

שחוץ מאבא שלך אף אחד מבני הבית לא הצליח להבהיר לכלב מה מותר ומה אסור. ולכן הוא הפך מאנדר דוג לטופ דוג כלומר,לשליט בבית. הוא עושה כל מה שהוא רוצה-חושף שיניים,מפגין בעלות על חפצים. ההררכיה שקיימת בין הכלב שהוא חיית להקה מבוהקת נשברה אצלכם משום מה. אבא שלך הוא היחיד שהיא תקיף איתו שתמיד אמר לו "אסור" ו"לא" ובגלל זה הוא מבין שאבא שלך והוא הם השולטים החזקים בבית. שמסתווף לזה גם ניסיון לנשוך יש כבר בעייה. אני הייתי ממליצה לפנות למאלף שיכול לייעץ לכם איך להתמודד עם המצב. רוב המאלפים משתמשים בספריי אוויר (אוויר בתוך בקבוק שמותז על הכלב-לא פוגע בו כמובן)שמבהיר לו שהוא לא החזק בבית. למשל שהוא עומד ונובח יש להתיז עליו,שהוא לא מרשה לכם לנגוע בחפצים יש להתיז עליו-בעיקרון זו אחת השיטות שמאלפים עובדים איתה. אל תתיאש! אם אתה אומר שהכלב הוא ביסודו כלב טוב אז בהחלט אפשר לטפל בבעייה-למרות שהוא כבר כלב בוגר. בהצלחה.

מייקלס

New member
ותוספת לגבי אילוף

כפי שצויין ברוב התשובות שקיבלת פה, הישועה לא תגיע דווקא מוטרינר אלא מאיש מקצוע בתחום התנהגות. רצוי לגשת למומחה בבעיות התנהגות ולאו דווקא למאלף "רגיל". כדאי לעשות סקר ולהתייעץ לפני שמתחילים בתוכנית תיקון התנהגות. רצוי גם לבדוק מה הרקע של איש המקצוע, היכן וכיצד רכש את השכלתו, וכדאי אפילו לצפות בכמה פגישות/שעורים המועברים כדי לקבל מושג על מי ומה מדובר. ממליצה לקבל לפחות שיחת ייעוץ אחת מדר' נועה הראל, וטרינרית מומחית בבעיות התנהגות כדי לקבל הכוונה להמשך. את הטלפון שלה ניתן למצוא באתר פט נט תחת ערך וטרינרים. ועוד תוספת קטנטנה ל © Tweety © - רוב המאלפים שאת מכירה הם כניראה לא הרוב שאני מכירה. אף אחד מאנשי המקצוע בהם נתקלתי לא השתמש בשיטת "התזות" ספרי אוויר.....

© Tweety ©

New member
כנראה

אני מכירה דיי הרבה שמשתמשים בשיטה הזו-נתן פרל אחד המאלפים הנודעים והידועים בארץ למשל.

ובכן כמה וכמה דברים.

1-תודה רבה לכולם-לא ציפיתי לכזו כמות עזרה ועוד בזמן כזה קצר! 2-חשבתי פעם על פסיכולוג של כלבים(שמעץתי שיש דבר כזה) אבל זה היה נשמע לי בלבול מוח רציני למען האמת. כאילו מה הוא יעשה? פסיכואנליזה על הכלב שלי?! 3- בעיית המאלפים שלי-ראשית זה ניראה לי פשוט הון איזה כמה מאות שקלים לפגישה לא? או שמא אני טועה? 4-מה שמדאיג אותי לא פחות ואף יותר-שמעתי שבאילוף כלבים המאלץ מחבר לכלב מעין מכשיר של שוקים חשמליים,וברגע שהכלב עושה משהו לא טוב,אז הוא פשוט נותן לו מעין מכת חשמל קטנה. ומצטער,אבל אינני מעוניין שיעשו דבר כזה לכלב שלי! העניין שהוא בחודשים האחרונים במגמת רגיעה רצינית "יחסית" השאלה אם לתת לו להירגע ואלי זה יעבור? או שמא דווקא עכשיו לתקוף את הבעיה?! תודה שוב.

be_roo

New member
יש לך הרבה מיסאינפורמציה לגבי

מאלפים. שיטת הקולרים החשמליים עברה מהעולם ואני בספק שיש עוד מישהו בעולם התרבותי שמשתמש בהם. השיטות היום הן אחרות לגמרי ואינן כוללות אלימות, והתוצאות טובות בהרבה. מאות שקלים לפגישה? קצת הגזמת. אחרי שתעשה כהצעתה של מייקלס כדי לקבל המלצות, תעשה טלפונים לבירור מחירים. זה אולי לא יצא זול, אבל זהו הפתרון היחיד שעומד לרשותך. אל תנסה לשכנע את עצמך ש"זה יעבור מעצמו" כי זה לא. מדובר בבעיה עמוקה ומושרשת וככל שיעבור הזמן יהיה קשה לתקנה.

מייקלס

New member
ואני בהחלט מסכימה עם בי רו

מאלף המשתמש בתור שיטה קבועה עם קולר חשמלי, בהחלט לא עשה שיעורי בית כמה שנים, ואני בספק אם יוכל בכלל ליצור איזשהו קשר מועיל עם הכלב. למרות שלעיתים נעשה שימוש בקולר, אך רק במצבים ממש קיצוניים, תחת פיקוח, ולאחר שיעור או שתיים הקולר מוחלף לקולר "דמו" הזהה לחלוטין לקולר המקורי בצורה ובמישקל - רק לשם הרתעה. אך אני מדגישה שמדובר בדרך כלל במקרים קיצוניים, כשאין שום דרך אחרת לשלוט בכלב ועלול להגרם נזק מיידי.

האפי לי

New member
זה לא תמיד הון, ד"א ראיתי היום

בבי"ח לחיות (התוכנית מערוץ 8) שהשתמשו בקולר שכל פעם שהכלב נובח מפיץ ריח שממש מבאס את הכלב, זה ממש מגניב, הם ניסו לתקן אופי של כלב ממש ממש תוקפן וגיליתי שכל השטויות הנאציות שאמר לנו לפני כמעט שנה מאלף בור היו המצאות של מטורף. משתמשים בקולר כזה בארץ?? וגם שמעתי לא מזמן על משפחה שייבאה לכלב קולר מחשמל נגד נביחות ניראה לי עניין מחריד...

מייקלס

New member
יש הבדל מהותי

בין אילוף ותיקון בעיות התנהגות. ייתכן כלב מאולף "פיקס" עם בעיות התנהגות, ולהפך, כלב לא מאולף לחלוטין אך יציב נפשית. לגבי ה"פסיכולוג לכלבים" ייתכן שכונתך לביהביוריסט - מומחה בבעיות התנהגות. לא מדובר בבילבול מוח, אלא באדם המסוגל לתת כלים להתמודד, לתקן ולחיות בהרמוניה עם הכלב. ישנם שיטות אילוף שונות ומשונות. ייתכן מאלף המשתמש בשיטת השוקים החשמליים (גם אני לא חסידה של השיטה, שלא נאמר נגד), וייתכן מאלף המשתמש בשיטת התגמול החיובי בלבד. יש מאלפים המשתמשים בקולר חנק, ויש בקולר עור רגיל. בדיוק מסיבה זו המלצתי לעשות סקר לפני שמתחילים בתוכנית אילוף או טיפול התנהגותי. כך תוכל לבחור לך את תוכנית האילוף/טיפול המתאימה לך, להתרשם תחילה, וליצור כימיה טובה עם המטפל או המאלף. (וגם כמובן לבדוק מחירים). כל עוד הכלב עדיין ממשיך לתקוף, או אפילו רק לאיים - כדאי לטפל בבעיה. הכלב עלול להפתיע, ולנשוך או לאיים על שכן, חבר , ילד במשפחה - והסיפור יגמר ממש רע.

למעלה