שלום לכולכן

שלום לכולכן

שמעתי על הפורום הזה ממש לאחרונה ולצערי גם אני נמצאת במצב הזה. אמנם טרייה, אבל מקווה מאוד ללמוד מכן איך מתמודדים עם המצב. אנחנו בבית 3 ילדים ואני הכי קטנה, בהפרשים די גדולים מהאחים שלי (7 ו - 12 שנים). כל חיי הייתי קשורה מאוד לאמא שלי, היא היתה החברה הכי טובה שלי, היועצת שלי, הנשמה שלי ובעצם הכל ביחד. אמא חלתה במחלת הסרטן הארורה לפני 7 שנים וחיה איתה, תוך התפשטות בכל רחבי גופה. כשהייתי בחודש החמישי להריוני גילו אצל אמא שזה הגיע גם לראש. מאז החלה רק הידרדרות. חשבתי שעוד נספיק ללכת לייעוץ נוסף ושבועיים לפני שהיא נפטרה, קראה לנו הרופאה והסבירה לנו שאנו כנראה לא מבינים את חומרת הבעיה. ילדתי את בתי הבכורה כשאמא היתה כבר במצב די קשה. היא אושפזה בהוספיס בתל השומר ובמהלך השבוע האחרון לחייה לא זזתי ממיטתה, אך היא כבר היתה מחוסרת הכרה. הבת שלי לעולם לא תכיר את הסבתא המדהימה שהיא הפסידה (ניסיון של 4 אחיינים קודמים). בכלל איך מתמודדים ? אני עדיין נמצאת בחופשת לידה ומוצאת את עצמי בוכה, כמעט מכל דבר. אני חייבת להודות שהמשפחה מסביב מנסה לכסות על האובדן, אבל אף אחד הוא לא אמא שלי. כעת אנו נמצאים במצב דומה עם סבתא שלי (אמא של אמא) ושוב אנו בהוספיס בתל השומר. יש לי ילדה מדהימה, שאני מאמינה שקיבלה את הנשמה והרוח של אמא. אמא נפטרה בגיל 60 ואני בת 27. אני באמת לא יודעת איך ממשיכים הלאה. אשמח לשמוע מה קורה אח"כ, האם הכאב אי פעם נחלש? אני לא מצליחה לזכור את אמא בתקופה הטובה שלה, רק מחוסרת הכרה. היא נפטרה לפני חודשיים. משתתפת בצער כל חברות הפורום, כי היום אני מבינה את המשמעות של אובדן. תודה
הלרית הצעירה

../images/Emo201.gif משתתפת בצערך...

מצטערת לשמוע על התקופה הארוכה הקשה שעברת...ועוד לעבור את התקופה הזו בהריון מתקדם... אני איבדתי את אמי בגיל 17, לפני כמעט 15 שנה, גם מהמחלה הארורה, אבל אצל אמי התהליך היה מאוד מהיר, תוך שנה מגילוי המחלה, היא נפטרה... מנסיוני, הכאב...אף פעם לא ממש נעלם...אבל עם הזמן, הוא הופך להיות חלק מהחיים בצורה שהיא לא משתקת כמו בהתחלה ולומדים לחיות איתו ולתת לו את המקום שלו... מבחינת התקופה שאת עוברת עכשיו, קודם כל, אם יש לך חברות ומשפחה מסביב שאת יכולה להיעזר בהם, אל תתביישי לבקש עזרה, את צריכה את הזמן להתאבל...ותינוקות הם מאוד רגישים, הם יודעים בדיוק באיזה מצב רוח את נמצאת והם סופגים את זה. בנוסף, בלי שום קשר לתמיכה של הסביבה, הייתי ממליצה לך להצטרף לקבוצת תמיכה של אמהות ללא אם...זה יכול לעזור מאוד לעבור את התקופה הראשונית המאוד קשה הזו, במיוחד שיש לך תינוקת בבית שדורשת טיפול ותשומת לב...
אנחנו פה בשבילך...

eieee

New member
הלרית יקרה..

כל כך צר לשמוע את סיפורך באמת שאני מזדהה איתך, לכל אחד יש כאן את הסיפור שלו. ברוכה הבאה לפורום למרות שזה בנסיבות כאלו. מזל טוב להולדת הבת את תהיי אמא מקסימה כמו שאמך הייתה לך ולשאלתך כן הזמן צובע את הכאב בגוונים שונים עם הזמן ואיך שבא לו לפעמים חזק לפעמים לא מרגישים כלל את הכאב ויותר מזה זה משנה את החיים ולעיתים גם המון לטובה. את תזכרי את אמא שלך גם לפני כן כרגע הכל טרי זאת הסיבה שאת זוכרת אותה ללא הכרה זה ממש טבעי. תישארי כאן איתנו תכתבי מדי פעם ותרגישי חופשי לפתוח כאן את הלב. מתפללת בשביל סבתך שתרגיש טוב ובמהרה תחזור לבריאות שלמה יש ניסים בעולם הזה. מחזקת את ידייך. עינת

אדומה2

New member
משתתפת בצערך

עברת תקופה מאוד לא פשוטה, בעיקר עם ההריון והלידה, חיים ומוות בו זמנית, ולעתים זה פשוט יותר מדי ממה שניתן להכיל. השבוע שעברת הוא מאד אינטנסיבי ומאוד קשה, ולא ניתן להתגבר עליו כל כך מהר. שלא לדבר על כל "ההכנה" שהייתה לפני כן, 7 שנים של התמודדות עם המחלה. חודשיים זה לא הרבה זמן, אם כי אני מתארת לעצמי שאת מרגישה שזה כבר נצח. אבל זה לא מספיק זמן כדי לעכל ולעבד את הדברים ולהבין איך החיים נראים, ואיך החגים יראו ובכלל- איך העולם יראה בלעדיה. וזה מאוד קשה, אני מכירה את זה לצערי יותר מדי טוב. העיצה היחידה שיש לי לתת לך היא לקחת את החיים יום ביומו, בלי תוכניות מרחיקות לכת ובלי להציב לעצמך אולטימטום. אין מה לעשות, העניין הזה יקח זמן, ואני גם מציעה לך לא לעצור מעצמך באמת לבכות, להרגיש, ואם צריך אז לבקש עזרה מסביב כדי עדיין להיות מסוגלת להיות אימא לילדתך. הרבה כוח, יעל

עודליל

New member
הלרית הצעירה,

משתתפת בצערך, גם אני הקטנה בבית וגם אני נולדתי בהפרש די ניכר מאחי הגדולים, וגם אני כמו שכתבת את הייתי קשורה מאוד לאמא שלי. לכולנו פה בפורום יש סיפורים דומים ושונים על אובדן של אמא. מקווה שעם הזמן דברים יהיו קלים יותר, (גם אני עדיין בתחילת הדרך בלי אמא, אמא שלי נפטרה בחנוכה האחרון). מאחלת לך רק טוב, ואל תשכחי שגם בלי אובדן התקופה אחרי לידה מלווה בהמון שינויים במצב רוח ובכי, אז תרשי לעצמך, וכמובן שיהיה לך גידול מקסים של הילדה.

תודה רבה לכולכן

אני באמת מקווה שאף אחד יותר לא "יזכה" להכיר את המצב הזה שוב. תודה רבה על כל המילים החמות והחיזוקים. לצערי כמו שאני מבינה מכן זה כנראה אמיתי. אני כנראה לא אתעורר מחר בבוקר למשהו אחר. אני מבטיחה להישאר ולנסות לעזור גם לאחרות, לפחות להקשיב (או יותר נכון - לקרוא). לצערי חוויתי את העצב הכי גדול יחד עם האושר הכי גדול. אני מספרת כל הזמן לבת שלי על אמא, כי גם אם היא לא תכיר אותה לעולם, היא לפחות תשמע עליה הכל. סליחה על השעות בהן אני מתחברת, זה הזמן היחידי שיש לי במהלך היום לעצמי. לילה טוב הלרית

שלום לך.

תמיד קשה לברך בברכת "ברוכה הבאה" שנשמעת עליצה מידי לאחר ששומעים את הסיפור העצוב. ובכל זאת, נכנסת לבית חדש, ולכן אני רוצה לברך אותך על בואך. תמצאי כאן הרבה בנות שכל אחד יכולה להזדהות לפחות עם חלק מסיפורך, ובד"כ גם יותר. צר לי על אובדנך. ומכיוון שהכאב והשמחה משמשים כאן יחד בערבוביה, אוסיף שאני שמחה על שיש לך בת נפלאה שמביאה לך אושר רב. את מוזמנת מאוד להישאר עימנו, ולהשתתף ככל שיתאים לך. נ.ב. אהבתי את הניק שלך. בטח יש מאחוריו איזה סיפור מעניין ...

למעלה