שלום לכולםםם!!

אביושש

New member
שלום לכולםםם!!

אני מאד מקווה שיש לכם כוח לקרוא כי זה קצת ארוך!! טוב אז ככה.. קוראים לי אביה ואני בת 15 וקצת.. אמממ מאד מסקרנים אותי החיים בחו"ל.. אני מאד אשמח אם תספרו לי קצת על החיים שלכם שם... איך הרמת החיים שם? החברים? הלימודים? הכל... דרך אגב.. יש לי חברה שגרה בשליחות בפולין כבר 4 שנים, לפני כחודש אני והמשפחה שלי נעסנו לבקר אותה שם, לפי מה שאני ראיתי החיים שם פשוט מדהימים, אני יודעת שזה קשה ולא הכל טוב בחו"ל אבל בכל זאת האיכות חיים שם מאד גבוהה, החברים מקסימים ובית הספר מדהיםם..!! < היא לומדת בבית ספר אמירקאי> אם יש דבר שאני מאד מקנאת בכם- אנגלית!! אני גרועה באנגלית ואני ממש משתדלת. לא יודעת למה אבל אני פשוט לא מצליחה לקלוט את השפה הזאת!!! אני יודעת שרק דבר אחד יצליח להכניס לי את האנגלית לראש וזה חיים בחו"ל!! רק אם אני אהיה בסביבה שבה מדברים 24 שעות אנגלית רק אז אני אקלוט את השפה הזאת..!! בגלל זה אני רוצה "לגור" במשך תקופה קצרה בחו"ל!! אז מה אתם אומרים??? איך החיים שם באמת??? האם זה באמת כמו שזה נראה- החיים שם טובים??? הייתם רוצים לחזור לישראל???

faland

New member
היי

אהלן אביה!! אז איך הקיץ שלך? אני איליה בן 16 מקנדה אצלנו פה החיים דיי משעממים אבל סבבה... רמת חיים גבוהה ממה שהיה בישראל... חינוך יותר טוב יותר עבודות רוב האנשים גרים בבתים... כאלה... בקשר לאנגלית לפחות כמה שזה קשור אליי אין לך מה לקנא האנגלית שלי חרא!!! ויש לי מיבטא מהסרטים... לא הייתי רוצה לחזור לישראל... וזהו ביי

אביושש

New member
חחחח..

אממ הקיץ אצלי סבבה!! דיי שיגרתי, לשם שינוי השנה אני עובדת אז אין ימים משעממים... עכשיו בקנדה קיץ? יש חופש? כמה זמן אתה בקנדה? ולמה את חיי שם? שליחות?? איך הלימודים והחברים שם?? וסורי שאני קרציה אבל זה ממש מסקרן אותי

faland

New member
תשובות...

אני בקנדה טיפה יותר מ10 חודשים ואני ירדתי לכאן... שום שליחות... יש חופש עד 7 לספטמבר... הלימודים סבבה אפילו שאני מיתקשה עם השפה הצלחתי לקבל ממוצא של 84 ויש הרבה קנדים מבטן ומלידה שקיבלו הרבה פחות.. רק לציין זה היה מאוד קשה... חברים יש לי מלא... אני הולך לבצפר יהודי (פרטי) ויש שם מלא אנשים שמגמגמים עיברית אז זה דיי כיף שהם אומרים שלום ואני אומר בעיברית הכי מהירה שלי אהלן מה העינינם איך האישה? הם לא מבינים כלום.. עוד משהו?

אביושש

New member
ווואיי זה מממש נשמע כיףףף..

קיבלת ממוצע 84??? ואתה שם בקושי שנה.. וואי ממש יפה..!!

Danvich

New member
היי איליה

היי איליה ממצב קוראים לי דני ואני גם מקנדה תרשום מאיפה אתה בקנדה ביי

unclesam1

New member
את צודקת חלקית

רמת החיים פה באמת יותר גבוהה ... רמת החינוך פה היא מאוד תלוייה אם אתה משקיע אתה מגיע להישגים אבל באמריקה לא יצעקו עליך אם אתה נכשל במבחן או לא מכין שיעורים כי אין פה מחנכת יש פה רק יועץ שמדבר איתך פעם בחודש אז עד סוף השנה אף אחד לא יגיד לך כלום בקשר הלימודים מצידם שתכשלי בארץ למורים די אכפת לא יותר מידי אבל אכפת פה אף אחד לא שם זין ... אבל אם גומרים קולג' והכל אז פה באמת יש יותר הזדמנויות ... אמריקאים זה חרא של עם אבל זה כבר סיפור אחר בדוגרי אחרי הכל ישראל זה מקום הרבה יותר טוב מאמריקה ... לפחות בשבילי ... תזכרי שכסף זה לא הכל בחיים ... לפעמים הסביבה הזרה כל כךזרה שאין שום דבר שאני רוצה לעשות חוץ מלראות את המראות המוכרים של חיפה ...

faland

New member
קנדה שונה...

גם פה אין מחנכים אבל אין שום יועץ... ולמורים איכפת.. אוליי זה כי אני בבצפר פרטי אבל כשניכשלתי בתחילת שנה במדע אז המורה שלי עשתה המון כדיי לעזור... וכן שמעתי על זה שבאמריקה כולם בפוקוס על כסף... לא יודע בקנדה לא כ"כ רואים את זה...

אביושש

New member
דדוקא הדבר האחרון שמעניין אותי

זה הכסף.. ובתכלס אתה ממש צודק אם הסביבה היא באמת כל כך זרה באמת עדיף לחיות בארץ גם אם האיכות חיים יותר נמוכה.. האמת שאני קצת בשוק מזה שכולם אומרים פה באמריקה זה חרא של מדינה ושהאמריקאים הם חרא של עם, כי תמיד שמעתי סיפורים שהחיים שם ורודים ושהכל שם כמו בסרטים. מסתבר שלא!

lol lypop

New member
היי אביה

ממצב? אני רון, אני בת 16 מויקטוריה, קנדה <שזה בצד השני של היבשת> אמממ..רמת החיים ממש סבבה, הכל נורא רגוע פה וזה ..האמת אני ממש מסכימה איתך בקשר לאנגלית, אני פה שנה וחצי..הגעתי באמצע כיתה 9 <ט?> והשנה היה לי ממש קל <בסמסטר הראשון קיבלתי תממוצע הכי גבוה בביה"ס
>.. לא הייתי חוזרת לישראל ..טוב לי פה ..הבעיה היחידה שלי שאין לי פה קרמבו <וגם גבינת סקי מממ> ...תרגישי נוח לשאול שאלות..אני אתן לך תאימיל שלי <[email protected]> יש עוד אחד אבל אי אפשר לקרוא בו עברית אז..
ttyl, have a nice day, ron

אביושש

New member
שלום רון

דבר ראשון יש לך שם ממש יפה יאוו איזה כיפפלךךך..!!! אוףף אני מתה לדעת כבר לדבר אנגליתת... ויש לי שאלה לא קשורה, מה מזג האוויר שם? ומה הפרשי השעות עם ישראל? כאילו לילה עכשיו?

lol lypop

New member
isn't my name just amazing?

lol, i'm kidding, but yeah i like it too. the hours difference is 10 hours back <meaning, if in israel it's 20:00, in victoria it's 10:00> have a nice day!

faland

New member
וואלה?

אז ביננו 3 שעות? ההבדל בין טורונטו (הצד השני מרון) לישראל הוא 7 שעות...

lol lypop

New member
חחחחח

חשבתי שידעת את זה..כי תמיד שאנחנו נפגשים אני כזה ב5" אצלך"..לא?

faland

New member
לא ידעתי שזה 3 שעות...

ידעתי שיש הבדל... לא ידעתי איזה...

noni2222

New member
ברוכה הבאה אביה..

אני נועה, בת 15 <נו, 14 וחצי> מאוסטרליה.. אני רק יכולה להגיד שאני פשוט לא מוכנה לחזור לארץ. כן, כ"כ טוב לי פה. אבל לצערי אני חוזרת לארץ עוד חצי שנה, אבל אני בטוחה שאני עוד אחזור לאוסטרליה בהזדמנות הראשונה שתיהיה לי - לכל החיים. והאיכות חיים פה באמת מדהימה וגבוה, ואם את שוקלת אי פעם לעבור לחו"ל או לנסוע לתקופה ארוכה (שנה-שנתיים), אני מציעה לך לא לטוס לארה"ב. חחחח...

אביושש

New member
ווואי אוסטרליה

תראי אחרי מה שאני שומעת פה לארצות הברית אני בטוח לא אסע.. חחח ואת יעני גרה באזור של יערות וכאלה.. כאילו איפה שיש קנגרו??? חחח סורי על הבורות!!

noni2222

New member
חחח אמ...

לא.. אין הרבה אנשים שגרים בoutback (מדברות/ג'ונג'לים/יערות הגשם וכו'..) באוסטרליה יש גם ג'ונגלים גם יערות גשם גם חופים מדהימים גם שלג גם מדבר.. אני גרה בעיר השניה בגודלה (מלבורן) שזאת עיר מדהימה!!! פשוט כיף לגור פה:)

למעלה