שלום לכולם !!! אהלן שיר

Eladfender

New member
שלום לכולם !!! אהלן שיר

מקווה שאתה זוכר מהמייל, בטוח יש אנשים שמנגנים פה , ואוהבים את radiohead ואת king crimson וכל שאר החלוצים בתחום !!! איפה אפשר למצוא הופעות של קאוורים לקינג קרימזון בקרוב ??? מי יודע? תודה אנשים

ברוך הבא

ו... אני מניח שתהיה הופעה של אגרול בעוד חודש או משהו, צריך לחכות לעדכון מפי הלהקה. בינתיים, תתרווח ותהנה.

מורנא007

New member
קינג קרימזון

הלהקה עדיין לא התפרקה, אז תיאורטית אפשר לשמוע את ההרכב המקורי בהופעה. אולי הם יופיעו יום אחד בארץ?

איך בדיוק נכנסים radiohead לעניין?

למיטב הבנתי- הם לא פרוג, אלא ניו-וויב...ממציאי הניו-וויב למען האמת...

או שאני מבלבל או שאתה מבלבל...

אבל למיטב ידיעתי הזרם ההוא שאתה מדבר עליו, זה שקם בשנות השמונים ודעך יחסית מהר- זה הניו-אייג'...למשל המוזיקה שגבריאל עשה אז... ניו וויב, למיטב ידיעתי (הלא גדולה) זה דווקא הרוק האלטרנטיבי-אלקטרוני-קראוטי שעשו רדיוהד, שמאורח יותר הועתק באופן מוחלט ע"י מיוז, ומושפעות ממנו להקות כמו לינקין פארק, אבנאסנס, אינקובוס במקום מסויים..

תקרא את ההודעה שכתבתי למטה

ומיוז ממש לא עשו שום דבר קראוטי (למרות המוטיבים האלקטרוניים מדי פעם), ואני בספק עם לינק פארק, שזה בכלל נו-מטאל, מושפעים ממש מרדיוהד. וIncubus זה בכלל פאנק-מטאל. בקיצור, בנאדם, אתה צריך להתאפס קצת על ההגדרות שלך...

לינקין פארק אמרו בפירוש שהם

מושפעים מרדיוהד בכל הזדמנות...ואת ההשפעות ניתן לראות בשירה (ולא ריפרופ) ובהמון המון צלילים אלקטרוניים ומוזיקה איטית, מה שלא מאפיין את המטאל החדש האמיתי, שהוא בכלל ההאררדקור החדש למעשה..דברים כמו סליפנוט ודומיהם...(הראפ רוק לא נחשב ניו מטאל, אלא ראפ-רוק, או רוק אלטרנטיבי, בהשפעת רייג')... ולגבי אינקובוס...כנראה לא שמעת פאנק מטאל, כי פאנק מטאל לא היה מגיע לאמ.טי.וי..פאנק מטאל זה דברים כמו "אן או אף אקס" או אקספלויטד..אינקובוס מושפעים מפאנק, אבל לצד זה יש להם המון אלקטרוני במוזיקה, ושוב-הם איטיים..לא זכור לי שסיד וישס (סולן אקדחי המין) השתמש בסינתיסייזר כשהוא לא שר!

Funk-Metal

שלא לבלבל עם Punk. תשמע את S.C.I.E.N.C.E של אינקובוס, ותגיד שזה לא מטאל. אחר כך הם התרככו וכמעט הפכו לפופ לגמרי, אבל בתחילת דרכם, זה היה הדבר. אם יש דבר שלא דומה אפילו קצת בין רדיוהד ללינק פארק, זה השירה. מה הקשר בין הצרחות המחוספסות של סולן לינקין פארק לבין הפלצטים העדינים של ת'ום יורק? סביר אולי שהם מושפעים מהם אולי בכל הנוגע עבודת הגיטרות והריפים. אבל בסה"כ, רדיוהד ממש לא היו הראשונים ששילבו מוסיקה אלקטרונית עם רוק. לינקין בעיקר מושפעים מלהקות מטאל וגראנג' (הכל מוסיקה מגדיר אותם בכלל כרוק אלטרנטיבי \ פוסט-גראנג', אבל זה בגלל שאין להם שם הגדרת ניו-מטאל משום מה). לא יודע מה קשור סיד וישס, אבל לא זכור לי שהוא אי פעם שר בכלל.

גל חדש זהו סיגנון שהיה בשיאו בתחילת

שנות השמונים. אינני מכיר את רדיוהד חוץ מ-2 שירים והם לא עונים להגדרה של גל חדש. מה גם שהסיגנון דעך באמצע שנות השמונים.

רוק אלטרנטיבי

סגנון שעלול להתפרש כלא ברור, אבל זה בגדול מה שרדיוהד עשו בפאבלו האני - דה בנדס. האלבום אוקיי קומפיוטר לעומת זאת, שופע במורכבות יחסית לז'אנר, וכמובן יש בו את Paranoid Android, שהוא פשוט שיר פרוג אלטרנטיבי. לאחר מכן, קיד א' ואמזניאק עלולים להיחשב לאלבומי קראוט-רוק אולי, בגלל השילוב של אלקטרוני עם רוק, והאופן בו רוב השירים מתפתחים שם בעיקר מבחינת סאונד,מלודיה ושכבות מוסיקליות, ולא הרמוניות כמו באלבום הקודם להם. הHTTT, האלבום האחרון של הלהקה, יש שילוב של כל האלמנטים הללו, עם עוד התנסויות בסאונד, אלקטרוניקה, משקלים ומבנים ואטונליות. הם לא ממש פרוג, אבל בהחלט מושפעים מפרוג מאז אוקיי קומפיוטר, ולמעשה עונים להגדרה בהתהוות של פרוג-רוק אלטרנטיבי. (או אולי ניאו-פרוג אלטרנטיבי קולע יותר טוב)

אני בטוח שיש אחרים שמבינים בזה יותר

ממני, אז עד שהם יסבירו, חיפשתי את העמוד על קראוט-רוק במדריך העברי, ומסתבר שאין. אז הכל המוסיקה הוא הפתרון הזמני.

cut2

New member
HTTT? א-טונליות? WTF?

זה בערך כמו לדון בערך הפילוסופי של 'חכמת הבייגלה' או משהו כזה. (מצטער, ראיתי את הסרט אתמול, וזה פשוט... אה, לא חשוב כבר).

בHTTT אין כל כך סולואים כאלה, אבל

יש הרבה רחשי גיטרה עם דיליי ושאר ירקות, כמעט אקראיים לחלוטין, והם אינם משתייכים לשום סולם טונאלי.

The Dream King

New member
הקשר היחידי בין רדיוהד לניו-וויב...

הוא שהם נקראים על שם שיר של הTalking Heads, שהם אכן מנושאי הדגל של הניו-וויב.

למעלה