שלום לכולםםםם

שלום לכולםםםם

רציתי לברר לגבי לימודים בפריז בקורדון בלו - קונדיטוריה..
האם מישהו יודע את המחיר של הלימודים?
האם יש תנאי קבלה לבית הספר??

ועוד דבר, אם כבר פריז , האם זה מפחיד לגור שם לבד?? מרגישים את האנטישמיות??

=] תודהה

יש לנו כאן בפורום גולשת שלומדת קונדיטוריה

אמנם לא בפריז, אבל אולי בכל זאת היא תוכל לענות לך כשהיא תבקר בפורום...

GeJuFan

New member
מתנצלת על האיחור בתשובה

הלימודים תובעים המון מזמני.

על החיים בצרפת לא אוכל לענות, אני מניחה שבפורום ישראלים באירופה או בפורום תרבות צרפת (אם יש כזה) ידעו לענות על כך.

את המחיר של הלימודים ניתן למצוא באתר הקורדון בלו.
כנ"ל גם את תנאי הקבלה. לדעתי אין תנאים מיוחדים מלבד (נכון ללפני ארבע שנים) 11 או 12 שנות לימוד (קרי תעודת בגרות), ואולי מבחן שבודקת את רמת הצרפתית/אנגלית שלך. אני מניחה שזה משתנה בהתאם לאם הלימודים בצרפתית או באנגלית.

כעיקרון ממה ששמעתי מיודעי דבר, הקורדון בלו על סניפו הפריזאי זה כבר לא מה שהיה פעם. בכלל הקורדון בלו כבר לא מה שהיה פעם.

תראי בכל מקום זה קצת מפחיד לגור לבד, אבל מתגברים על זה. החוויה היא גדולה הרבה יותר. הידע, הניסיון, וכל שאר הדברים הנלווים לנסיעה ללימודים במקום אחר פשוט עולים על הפחד.
אני יכולה למשל להגיד לך שאני אישית לומדת בארה"ב, בערך חודשיים וחצי אחרי שנכנסתי לדירה עם השותפה פרצו לנו לדירה (וזה אחרי שהייתה סידרה של פריצות וגניבות באיזור בחודשיים וחצי שקדמו לזה). להגיד לך שלא פחדתי פחד מוות אח"כ? קניתי גז מדמיע (או בקבוק פלפל לא זוכרת בדיוק מה זה) מרוב פחד. וחששתי ללכת ברחוב צדדי שבו אני הולכת כל יום הביתה לקמפוס ובחזרה, ולקחתי את הדרך הארוכה יותר שעוברת ברחוב ראשי. ולהגיד לך שבאותו ערב, וגם בימים קשים אחרים כשבכיתי מאיזו סיבה שגרמה לי לבכות ולהרגיש מיואשת לא רציתי להיות בבית עם אמא שלי? נו אז רציתי, אבל בשביל זה יש חברים טובים
וכמו כל דבר מתגברים על הפחד, מבינים שדברים רעים קורים, הם יכולים לקרות בישראל ויכולים גם לקרות בארה"ב, וגם בצרפת. השאלה היא מה את עושה עם הפחד שלך. אני רוצה לחשוב שלא נתתי לפחד שלי להתגבר עליי יותר מדי, שבורכתי בחברים שעמדו לצידי בכל מה שקרה ושאני עומדת לצידם בכל החרא שיקרא להם בחייהם.

תראי אם את ממש חוששת מהאנטישמיות (קיימת או לא, אין לי מושג) יש לקורדון בלו סניפים במדינות אחרות, ויש גם מוסדות אחרים. בישראל ובחו"ל. בסופו של דבר הכל שאלה של ממון, אם יש לך או אין לך, ואם אין לך כרגע האם יש לך איך להשיג את זה.
ומניסיון אל תבני יותר מדי על הלוואה, מאד קשה להשיג אחת כזו בארץ ושתהייה מספיק גבוה ללימודים, אם כי, אולי, במידה והעלות בקורדון לא נסקה השמיימה, הלוואת לימודים רגילה של הבנקים, שהמקסימום שלה הוא 75 אלף, תספיק בהחלט לממן את הלימודים וגם את המחייה.

את מוזמנת לשאול עוד שאלות, אני מבטיחה לנסות ולענות.

GeJuFan

New member
הבהרה: ההודעה הנ"ל

נכתבה בשתיים עשרה וחצי בלילה אחרי ערות של כ-17 שעות כשבתוכם היה לי מבחן סיום. ולכן אני מתנצלת עם ההודעה לא הכי קריאה בעולם, ו/או לא הכי זורמת.,

GeJuFan

New member
המסר

אם יש לך בין 50 ל-100 אלף דולר לשלם, אז עזבי אותך מאירופה, כן צרפת זו החממה הכי טובה לקינוחים, וזה יהיה מקום מדהים לעשות בו את ה-internship שלך, אבל בארה"ב יש, לדעתי האישית, מוסדות טובים באותה המידה אם לא יותר. שני הפלוסים הכי גדולים בארה"ב זה: שהלימודים בארנגלית ואת יכולה לצאת עם תואר ביד בסיום הלימודים שמתקבל גם בארץ. זו אחת הסיבות שבחרתי ללמוד בג'ונסון ווילס, הלימודים משלבים גם קונדיטוריה וגם לימודים אקדמאיים, מדובר בקורסים אקדמאיים לכל דבר. גם קורסים כלליים וגם קורסים שהמטרה שלהם היא לקדם אותך גם מקצועית, ובסופו של דבר מעניקים לך ידע וכלים שיעזרו לך בהמשך.

הלימודים בג'ונסון ווילס עולים כ-26 אלף דולר לשנה (לפני עלויות מחייה ואוכל) המגורים במעונות של הקמפוס נעים בין 10 ל-13 אלף דולר לתקופה של 9 חודשים. אני אישית גרה מחוץ למעונות ככה שהעלויות מחייה שלי (לפחות מבחינת שכ"ד) יורדות משמעותית. מי שיש לו אזרחות אמריקאית גם מקבל המון תמיכה כלכלית מהאוניברסיטה, ויש לו כמובן מלגות שהוא יכול להגיש אליהן בקשות ולנסות לזכות בהן. אם כי אין הרבה מלגות שפתוחות למי שאין לו אזרחות אמריקאית.

השותפה שאני גרה איתה היא הודית שלומדת בישול באוניברסיטה.

יש בארה"ב שני מוסדות שמעניקים תואר ראשון בקולינריה, אלו הם ג'ונסון ווילס, וה-CIA (culinary institute of america
לשני יותר קשה להתקבל (צריך לפחות חצי שנה ניסיון עבודה בכדאי להתקבל- אלא אם משהו השתנה), אבל בשנים האחרונות ג'ונסון ווילס קיבלו המון פרסים.
משני האוניברסטאות יצאו המון שפים מוכרים וידועים. אגב בשניהם אם את מעדיפה, אפשר לעשות רק תואר AS שלוקח שנתיים והוא מתמקד בעיקר רק בלימודים הבישול ופחות בחלק האקדמאי. זה כרגע הסוג תואר שאני עושה מפאת חוסר ממון מספק. (הבנק המנייאק בארץ נתן לי רק חלק מהכסף שביקשתי).

אם פחות מעניין אותך התואר, ה-FCI בנ"י זו גם אופציה, מלמדים שם כמה מהשפים הכי טובים בעולם. ביניהם גם ז'אק טורז- השוקוליטייר הידוע. אבל הלימודים אינם כוללים, למיטב ידיעתי גם קורסים אקדמאיים.

בכל אחת משלושת המוסדות שציינתי בארה"ב מלמדים שפים שנחשבים לבין הטובים שיש. אני יודעת משיחות עם שפים והדיקן שלנו ששפים שמעוניינים ללמד יעשו הכל בשביל לעבוד בכל אחד מהמוסדות הללו.

אם יש לך זמן בקיץ ויש לך ויזת תייר או דרכון שדרכו את יכולה להיכנס לארה"ב בצורה חוקית, אז אני נשארת בעיר כל הקיץ, אם את מעוניית את מוזמנת לבוא, לבד או עם ההורים (סורי לא בדקתי את גילך) אני אשמח להראות לך את האוניברסיטה, את פרובידנס, אם יתקיים אחד, אולי אני אוכל, בתיאום עם האוניברסיטה, גם להיכנס לאחד מהשיעורים, מקסימום אני אוכל להראות לך את המטבחים שאנחנו עובדים בהם את הבניין החדש שנבנה לפני כשלוש שנים.
רק תודיעי לי מראש שאני אדע ואוכל לתאם כניסה לשיעורים ו/או למטבחים עם המשרד המתאים באוניברסיטה.

אור302

New member
בעניין "ז'אק טורז- השוקוליטייר הידוע"

אם אפשר לשאול: כיצד זורם המידע בעולם הקולינרי וכיצד נקנית תהילה? באקדמיה נטו אני יכול לקרוא מאמר של חוקר ידוע ולדעת מה כוחו, בעולם האמנות אני יכול לראות ציור או מופע מחול. אפילו אם אני שומע קונצרט שמציג ביצוע מסוים עדיין אני יכול להבין פחות או יותר את כוחה של היצירה עצמה במנותק ממי שמנגן אותה. אבל מה קורה בבישול? הרי לא די לבחון את המתכון שיצר איזה שף דגול כדי לדעת שהאוכל נפלא או טעמו מורכב. כיצד ניתן לוודא מוניטין של שף גדול מבלי לסמוך על דעות של אחרים מחד או לטעום מאכל מעשה ידיו ממש מאידך? האם הם כותבים מאמרים? בקיצור מה הופך את "ז'אק טורז- השוקוליטייר הידוע" לידוע מלבד דעתם המקצועית של מי שזכו לאכול שוקולדים שלו?

ושאלה לסיום: האם בשלן עני סובל יותר ממהנדס עני כי בשלן עני כבר לא יכול לסבול את האוכל הזול שחברו המהנדס זולל בכל פינת רחוב? אני למשל, אחרי שנים רבות של מחקר הספרות, כבר נהנה מקריאה הרבה פחות משנהניתי בעבר. אלא אם כן אני קורא בתור "פרוייקט" המשלב חקר והתבוננות מעמיקה, אני לא מסוגל לקרוא. והיות שאין לי הזמן והאנרגיה לקרוא כך את מה שלא קשור למחקר שלי (ובעצם גם את מה שכן), אני פשוט לא נהנה מקריאה עוד. זהו.

GeJuFan

New member
מממ שאלה טובה

התשובה האמתי היא די פשוטה. התהילה של שפים היא בשני חלקים:
תהילה בתוך התעשייה בין חבריהם למטבח, ותהילה העולמית של שאר דרי העולם.
התהילה בתוך התעשייה היא תהילה שמתמקדת שני דברים: הכישורים של השף ומכך לרוב גם רמת הידע שלו, ואיכות החומרים שבהם הוא משתמש. שפים בתעשייה, ככל שהם משתמשים בחומרים טריים יותר ורצוי גם טבעיים, יקבלו לרוב יותר כבוד בין חבריהם לעבודה משפים שיעדיפו להשתמש בחומרים פחות טריים או לא טבעיים. זה לפחות מה שאני שמתי לב אליו משיחות עם השפים. זה לא שאין מקום לחומרים לא טבעיים, או יותר נכון להגיד מיוצרי מעבדה במטבח, אבל רוב השפים שאני מכירה יגידו לך שאיכות החומרים היא הדבר החשוב ושף.
הוא נגיד את זה ככה, קרין גורן לא הייתה מקבלת כבוד אמיתי מאף אחד מהשפים אצלי בבית הספר, רובם אנשים תעשייה ברמה כזו או אחרת בעבר וגם בהווה.

לגבי שאר דרי העולם, התהילה היא עניין הפכפך, אני מניחה שכריזמה והאם השף עובר מסך טוב או לא משפיעים רבות על האם הם מפורסמים או לא. ראה ערך קרין גורן.

כתיבת מאמרים פחות נפוצה בתחום הקולינריה, אני מניחה שכתיבת מאמרים באקדמיה שקולת ערך לכתיבת ספר בישול בתחום הקולינריה, אבל גם זה לא בטוח כי היום כל בשלנית ביתית מוציאה ספר בישול...

המון שפים שידועים בתעשייה באיכות האוכל שלהם, והשמועה עליהם עברת מפה לאוזן (או מאימייל לאימייל) אלו שפים שעובדים קשה לקרא מאמרים, שנוסעים למקומות וחוקרים ולומדים דרכים חדשות להכין אוכל. אלו שפים שכל הזמן מרימים את הבר בשביל כל השאר: באיכות החומרים, ברמת הידע, בנסיעות ופגישות עם שפים מרחבי העולם.
אני קוראת לזה forever student, שף שרוצה תמיד לדחוק בעצמו ולעשות את הכי טוב, לא בשביל חבריו לתעשייה אלא בשביל הלקוחות שלו לעולם לא יפסיק לקרוא, ולחקור ולחפש את המרכיבים הכי טובים שניתן.

לגבי ז'אק טורז, מפורסמותו נעוצה הן באיכות המוצרים שלו- שנובעת מהידע שלו ומהעובדה שהוא לא מפסיק ללמד את עצמו ולחפש חומרים איכותיים כמה שיותר, והן גם בכריזמה שלו (ותאמין לי שלבן אדם יש כריזמה מפה עד להודעה חדשה, וזה אני אומרת מפגישה אישית איתו).
ואכן גם יצא לי לטעום את השוקולדים שלו, והם שווים כל סנט.

מקווה שעניתי אם לא תגיד אנסה לכתוב את זה בצורה מובנת יותר.

לגביה שאלה האחרונה: בשלן עני לא אוכל בחוץ
, לפחות לא הבשלנית הזואתי. האם הם סובלים יותר? אני מניחה שזה תלוי בבשלן. למשל אם אני הייתי צריכה לחיות על ראמאן לתקופת זמן בלתי מוגבלת הייתי כנראה חונקת למישהו את הראש בסופו של דבר. אני עדיין מסוגלת לאכול ג'אנק פוד, אבל הרבה פחות, ואני בד"כ אחפש אלטרנטיבה איכותית לג'אנק פוד

אפשר בהחלט עדיין להנות מאוכל שנמכר בכל פינת רחוב, אבל הבשלן, בניגוד לחברו המהנדס, ינתח את האוכל ומרכיביו בכדאי לעמוד על טיבו.
. מצד שני אני מכירה כמה בשלנים עניים שחיים על ג'אנק פוד טהור- ע"ע השותפה שלי שמזמינה רונזיו על בסיס יומי- אז אני מניחה שזה גם תלוי בבשלן העני.

למעלה