שלום לכולכן!

מאי26

New member
שלום לכולכן!

אני משתתפת סמויה בינתיים, וכנראה שגם לא אהפוך למאוד פעילה בזמן הקרוב, כי אנחנו רק בשלבי הכנות וטרם התחלנו "לעבוד" על נושא הכניסה להריון. אז אני מניחה שנפגש יותר עוד כמה חודשים... אבל בינתיים רציתי לשאול שאלה, עשיתי בדיקת דם שממנה עלה שאני לא מחוסנת כמו שצריך מפני אדמת (התוצאה שלי 24, וצריך להיות מעל 30). הרופאה שלי אמרה שזה גבולי, והמליצה לי לעשות חיסון. השאלה היא כזו, נאמר לי בעבר שצריך לצורך אדמת לעשות שני חיסונים, בהפרש של שלושה חודשים בין אחד לשני, ושזה דוחה את האפשרות לכניסה להריון בשישה חודשים. לעומת זאת הרופאה היום התעקשה שצריך רק חיסון אחד ולחכות רק שלושה חודשים. האם אתן יודעות משהו על כך, כמה חיסונים צריך, וכמה צריך לחכות, כדי להיות בטוחים שעברנו את סף הסיכון, ואין עוד סכנה להכנס להריון? תודה.

פּוֹנְג

New member
אני יודעת על חיסון אחד שבעקבותיו

יש להמנע מהריון למשך שישה חודשים. לא עזרתי, אני יודעת

חיסון אחד ולמיטה

כיום ידוע כי מחזור אחד אחרי החיסון אפשר להכנס להריון. יתרה מזאת, יש לי חברה שחוסנה עשרה ימים לפני הכניסה להריון ומיטב הרופאים בארץ גורסים שאין שום סיכון להריון. ליתר בטחון כדאי לחכות מחזור אחד, אבל ההנחיה לגבי שלושה חודשים בוטלה לאור מחקרים עדכניים. בכל אופן, למען הסר כל ספק, התייעצי עם מרכז טרטולוגי. בהצלחה

מאי26

New member
תודה! ו... מצטערת על הבורות, אבל

מה זה מרכז טרטולוגי?

ג טלי

New member
טרטולוגיה היא תורה העוסקת בחקר

הסיבות הביולוגיות הגורמות להתפתחות אבנורמלית ופגמים בעובר/תינוק. לא ידעתי שקיים מרכז כזה בישראל, אבל אולי זהו בעצם המרכז באסף הרופא? בכל מקרה, אני מניחה ששם יוכלו להגיד לך הכי טוב מהי הגישה האחרונה ומעודכנת בנושא החיסון לאדמת.

קיימים מספר מרכזים כאלו בארץ

המפורסם שבהם נמצא בירושלים, בראשות פרופ' אורנוי. אפשר להתקשר ולשאול לגבי כל תרופה/ מחלה שיש חשש שעברה את מחסום השלייה. הם אדיבים ויעילים להפליא. טלפונים של המרכז בירושלים: 02/6243669 02/6243663 והנה קישור המסביר על המרכז. המון בריאות אמא של פילפילון

מאי26

New member
תודה על המידע. אגב, בינתיים ניסיתי

גם אני לברר באינטרנט מידע אודות מרכזים טרטולוגיים, וגם הגעתי לאתר שאליו הפנית, אך שם לא היתה תשובה ספציפית על השאלה. נכנסתי גם לאתר doctors.co.il ושם במענה לשאלות שנשאלו בנושא, נאמר שלא צריך להמתין כלל בין החיסון לבין הכניסה להריון. בקיצור, יצאתי מבולבלת... נראה לי שאני אתקשר ביום ראשון למרכז בירושלים לקבל תשובה סופית ומוסמכת.

כאמור, אכן אין צורך

אני מניחה שבהקשר של doctors את מדברת על ד"ר אפי הלפרין, והוא רופא מצויין. בתשובתי כתבתי לך כי פרופ' אור נוי בכבודו ובעצמו טוען כי אין צורך לחכות. אם את מעט לחוצה מזה, חכי מחזור אחד (לרוב זה יוצא בפועל פחות מחודש) ההנחיה לגבי תקופת המתנה היא ישנה, ועודכנה על סמך מחקרים עדכניים. המון בריאות אמא של פילפילון

למעלה