שלום לכולכן...

galit 03

New member
שלום לכולכן...

מצטרפת חדשה לפורום הזה לצערי(למרות שממה שקראתי עד עכשיו אתן מקסימות!) אובחנתי עם אנדו' וציסטה בשחלה שמאלית(ציסטה של 8 ס"מ...) ואני עוברת ניתוח פרטי ע"י ד"ר סוריאנו ב5/5... קצת תמיכה,המלצות,מידע - הכל יתקבל בשמחה!

ברוכה הבאה לביתנו החם

את כבר הגעת לסוריאנו שבדר"כ אנחנו ממליצות להגיע אליו..
...ואם הגעת לשלב הניתוח נשאר לי לאחל לך בהצלחה....סוריאנו נחשב למנתח ורופא מצויין כך שאת בידיים טובות. יש בטאגליינס רשימת הצטיידות לניתוח....מה לקחת איתך וכמובן אם יש עוד שאלות אנחנו כאן. אנחנו כאן תמיד ולתמיד.....מחבקות בכל מצב שלב ובעצם תמיד. שיהיה לך חג שמח .....ובהצלחה.

galit 03

New member
היי , תודה רבה רבה!!!

אני שמחה שיש לי עם מי לחלוק ולקבל עצה כי בתחום הזה אני ממש לא מבינה וזה בא לי בהפתעה גדולה מאוד מאוד מאוד... יש לי רק שאלה לגבי ההרדמה בניתוח שזה בעצם מה שהכי מלחיץ אתי כי אף פעם לא עברתי ניתוח וגם לא הרדמה מלאה... איך זה? מפחיד?לא נורא? ולגבי ההחלמה מהניתוח... אני נורא פעילה(אני דולה ומטפלת ברפלקסולוגיה ועיסוי בנשים בהריון ולידה ובטיפולי הפרייה) ויש לי מטופלות שתלויות בי ואני חייבת לקום על הרגליים כמה שיורת מהר - יש המלצות ? וכמובן חג שמח ובהצלחה לכולנו! גלית

galit 03

New member
ועוד דבר...

עברתי על הרשימה של הציוד לניתוח... לא דובר איתי על אשפוז לילה קודם ולא על משלשלים... אמרו לי צום של 6 שעות לפני ושאני מגיעה לב"ח שעה וחצי לפני ויוצאת בוקר למחרת(הניתוח כניראה יהיה בערב)...זה הגיוני?

vanilachip

New member
גם אני נותחתי פרטי אצל סוריאנו

ואכן לא היה צורך במשלשלים או אשפוז לילה קודם. שוחררתי למחרת הניתוח, בצהריים. טיפ אחד שאני יכולה לתת לך זה לעניין הקטטר שלי מאוד הציק. היות ובלילה לא היתה לאחיות אפשרות להתקשר לסוריאנו הן לא רצו להוציא לי את הקטטר עד לפנות בוקר שממש התחננתי..אז בקיצור תדברי עם סוריאנו שיתן להן הוראה שאם את מבקשת להוציא שיוציאו... דבר נוסף, אחרי הניתוח כמה שיותר מהר לקום מהמיטה ולהתחיל לעשות רונדלים במחלקה, זה יעזור לגוף להתאושש מהר יותר ולגז מחדירים לגוף להיפלט מהר יותר ואז פחות כאבי כתפיים. שיהיה המון בהצלחה.

galit 03

New member
תודה על כל התשובות :) אני שמחה שאני בידיים

טובות!!!אז רגע,בניתוח מנפחים לי את חלל הבטן? וכמה זמן אני אמורה להישאר בבית החולים? ולמה קטטר גם אחרי הניתוח? אני לא ישר אחרי זה יכולה לקום ולהתחיל להסתובב? - כמובן שאחרי שההרדמה תתפוגג... וליום אני לא רוצה,לא בא לי להמשיך להיות מסטולה... הספיק לי הטשטוש שעשו בבדיקת קולונוסקופיה שצרחתי על האחיות בהתאוששות שאני רוצה מקדונלדס ושיעזבו אותי בשקט... מספיק פדיחות... טוב,נקווה לטוב... תודה לכולן, חג שמח והמשך ערב נפלא, גלית

תשובות

הרדמה - תבקשי וליום לפני הניתוח מאוד מרגיע .... אותי זה הפך לזמרת ומורה לזמרה.....שרתי להם שירים וביקשתי מהם לשיר איתי את השיר.... וכשלא ידעו את המילים לימדתי אותם את המילים ....בדרך לניתוח לימדתי את הסניטר איך נוהגים ועוד ........אז עושים שטויות אבל זה מבריח את החששות והפחדים...... ההחלמה - בדרך כלל יום אחרי הניתוח מבקשים לרדת מהמיטה....המלצתי לרדת ....עם עזרה כמובן....להתקלח.... לא לחזור למיטה ...יש תמיד כורסא ליד המיטה לחזור אליה לשבת עדיף על לשכב......הליכה עוזרת המון להפעיל את שאר המערכות במיוחד עיכול / מעיים ......אז ברגע שאת מרגישה שאת יכולה רק עם עזרה להתחיל לצעוד מרחקים קצרים ולנוח בישיבה.....מאוד עוזר להחלמה מהירה..... להפעיל ריאות מומלץ - להחזיק כרית על הבטן באזור הניתוח ולהשתעל.... והכי חשוב לא להגזים....לא לרוץ עם זה כי אז זה משכיב אותך לכמה ימים נוספים....מנסיון מהניתוח האחרון שלי ....רציתי כמה שיותר מהר להשתחרר אז זרזתי תהליכים זה הפיל אותי לעוד יומיים במיטה עד להתאוששות מלאה. אמרו לך לצום זה גם טוב ועדיף על משלשלים...לדעתי.....וכן אם זה לפרסקופיה יש סיכוי שתצאי כבר למחרת הביתה אם הכל ילך איתך טוב....בהחלט הגיוני... ואז בערך שבועיים מנוחה בבית. עוד שאלות אנחנו כאן בהצלחה

maytalita

New member
וול כאם גלית! ../images/Emo24.gif

גם אני יחסית חדשה בפורום... לפני כמה חודשים נחתה עליי כרעם ביום בהיר הידיעה שיש לי אנדו' בעקבות ציסטת שוקולד של 6 ס"מ שנתגלתה לה בשחלה בבדיקה שגרתית.... את בידיים מצוינות (סוריאנו) וגם מצאת את הפורום שלנו, אז בכלל את מכוסה מכל הכיוונים!
את המידע לגבי הניתוח עצמו אשאיר למומחיות ומנוסות ממני (עוד לא נותחתי), אבל רוצה לאחל המון בהצלחה!!!!!

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

את בידיים מצויינות, ובבית הנכון.... כל אחת מגיבה אחרת להרדמה. אני מגיבה מצויין (לדעתי)... זה בהחלט נורא מפחיד לחשוב על הרדמה מלאה, אבל אין הרי ברירה... אם את שואלת אותי, זה לא מפחיד. וממש לא נורא. אבל זה אך ורק מנסיוני שלי. כדאי לך מאוד לבקש ואליום ביום האישפוז, כי כמו שזק אמרה - את נכנסת לניתוח מאוד קלילה ומסטולה. גם אני דיברתי שטויות עד שהרדימו אותי. זה פשוט מפיג מתח. את הפדיחות את עושה בעיקר לפני... הרשימה של מה לקחת לניתוח מצויינת, רק שמי שמטופלת בציבורי בד"כ נדרשת לחומר המשלשל. אם לא נאמר לך - אז הרווחת. בדרך כלל אלו שנותחו פרטי לא היו צריכות "לנקות" את המעיים לפני הניתוח. וגם בפרטי את משתחררת הבייתה מהר יותר. זה כמובן מאוד אינדיבידואלי ותלוי בהתאוששות שלך. אבל את חייבת מנוחה של לפחות שבועיים כדי לחזור לתיפקוד מלא. ניתוח זה ניתוח. תיערכי בהתאם מבחינת העבודה. תקראי קצת על לפרוסקופיה. ממלאים את חלל הבטן בגז. גם בקולונוסקופיה עשו לך את זה אני מניחה. הקטטר נשאר אחרי הניתוח כי את לא קופצת ישר מהמיטה. עד שתוכלי לקום ולהתהלך – הקטטר איתך. יש כאלו שבגלל מעורבות שלפוחית שתן נשארו עם הקטטר זמן ממושך יותר (אני ביניהן) אבל כמו שהציעו לך, תבקשי שסוריאנו יתן הנחייה לאחיות. ברגע שיגידו לך שאת יכולה לשתות - ממליצה לך על שתיית מים מרובה וגם מיץ חמוציות. כדי למנוע פיכסות בשלפוחית.. קיבלת טיפים ממש טובים. אני מוסיפה גם, שמי שמלווה אותך ידאג שגב המיטה יהיה מורם, כך שתשכבי בכמעט ישיבה מהרגע שיחזירו אותך לחדר – זה יעזור לגז להתפוגג. המון המון בהצלחה

galit 03

New member
תודה רבה על כל התמיכה, :)

אתן עוזרות לי המון והרגעתן אותי רבות. אני שחמה שהגעתי לפורום כל כך תומך ואוהב. אני מנותחת פרטי אז משלשלים אין מצב ואני מקווה להסתפק באיזה משהו מרגיע שההומאופתית שלי תיתן לי...נראה לי עדיף... יש לי שאלה נוספת, סוריאנו אמר לי שכדאי מאוד שאני אכנס להריון אחרי הניתוח וזה ממש לא בתכנון כרגע למרות שנינו רוצים זה עוד לא הזמן ואנחנו חייבים להמשיך לחיות במציאות ולא הלהלה לנד... מה דעתכן? המשך ערב נפלא, גלית

לולי72

New member
הי גלית וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הריון זה תלוי כמובן אך ורק בכם ובמתי אתם מוכנים ורוצים. גם לי נאמר שרצוי להיכנס להריון מיד, אני בניגוד אליך מאוד רציתי וניסיתי כבר שבועיים אחרי הניתוח, לצערי עד היום שעברה כבר יותר משנה זה לא הולך, ולי יש ילדה שבדיוק היום חוגגת 5 ואני כבר מנסה כמעט שנתיים להיכנס להריון. זה תלוי מאוד, יש אחת שאחרי הניתוח תיכנס ישר להריון ויש אחת שלא....בכל אופן מאחלת לך בהצלחה בניתוח ואחרי זה...

זואילי

New member
הומיאופתיה/ צמחים והרדמה ../images/Emo70.gif

חשוב ביותר - תבררי עם ההומיאופתית מה היא מתכוונת לתת לך והתייעצי עם סוריאנו, ובכל מקרה עדכני את הרופא המרדים, שחלילה לא תהיה "התנגשות" של החומרים. לגבי הריון - כמו שכבר נאמר פה, זה תלוי בך ובבן זוגך, אבל קחי בחשבון שהמציאות לנוכח חיים עם אנדו משתנה מרגע לרגע, וסדרי העדיפויות (בכל תחום - בין אם להוריד מהלך, או שינויים במקום עבודה, הפחתת לחצים ועוד ועוד) - הרבה דברים משתנים בהתאם לאיך את מרגישה פיזית ונפשית. אם את שואלת לדעתי - אני בעד הריון וכמה שיותר מוקדם.... מנסיוני היום, אני יודעת שהעקשנות שלי במקרה הפרטי שלי, לא הועילה לי וחיכיתי יותר מדי זמן עד שהגעתי להחלטה לנסות להרות. אבל גם לי לקח זמן להחליט ולהפנים והמקום בו אני נמצאת היום הוא 180 מעלות מהמקום בו הייתי לפני כשנה לאחר הניתוח. אני עדיין לא קולטת שהיום אני אחרי IVF אחד כשלאחר הניתוח לא רציתי בכלל לשמוע על האפשרות הזאת, אז באמת שהכל יכול להשתנות. שיהיה חג שמח ושקט

galit 03

New member
היי בנות,

תודה לכולכן. רק עכשיו עברתי על השירשורים...המחשב שלנו קרס וכשאני מוצאת שנייה ומחשב פנוי-אני מתנחלת... ברור שאעדכן(בתקווה שעד אז המחשב יחזור למקומו..) אבל דבר 1 לא הבנתי מהתשובות - האם זה בדוק שקשה יותר להיכנס להיריון נגיד שנה אחרי הניתוח? תודה ובריאות, גלית

למעלה