qt1 - מתי שאת רוצה,שאלותייך מאתגרות
אותי
אני אתחיל בזה שאני לא מתחום הרפואה המשלימה אלא אחת שיש לה נטיה לרדת לעומקם של דברים (או לרצפות) לקלוט כל דבר שעובר לידי ולא לעצור עד שאני מגיעה למטפל(רופא, תזונאי או אחר) שקל לי ללמוד ממנו [זה שאיתו למדתי להסתדר בעצמי ולאו דווקא להיות תלויה בו]. אך אכן אני מוקפת בחברות בתחום, שאבתי ממנו הרבה אך אני משתדלת לגבות עצמי במחקרים כמה שיותר. ספציפית לאפילפסיה מאחר וגם עברו עליי שנים די רבות ללא איזון (בערך 12) חיפשתי פתרונות אחרים וכמו שהמלצתי עשיתי "טסטים" כדי לראות מה עובד ולא עובד בתוך כל הדברים שאמרו לי ולשאול כל רופא וכל מטפל מחדש את אותן שאלות (פלוס כמה), לקרוא מה שאני רק מוצאת ויצרתי את המדיניות שלי בקשר אליי.. לגבי שאלותיך: בכללי - א. הכל תלוי בכמויות. ב. לא כל מה שמשמין הוא לא בריא. ג. לא כל מה שמרזה בריא. ד. מינונים של ויטמינים, מינרלים ומרכיבים נוספים כתובים על אריזות המוצרים. ה. הדברים מאד אישיים אך המעקב המקצועי מאד חשוב. ולעניין: 1) רמת הויטמין 12B - צריך לעשות בדיקת דם ולראות את הרמה בדם ולפי זה לדעת האם כדור אחד עבורך הוא מספיק (לי למשל אותרה בעית ספיגה והייתי צריכה גם לטפל בה וגם לקחת 2-4 כדורים ביום) יש להתייחס לעניין כתהליך שלא נגמר ודורש בדיקה תקופתית ומעקב. 2) אחוז השומן הגבוהה באבוקדו לא הופך אותו ללא בריא (הוא אינו מעלה כולסטרול רע)ולמרות שהוא מכיל הרבה שומן הוא מכיל גם את אחוז הויטמינים הגבוהה ביותר בירקות ופירות והוא מכיל בתוכו הכל!!! מחקרים אחרונים שפורסמו בעיתונות גילו שירק זה הוא חיוני בתזונתו ואם כבר נראה לי שכדאי לדלל במינונו אך לא להורידו לגמרי... יש אנשים שאוכלים חצי אבוקדו ליום, אני באופן אישי אוכלת בממצוע של פעם או פעמיים בשבוע. האם את מכירה את עקרון העדפת החמאה על המרגרינה? 3)שניצל במיקרו או טבעול - אותה גיברת בשינוי הדרת. אלה הם מאכלים מעובדים שכמעט כל הערכים התזונתיים נמחקו ברגע שנכנז העיבוד הכימיקלי כך שהחלפת את הטעם בעיקר. אבל אם יומך עמוס ואם לא שפר מזלך שיהיה לך בנזוג בשלן או ילדים בשלניים ואם לא הצלחת להפוך זאת לפרוייקט משפחתי (אוכל טרי ביתי וכמה שפחות תעשייתי) אז כברירת מחדל פשוט עברי על האריזות ותסתכלי על המרכיבים ועל הערכים התזונתיים שמופיעים. כך תוכלי לבחור את הטוב ביותר ממה שמוצע לך. לגביי התפריט - אני אנסה ליצור זאת עם הסתייגות שזה מאד אישי! ושלכל אחד כדאי (אם לא הכרח) ללכת פעם אחת הייתי אומרת ב 5 שנים ולהתאים לעצמו את התזונה הנכונה לאורך חייו ולבעיותיו הרפואיות (תרופות, סוכר, ספיגה, כולסטרול, אהבה לדברים מסוימים, שינאה לדברים מסוימים וכו') זה ייקח לי קצת זמן, אך זה יגיע... אגב, אם יש למישהו הערות או הצעות אשמח.
אותי