שלום לכולם! אני חדשה...

hashy

New member
qt1 - מתי שאת רוצה,שאלותייך מאתגרות

אותי:) אני אתחיל בזה שאני לא מתחום הרפואה המשלימה אלא אחת שיש לה נטיה לרדת לעומקם של דברים (או לרצפות) לקלוט כל דבר שעובר לידי ולא לעצור עד שאני מגיעה למטפל(רופא, תזונאי או אחר) שקל לי ללמוד ממנו [זה שאיתו למדתי להסתדר בעצמי ולאו דווקא להיות תלויה בו]. אך אכן אני מוקפת בחברות בתחום, שאבתי ממנו הרבה אך אני משתדלת לגבות עצמי במחקרים כמה שיותר. ספציפית לאפילפסיה מאחר וגם עברו עליי שנים די רבות ללא איזון (בערך 12) חיפשתי פתרונות אחרים וכמו שהמלצתי עשיתי "טסטים" כדי לראות מה עובד ולא עובד בתוך כל הדברים שאמרו לי ולשאול כל רופא וכל מטפל מחדש את אותן שאלות (פלוס כמה), לקרוא מה שאני רק מוצאת ויצרתי את המדיניות שלי בקשר אליי.. לגבי שאלותיך: בכללי - א. הכל תלוי בכמויות. ב. לא כל מה שמשמין הוא לא בריא. ג. לא כל מה שמרזה בריא. ד. מינונים של ויטמינים, מינרלים ומרכיבים נוספים כתובים על אריזות המוצרים. ה. הדברים מאד אישיים אך המעקב המקצועי מאד חשוב. ולעניין: 1) רמת הויטמין 12B - צריך לעשות בדיקת דם ולראות את הרמה בדם ולפי זה לדעת האם כדור אחד עבורך הוא מספיק (לי למשל אותרה בעית ספיגה והייתי צריכה גם לטפל בה וגם לקחת 2-4 כדורים ביום) יש להתייחס לעניין כתהליך שלא נגמר ודורש בדיקה תקופתית ומעקב. 2) אחוז השומן הגבוהה באבוקדו לא הופך אותו ללא בריא (הוא אינו מעלה כולסטרול רע)ולמרות שהוא מכיל הרבה שומן הוא מכיל גם את אחוז הויטמינים הגבוהה ביותר בירקות ופירות והוא מכיל בתוכו הכל!!! מחקרים אחרונים שפורסמו בעיתונות גילו שירק זה הוא חיוני בתזונתו ואם כבר נראה לי שכדאי לדלל במינונו אך לא להורידו לגמרי... יש אנשים שאוכלים חצי אבוקדו ליום, אני באופן אישי אוכלת בממצוע של פעם או פעמיים בשבוע. האם את מכירה את עקרון העדפת החמאה על המרגרינה? 3)שניצל במיקרו או טבעול - אותה גיברת בשינוי הדרת. אלה הם מאכלים מעובדים שכמעט כל הערכים התזונתיים נמחקו ברגע שנכנז העיבוד הכימיקלי כך שהחלפת את הטעם בעיקר. אבל אם יומך עמוס ואם לא שפר מזלך שיהיה לך בנזוג בשלן או ילדים בשלניים ואם לא הצלחת להפוך זאת לפרוייקט משפחתי (אוכל טרי ביתי וכמה שפחות תעשייתי) אז כברירת מחדל פשוט עברי על האריזות ותסתכלי על המרכיבים ועל הערכים התזונתיים שמופיעים. כך תוכלי לבחור את הטוב ביותר ממה שמוצע לך. לגביי התפריט - אני אנסה ליצור זאת עם הסתייגות שזה מאד אישי! ושלכל אחד כדאי (אם לא הכרח) ללכת פעם אחת הייתי אומרת ב 5 שנים ולהתאים לעצמו את התזונה הנכונה לאורך חייו ולבעיותיו הרפואיות (תרופות, סוכר, ספיגה, כולסטרול, אהבה לדברים מסוימים, שינאה לדברים מסוימים וכו') זה ייקח לי קצת זמן, אך זה יגיע... אגב, אם יש למישהו הערות או הצעות אשמח.

qt1

New member
hashy ../images/Emo51.gif

רעיון יחידי שעולה במוחי העייף - נסי להכין תפריט דל קלוריות או לפחות אחד כזה שלא צריך לפחוד שבעקבותיו עולים במשקל, מה דעתך? מעבר לכך , נראה לי אחלה דבר ואני אשמח לנסות דיאטת בריאות , אל תשכחי גם לכתוב לכמה זמן היא מיועדת בבקשה , ראיתי באתר כלשהו שנתנו דיאטת חורף וכתבו כל שבוע מה לאכול, אולי כדאי לך להתחיל כך? ואל תשכחי שכל ההתחלות קשות ... אבל את זה את כבר יודעת
לילה טוב
ותודה!!!

qt1

New member
hashy עוד רעיון ../images/Emo62.gif

פני במסר למנהלת רפואה משלימה בתפוז ושאלי אותה אם את יכולה להעלות את הרעיון של דיאטה למטרה זו בפורום שלה , אם היא תסכים , את תקבלי שם יופי של רעיונות , ואם לא , יש פורומים אחרים שיסכימו לעזור ,אני לא חושבת שזה כדאי להכין לבד וכמובן שצריך לזכור שמי שיישם את הדיאטה ,זו על אחריותו בלבד... יומנעים ושוב תודה

חייםלוי

Member
מנהל
שוקולד אני לא אוהב אבל לעומת זאת

אני מכור לקפה. אני שותה כ-6 כוסות ביום כבר הרבה מאוד שנים. הראיתי לבת שלי את השרשור והיא התחילה לצחוק. "אתה בלי קפה לא יכול לחיות". ייתכן שזה סובייקטיבי אצלי אבל זה קיים. יין אני לא שותה כי אני לא אוהב.

S E M 151

New member
שאלה?

כמו שכתבתי הבת שלי בת תשע, והיא די מכתיבה מה היא תאכל או לא תאכל - שוקולד היא אוכלת המון, היא לא מוותרת ולא מרפה, אנחנו משתדלים לא לקנות אותו בכלל - בכל צורה שהיא - אבל מידי פעם קונים - יש לה עוד שצי אחיות. שתייה מוגזת מכל סוג היא לא שותה בכלל - שתייה מתוקה כמו מיץ תפוזים או ענבים היא מאוד אוהבת ושותה אבל בעיקר מיים. לגבי האוכל זה משתנה אצלה ממש כמו תקופות, עכשיו היא בתקופה של עוף למשל, בכל תבשיל חייב להיות עוף, והיא אוכלת ממנו כ- 2 עד שלוש מנות של עוף, כמעט ולא נוגעת בשאר המרכיבים, בין אורז וירקות או תפוחי אדמה וכו' -מ לפני כן זה היה אורז - כמעט כל הזמן וככה זה היא מעבירה מדבר לדבר כמו משלימה חוסר במשהו, נגמר - אוכלת רגיל תקופה ושוב, רק דבר אחד מסויים, כבר היה בשר אדום ודגים וירקות כמו בצל, עד לא מזמן, היא אכלה בצל עם כל דבר וגם בלי כלום, אני לא מונעת את ממנה, אני מנסה לגוון לה והיא פשוט מפרידה את המרכבים האחרים, ולא אוכלת אותם, גם אני אבקש ישתדל יבטיח וכו' כלום חוץ ממה שהיא רוצה לא ייכנס אליה לפה! שאלה - האם אני נוהגת נכון - או שאני צריכה להיות יותר תקיפה איתה - ולהעלים חלק מהדברים לזמן מסויים או להניח שהיא יודעת יותר טוב ממני מה נחוץ לה כרגע - ושזה מה שאנחנו עושים - כמעט לחלוטין - מלבד השוקולד והסוכר. ואם אנחנו טועים, איך משנים את זה אצלה?

בטריל יש לפעמים תופעת לוואי מסוכנת

אם הוא לוקח טריל חשוב לבדוק אחת לתקופה את הראייה . לטריל יש לפעמים תופעת לוואי שמגבילה את הקף הראייה. לא רוצה להדאיג אבל חשוב מאד לבדוק

להזהר בטריל

לטריל יש תופעת לוואי שמי שנוטל אותה למשך זמן עלול להגביל לעצמו את טווח הראייה לכן, מי שנוטל טריל חייב לבדוק את טווח הראייה שלו אחת לתקופה. לעומת זאת מיש זה עוזר לו ולא מגביל לו את הראייה נהנה!!!

למעלה