שלום לכולכן

חני ב

New member
שלום לכולכן

מבקשת את עזרתכן. בנה של חברה שלי נמצא בגן מיוחד כבר שנה שנייה. אני יודעת שנהוג שהכניסה לגן בימים הראשונים היא הדרגתית. ביום הראשון עד השעה 10:00 הילדים נמצאים עם ההורים, ביום השני עד 11, והלאה במשך השבוע הראשון. באספת ההורים הגננת אמרה להם שרק אחרי ראש השנה הגן יעבוד עד 16:00. האם זה נכון גם לגבי ילדים שזו להם השנה השנייה בגן?

אלהלה

New member
שניה שניה ../images/Emo20.gif

אצלי בגן ילדים בשנה השניה נשארים כבר ביום הראשון עד סוף היום - אלא אם כן הילד בהיסטריה ולא מוכן להרגע - לטובתו ילך הביתה מוקדם. (מה שלא ממש קורה הרבה פעמים) בעניין יום לימודים ארוך עד 16:00 אני חושבת שבאמת כדאי לדחות עד אחרי ראש השנה. עדיף כניסה קלילה יותר למערכת מימים ארוכים כאלה כבר בהתחלה במיוחד שאחרי ימים מועטים שוב יוצאים לחופש.

חני ב

New member
תודה על התשובה

אני חושבת שאין לה בעייה שהוא ישאר עד הצהרים ולא עד 16:00, אבל מפריע לה שהיא צריכה להיות איתו כל הבוקר, כאילו הוא ילד חדש. יש לה גם עוד תאום, קשה להתחלק ביניהם, מה גם שהתאום כן מתחיל גן חדש.

אלהלה

New member
גן מיוחד../images/Emo20.gif

יכול להיות שבאמת בגן מיוחד מתנהגים קצת אחרת גם עם ילדים של שניה שניה בגן. בכל אופן לא צריכה להיות בעיה להשאר עם הילדים שכבר מכירים ולפי הפיקוח בגני הילדים הרגילים לא משחררים ילדים הביתה לפני תום יום הלימודים הרגיל אלא אם כן זו באמת השנה הראשונה שלהם בגן. בהצלחה ובסך הכל יש 5 ימים עד ראש השנה אז יעבור מהר ובקלות והכל יסתדר

טלגל

New member
בשנה שניה נהוג להשאר כבר

בימים הראשונים עד סוף הגן, א-ב-ל בגן מיוחד יכול להיות ששיקול הדעת של הגננת שונה (אינני מכירה), השנה אני בפעם הראשונה מגבילה את היום הראשון לשעה 1230, אני חושבת שזה חשוב להתארגנות נעימה יותר.

חני ב

New member
את נשארת עד הצהרים

כאשר אמרו לה עד השעה 10. בכל אופן, עדכנתי אותה לגבי דעותיכן. ושוב, תודה.

אלהלה

New member
בהדרגה בלי ויכוחים בכלל../images/Emo20.gif

וצריך להבהיר מההתחלה, כל העניין לטובת הילדים וילד חדש שרוצים שישתלב ולא יבכה שלושה חודשים צריך להכנס בהדרגה לגן - אפילו בחוזר משרד החינוך 3 ימים ראשונים מדורגים. ונכון הגננת נשארת עד הצהריים אז מה? - היא רוצה גם לבוא להשתלמויות? להכין אסיפות הורים ומסיבות? צריך להעמיד את הדברים בצורה יבשה וברורה בלי מקום לויכוחים בכלל! ככה מתנהל הגן וככה ימשיך להתנהל גם אם כבר נמאס לה מהחופש הגדול ויש לה עוד חודש חגים. אגב זה לא דעותינו - אלא הוראות ממשרד החינוך בגנים רגילים ולדעתי על אחת כמה וכמה בגנים מיוחדים.

למעלה