שלום לכולם, אני חדשה

• פותח הנושא ddh1
  • פורסם בתאריך

ddh1

New member
שלום לכולם, אני חדשה

שלום לכולם ופורים שמח! ראשית תודה רבה על הפורום הנהדר.זה חודשיים לערך שבכל יום אני נכנסת לפורום ושמחה לקרוא, להתעדכן ולראות פרגון, עידוד והמון אהבה ותמיכה שנשלחות מהבנות (ומחלק מהבעלים)לכל מי שרוצה וצריכה. - הפורום הזה פשוט ברכה. שנית, יש לי שאלה לגבי המקור והסימפטומים של האנדו. לפני כשנתיים גילו אצלי אנדו בגודל של 6X9. לאחר לחצים מרובים בבטן וכאבי תופת עשו לי לפרסקופיה. האנדו חזר וכרגע הוא בגודל יציב של 5X5. בהריון של ילדי הראשון לא אבחנו אצלי אנדו והוא נולד לאחר טיפולי איקקלומין. הלידה היתה קיסרית ונאמר לי שיכול להיות שהאנדו נגרמה מהניתוח.- זה יכול להיות? (מאז אנחנו מטופלים בIVF) שנית- לאחרונה העייפות שלי רק גוברת ועולה. מעולם לא הרגשתי כה עייפה וחלשה.בעבר הייתי מתפקדת עד השעות הקטנות של הלילה. והיום בשמונה בערב אני כבר קורסת.האם יש עוד בנות שעייפות תמידית וההעייפות מפריעה להן באופן חריג לתפקד? בשורות טובות לכולן, ותודה רבה מראש.

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה, ddh1

שמחה שהחלטת לכתוב בפורום קצת סדר שאולי יעזור לך להבין יותר על המחלה- קודם כל מדובר במחלה כרונית (שלא נעלמת וחוזרת) וההשערה היא כי מדובר במחלה מולדת או מחלה אשר מתפתחת בהיותר ילדה. מי שאמר לך שהמחלה נגרמה בשל הניתוח הקיסרי (ואני מתפללת שלא שמעת את השטות הזאת מרופא) אינו מבין דבר באנדומטריוזיס. אומנם יש דימיון בין נזקים מאנדו' ומניתוח קיסרי (צלקות והדבקויות), אך הם נוצרים באופן שונה לחלוטין (קיסרי- כתוצאה מההליך הכירורגי ואנדומטריוזיס כתוצאה מדלקות המתפתחות סביב נגעי האנדו'). עליך להבדיל בין ציסטה (שהיא תופעה של אנדומטריוזיס) לבין המחלה עצמה, המחלה עצמה, כאמור, הינה מחלה כרונית ששולחת אותות שונים כגון- כאבים בזמן מחזור,כאבים בזמן קיום יחסי מין, כאבי גב תחתונים, ציסטות שחלתיות ועוד. ממליצה לך להכנס למאמרי הפורום ולקישורים שם תוכלי למצוא מידע רב ומפורט. עייפות היא בהחלט סימפטום של המחלה- מצרפת לך שירשור על הנושא מתוך הטאגליינס. שמחה שהצטרפת אלינו

ר ו מ י ה

New member
כל הטעויות בכתיבה נגרמו בשל

העייפות
כמה טוב שניתן להאשים את האנדומטריוזיס, סוף סוף משהו חיובי שאני מרוויחה מהמחלה

ddh1

New member
רומיה תודה רבה../images/Emo141.gif

תודה על ההסבר המפורט.

קשהמאוד

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני לא בטוחה שזה קשור אבל זה הסיפור שלי: גם אני עד לפני חודש הייתי מאוד עייפה ומאוד חלשה. ובעקבות הטיפול של הדקא, הרגשתי שאני בכלל לא יכולה להחזיק את עצמי, כאבי ראש עייפות. במשך כמה שנים חלה התדרדרות ברמת ההמוגלובין שלי, ובעוד כמה בדיקות שקשורות להמוגלובין ווכדוריות הדם הלבנות. אני לא יודעת אם זה קשור או לא, אבל אני כן חושבת שבעקבות הטיפולים שעברתי, איקקלומין, גונל F, וכל השאר, הגעתי למצב שחסר לי המון ברזל. בקיצור אני לוקחת היום כדורי ברזל וסוף סוף מרגישה שהגוף שלי מתחזק, ואני לא עייפה כל הזמן, אבל אני צריכה לקחת זריקה שניה של דקא, אז המצב עדיין במבחן
ממליצה לך ללכת לבצע בדיקות דם ואולי גם ברזל

liatsw1

New member
מצטרפת להמלצות

בס"ד אכן המחלה גורמת לעייפות כרונית, ורצוי מאוד לקחת תוספים, הם עוזרים מאוד. אני לוקחת קפסולות טבעיות של חב' סאנריידר, לחיזוק המערכת החיסונית ולברזל וזה עוזר (אם תרצי אני אשמח לציין את שמם ולכוון אותך היכן לקנות). גם שקדים טבעיים לא קלויים מחזקים מאוד ועוזרים.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת לדברי קודומתיי- אנדו' נגרם בשל ניתוח?
כזה דבר עוד לא שמענו כאן.. ומשום מה גם לא אופתע אם רופא העלה בפניך נקודה זו. לגבי עייפות- מוכר מוכר מוכר ושוב מוכר. מאחר והאנדו' היא מחלה הורמונאלית אוטואימונית - אחד מהסימפטומים הנילווים לה זה עייפות, לאות, תשישות וכד'. תרגישי טוב ושיהיה בהצלחה

בלגן2

New member
מצטרפת לקודמותיי

אנדו לא נגרם מניתוח, אבל מי שעברה ניתוח קיסרי, או כל ניתוח אחר של פתיחת בטן - סביר להניח שחלק ממוקדי האנדו יצמדו לצלקת של הניתוח ולכן הרבה פעמים מרגישים כאבים באזור של הניתוח גם אחרי כמה זמן...

למעלה