שלום לכוללללללם

שלום לכוללללללם

וואו ממש קשה להאמין אבל מסתבר שהמציאות דורשת פורום כזה! אנחנו לפניי חתונה והמצב רע! חמותי לעתיד שתחיה החליטה לארגן הכללל לבד והיא מאד כועסת שאנחנו מעדיפים לתכנן ולבחור בעצמנו... היא רוצה להיות מעורבת לדבריה גם בבחירת השמלה שלי... בתחילת השבוע הייתה לנו שיחה קשה היא נורא פגעה בי (בכיתי איזה שלוש שעות רצוף) ומאז החלטתי שאני לא מדברת איתה וגם כמעט ביטלנו את החתונה... עכשיו אנחנו בבעיה כי צריך להפגיש את המשפחות... וכבר ירד לי כל החשק מהחתונה כי לא נראה לי שזו הדרך להתחיל את החיים המשותפים יחד.

עציון

New member
חיים משותפים, עם מי? עם הבעל או

עם החמות? לבטל חתונה בגלל אמירה כזו או אחרת ועוד של מי, של החמות!!!! לו היית מספרת על מריבה עם הבעל לעתיד, נו, הייתי מייעץ לך...אבל ריב עם החמות? ממתי הוביל לביטול חתונה? אל תהי איתה בקשר. וזהו.

שש שבע

New member
הצחקת אותי עציון

בסלוני הקט בוטלו לא חתונה אחת ולא שתיים בגלל החמות העתידית, וטוב שבוטלו, כי הכלות חזרו אחר כך עם חתנים אחרים ועם חמות טובה הרבה הרבה יותר.

שש שבע

New member
מה זה?

להיות מעורבת בשמלה? כשחמות מבקשת לראות אני מטילה וטו, אלא אם הכלה נורא נורא רוצה, והחמות באמת שווה. ככה היא תיכנס לך לתחתונים בכל ענין, ואת תאכלי קש. תעמידי אות במקומה, ולמה להזיל דמעות בגללה? השתגעת? אני בפחות בהרבה מזה, החזרתי לבעלי את התכשיטים, ואמרתי לו שאני לא רוצה להתחתן. ואז לא היכרתי עוד את חמותי כמו שאני מכירה אותה היום. והוא נכנס בה בזמנו, המסכנה, היום כשאני משחזרת אני מרחמת עליה, היא בטח לא הבינה מה נפל עליה...

תני לכסף לדבר במקומך

גם חמותי התעקשה להפיק לי החתונה וזממה להזמין את כל השכונה והסביבה לחתונה. אחרי כמה ויכוחים צורמנים הבהרתי לה שבעל המאה הוא בעל הדעה, ואם היא רוצה לתכנן את החתונה אז בבקשה, שתפתח את פנקס הצ'קים ושתתחיל לרשום. מכיוון שלא התחשק לה לפתוח תוכנית חיסכון, היא סגרה את הפה והפסיקה להתערב. כך, אגב, התחיל סיפור האהבה בינינו.

sovlanit

New member
זהירות.מוקשים.

זו בדיוק הדרך היעילה להתגרש בייסורים. דחוף להוציא אותה מהאפשרות להחליט עבורך ולנהל את חייך. ואם הבן שלה לצידה-- ל ב ר ו ח זה לא נישואין אלא חתןנת דמים [בכל המשמעויות הנלוות]... ואם הבן שלה לצידך-- עשי כטוב בעיניכם ב ל ב ד. לנטרל אותה -ויפות לכך שעתיים קודם אם בכל זאת תבחרו להתחתן- מזל טוב מראש

מאוהבת שלום , יהיו כאלו שאולי

לא ממש ידעו מה לי ולמקום הזה , ואני קצת רוצה לספר לך על חמתי בכל זאת. חמתי היא האישה שאני רוצה להיות , היא אישה מקסימה אוהבת לתת ולעזור אישה שפיה וליבה שווה. ותאמיני לי שעברנו גם קשיים איתה וגם לי היה לא קל . חמתי מגדלת לי את שניי ילדיי ותאמיני לי שאם היא לא הייתה לא יודעת מה הייתי עושה. יכול להיות שהיא אחת למיליון יכול להיות שאחרים יגידו, טוב אם הכלה טובה גם הכלה טובה ככה נורא קל לומר הכל יחסי, אבל יחסי למה? בכל אופן למה אני מספרת לך את זה. כי חמתי המקסימה שהתחתנתי התעקשה שאני ישים כתר על הראש, ומה נראה לך אני כמו ילדה טובה שמתי כתר על הראש למרות שהיה נראה לי הכי מטופש בעולם. אז שהתחתנתי הפרופורציות היו אחרות , עדיין לא למדתי להכיר אותה \ ותאמיני לי שהיו גם דברים שלילים, שאני הרבה פעמים חושבת שגיסתי היקרה מקבלת הרבה יותר. אולי בגלל שבאתי מבית לא הכי אוהב בעולם עם זוגיות די גרועה הייתי אומרת, למדתי להעריך את הטוב שבזוגיות שבה ואת טוב ליבה. מה שבקיצר אני מנסה לומר לך חמודה, זה שהדברים גם אם קשים לך היום יכולים להיות אחרים מחר, אני לא מזלזלת בתחושות האישיות שלך אבל גם אני לא סבלתי את חמתי בתקופות מסויימות. היום אני אוהבת את חמתי, ואני מצטערת שלא הייתה לי אמא כזאת אפילו . זהו. מקווה שירדת לסוף דעתי. ולגבי השמלה, השמלה היא בחירה שלך זה אני בטוחה ושאף אחד לא יגיד לך אחרת. בהצלחה בהמשך הדרך. סיגי.

סיגי המקורית. טוב לדעת שיש כלות

כמוך שיודעות לראות גם את הצדדים הטובים של החמות. תמיד זוכרים רק את הצרות שהחמות עשתה ושוכחים את הדברים הטובים. חמתי שלי, שתחיה, אשה מאד קשה, כיום בת 89 אבל לא מפסיקה לתת הערות ולהתערב בכל דבר. אני כבר התרגלתי אליה. אני מארחת אותה פעם בשבועיים לסוף שבוע או לארוחת ערב יחד עם הילדים והנכדים שלי והיא אומרת לי שאני אעיר לכלות שלי. אני אומרת לה שאני לא יכולה להגיד להם מה לעשות. אבל אני לא שוכחת את הדברים הטובים שלמדתי ממנה ולמדתי הרבה. היא אשה מאד אינטיליגנטית ומטופחת וכל דבר אצלה בטעם, יש לה ידי זהב . ממנה למדתי לטפח את הבית שיהיה מעוצב, אסתטיקה בכל המובנים וטיפול בילדים. כשהילדים היו קטנים גרנו קרוב אליה והיא שמרה על הילדים תמיד כשהיינו צריכים. אפילו כשנסענו לחו'ל לתקופה של חודש וחצי והילדים היו בני 7 ו-10. אז אני מעריכה את כל הדברים האלו ואני גם חושבת שאני משמשת דוגמא לכלות שלי ביחסים עם החמות. שתי גיסותיי האחרות לא מדברות עם חמתי זה שנים, בגלל ההתערבות שלה. ולכלה שעומדת לפני חתונתה - אל תוותרי בעניין השמלה זו זכותך הבלעדית.

ניני5

New member
אצלי, חמותי ואני הלכנו לקנות את

השמלה, מהטעם הפשוט שהיה לה טעם מעולה בבגדים וסמכתי עליה. היא הייתה תמיד לבושה טיפ טופ, הרבה יותר טוב מאמי או דודותי. היה לה שיק צרפתי, כנראה מלידה. זה לא אומר שאחר כך לא סבלתי ממנה. את החתונה שלנו אני אירגנתי בעצמי. כולל הכל, בין לבין בחינות שנה אחרונה באוניברסיטה. את עבודת הגמר, סיימתי בחדר במלון למחרת החתונה. בקשתי מבעלי לרדת לטייל לשעתיים ואני ישבתי וכתבתי. למחרת הגשתי את העבודה למנחה. זהו, גם התחתנתי, וגם סיימתי את התואר באותו זמן.

sovlanit

New member
ניני,

כל הכבוד. מה נגיד לך? יש לי עוד הרבה הרבה מה ללמוד שבת מתוקה ,שלווה ומבורכת

תראי זה לא תמיד היה הכי וורוד

שבעולם היו אמירות מיותרות שלי שלה, דברים שיכלו להיות אחרת, אבל חמתי אישה שלא שומרת טינה, וככה גם אני מנסה, היא יודעת להעריך דברים גם שיש חסרונות וככה גם אני מנסה, היא אישה שאומרת מה שבליבה, ולפעמים אני יודעת זה רע אבל זה גם מאד טוב הישירות שלה לפעמים הקשתה עליי במיוחד שעדיין לא הייתי מספיק מכירה אותה, אבל היום אני יודעת שזה הרבה יותר טוב מאשר מישהי שפיה וליבה אינו שווה . תראי אולי אני לא דוגמא באתי מבית לא הכי חם שבעולם ואולי באמת זה צרוף נדיר של כלה שצריכה מן סוג כזה של אמא לחמה שיודעת לתת. אני אוהבת מאד את חמתי, הרבה יותר מבעבר, פעם לא הערכתי אותה כמו היום, הזמן לימד אותי להכיר אותה באמת. היא האישה שאני רוצה להיות, כזאת חמה כזאת אמא וכזאת חברה. ותמיד שאני מברכת אנשים בעקר רווקים רווקות, אני מאחלת להם חמה כזאת.

אמאושרת

New member
טוב. דיעה שונה...

אז בניגוד לדיעות שיש מעלי, אני רוצה שתחשבו גם על הצד השני של המטבע. נכון, נורא קל ללכת ולהגיד - שימו #$% על החמות ושלא תתערב בעניינים שלא שלה. אבל להגיד זה נורא קל, והרבה יותר קשה ליישם. תחשבי קצת יותר הלאה - אחרי החתונה. מה הלאה? דירה? - אתם תצטרכו כסף. אם תשלחו את חמתכם לעזאזל, תאמיני לי שלא תקבלו גרוש.ולא תזמינו אותה אליכם? ילדים? - לא תזמינו אותה לברית/ה? לא תפגישו אותה עם הילדים? ומה עם חגים? וימי הולדת של הילדים? ויש עוד כל כך הרבה גורמים שצריך לחשוב עליהם. המריבות הבלתי פוסקות עם הבעל. תמיד על האמא שלו. ומה עם הבעל? מסכן- תמיד בין הפטיש לסדן - וזה בהנחה שהוא תומך בך, ולא באמא שלו. בקיצור, חמות שמתערבת - זה אף פעם לא נפסק, ואם בנוסף לכל הצרות היא גם פולניה (ותסלחו לי הפולניות..) אז איך שהוא תמיד את תהיי אשמה בהכל. אז, תחשבי טוב טוב אם את באמת באמת רוצה להכנס לתוך מערכת כזו, ואם את מספיק אוהבת את בלך לעתיד בשביל זה.

חלילית1

New member
לא מדויק!

אצלינו החמות גם העליבה/השפילה/התערבה וגם לא נתנה גרוש לחתונה/לידה/דירה וכו' כי היא נורא "מסכנה" כי אין לה...

חלילית1

New member
זהירות!!../images/Emo91.gif

יקירתי האומללה, אם אהבה גדולה והבנה (לא פחות חשוב, ואולי אפילו יותר...) יש בינך ובין בעלך לעתיד, ומנסיון של שנים ארוכות אני מדברת - הרחיקי את חמותך מן הזוגיות שלכם ובהמשך ממעורבות אקטיבית בחיי המשפחה המורחבת! אין לה כל זכות להתערב בשום דבר שקשור אליכם בניגוד לרצונכם!! אצלי המצב היה עגום ועודנו כזה - חמות מתערבת, משפילה, מעליבה ומזלזלת - בפני באופן ישיר ומרכלת עם חברותיה המקסימות אשר טרחו להעביר אלי בעקיפין חלק מהדברים!! גם אצלינו היא ניסתה להתערב וכמעט הגענו למדרגות הרבנות (אחרי שנולדו שני ילדים) - רק בזכות הרצון החזק שלנו והאהבה נשארנו ביחד, וכעת בכוחות משותפים אנחנו מרחיקים אותה מהזוגיות. אגב- דעי לך שמה שקורה זה לא משהו ספציפי נגדך אלא משהו מובנה בהתנהגות שלה כלפי כל מי שבנה היה בוחר. בהצלחה בחיים המשותפים - לך ולבן זוגך ושמרו נפשותיכם מחמות מאמללת ומתערבת!

למעלה