שלום לכולכן,

מצב
הנושא נעול.

עוגונת

New member
שלום לכולכן,

שלום לכולכן,
לצערנו, לאחר 4 שנים לערך של אין ספור טיפולים כאלה ועוד הרבה מההם.. עומדת בפתח שאלת תרומת הביצית גם אצלנו. עיינתי כאן בפורום המבורך לא מעט לגבי המלצות, איפה וכמה.. ולמען האמת יצאתי קצת מבולבלת... המסקנה הברורה היחידה שהגעתי אליה היא העלויות המטורפות הנעות סביב ה-20,000 ש"ח ויותר.. אז תגידו (ואני שואלת במבוכה לא קטנה אך ברצינות גדולה) - מה עושים אלה שאין להם את הסכום הנ"ל? ישנה אופציה אחרת כלשהיא לתרומה שעלותה נמוכה יותר?..

אדוינה

New member
היי עוגונת!

שלום לכולכן,
לצערנו, לאחר 4 שנים לערך של אין ספור טיפולים כאלה ועוד הרבה מההם.. עומדת בפתח שאלת תרומת הביצית גם אצלנו. עיינתי כאן בפורום המבורך לא מעט לגבי המלצות, איפה וכמה.. ולמען האמת יצאתי קצת מבולבלת... המסקנה הברורה היחידה שהגעתי אליה היא העלויות המטורפות הנעות סביב ה-20,000 ש"ח ויותר.. אז תגידו (ואני שואלת במבוכה לא קטנה אך ברצינות גדולה) - מה עושים אלה שאין להם את הסכום הנ"ל? ישנה אופציה אחרת כלשהיא לתרומה שעלותה נמוכה יותר?..
היי עוגונת!
אני לא יודעת אם לברך אותך,על שאת חושבת על תרומת ביצית או לא. בכל אופן ברוכה הבאה לפורום.זו בטח לא החלטה קלה,להסיק את הנסיונות להרות מהביציות שלך. לצערי אין כאן הרבה הרבה דרכים או קיצורי דרך.האפשרויות הן כמו שראית בפורום. בנוסף יש אפשרות של המתנה בתור לתרומת ביצית בכל אחד מהמרכזים הרפואיים שמטפלים בהפריה חוץ גופית.התור הוא ארוך מכיון שמספר התורמות הוא מאוד קטן.במרכז הרפואי בו טופלתי בעבר,נאמר לי שמדובר בתורמת אחת לשנה בממוצע. ועוד דבר ,אני שולחת לך במסר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה !! את מוזמנת להשאר, לכתוב על עצמך ולשאול שאלות.

ברוכה באה ../images/Emo140.gif

שלום לכולכן,
ברוכה באה

ברוכה הבאה ל
נו החם
אני חושב שצוקה יכולה לתת לך יותר פרטים מדויקים אבל אנסה אני מזכרוני. ישנם שתי דרכים ואני אכנס לפרטים למטה. האחד זה פחות ביציות ובאיכות פחות טובה ושני המתנה לתוריך באחד בביתי החולים לבואה שלתרומת בארץ. בכל מקרה מדובר על תורמות ישראליות שעבורות טיפולי IVF ושאת מקבלת ביציות ע"פ חוק. אפשרות ראשונה הייתה פה מישהיא לפני חוד או חודשיים שקיבלה ביציות דרך מדיקל הרצליה עם ד"ר פרחי. העסקה כללה 2 ביציות מתורמת ישראליות. אני לא זוכר בדיוק את הסכום אבל מדמה לי שזו הייתה 5000 ש"ח. לא לטפוס אותי במילה לגבי הסכום. אם אני לא טועה יש פה גם תקופת המתנה לא מבטולת. אפשרות שניה ניתן להרשם למס' ביתי חולים ולהכנס לטור שיש להם ובואה של תורמת. לפי שמועות זה יכול להיות כמה שנים טובות. בכל מקרה, בשתי האופציות את מקבלת ביציות מתורמות ישראליות שהן בעצמן עוברות טיפולי IVF לעצמן והביציות היותר איכותיות הולכות עליהן ומה שנשאר עוברות לתרומה. שלא תביני אותי לא נכון, יש הצלחות גם מביציות אילו, אבל זה מוריד את אחוזי ההצלחה. אם אני לא טועה, מאחר שהטיפולים נעשה בארץ, אז שתי האופציות צריכות להיות מוכרות כטיפול IVF לכל דבר ולקבל עליהן השתתפות של קופ"ח. אני מזמין אותך להצתרף אלינו למאבק האנחנו מנסים לקדם על-מנת לשנות את המצב הזה כך שניתן לקבל ביציות גם ממי שאינה נמצאת בטיפולי IVF. אגב שתי ה

אדוינה

New member
ד"ר פרחי

ברוכה באה

ברוכה הבאה ל
נו החם
אני חושב שצוקה יכולה לתת לך יותר פרטים מדויקים אבל אנסה אני מזכרוני. ישנם שתי דרכים ואני אכנס לפרטים למטה. האחד זה פחות ביציות ובאיכות פחות טובה ושני המתנה לתוריך באחד בביתי החולים לבואה שלתרומת בארץ. בכל מקרה מדובר על תורמות ישראליות שעבורות טיפולי IVF ושאת מקבלת ביציות ע"פ חוק. אפשרות ראשונה הייתה פה מישהיא לפני חוד או חודשיים שקיבלה ביציות דרך מדיקל הרצליה עם ד"ר פרחי. העסקה כללה 2 ביציות מתורמת ישראליות. אני לא זוכר בדיוק את הסכום אבל מדמה לי שזו הייתה 5000 ש"ח. לא לטפוס אותי במילה לגבי הסכום. אם אני לא טועה יש פה גם תקופת המתנה לא מבטולת. אפשרות שניה ניתן להרשם למס' ביתי חולים ולהכנס לטור שיש להם ובואה של תורמת. לפי שמועות זה יכול להיות כמה שנים טובות. בכל מקרה, בשתי האופציות את מקבלת ביציות מתורמות ישראליות שהן בעצמן עוברות טיפולי IVF לעצמן והביציות היותר איכותיות הולכות עליהן ומה שנשאר עוברות לתרומה. שלא תביני אותי לא נכון, יש הצלחות גם מביציות אילו, אבל זה מוריד את אחוזי ההצלחה. אם אני לא טועה, מאחר שהטיפולים נעשה בארץ, אז שתי האופציות צריכות להיות מוכרות כטיפול IVF לכל דבר ולקבל עליהן השתתפות של קופ"ח. אני מזמין אותך להצתרף אלינו למאבק האנחנו מנסים לקדם על-מנת לשנות את המצב הזה כך שניתן לקבל ביציות גם ממי שאינה נמצאת בטיפולי IVF. אגב שתי ה
ד"ר פרחי
מקבל דרך קופת חולים כללית במרפאת עין יהב בחולון טלפון 03-5057117 יש לו גם קליניקה פרטית בת"א.טלפון אין לי.אבל תשאלי דרך המרפאה. אפשר לראות אותו בקופה בפעם הראשונה.גם כך משלמים מספיק כסף. אני חושבת שהוא נמצא בהסדר של רופא מומחה בקופ"ח כללית.

עוגונת ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שלום לכולכן,
עוגונת ברוכה הבאה

ראיתי שאדוינה ומלח כבר ענו לך. את צודקת, העלויות המטורפות בהחלט מהוות בעיה ענקית. מישהי אמרה לי פעם שמדובר בסכומים כל כך גדולים שהדרך היחידה שאולי היא תצליח להשיג כסף זה לרדת לכביש
כמובן שהיא לא התכוונה ברצינות, אך הסכומים בהחלט אסטרונומיים. אני יכולה לתת לך טיפ קטן נוסף בהקשר לעוברים מחו"ל - תלכי רק על עוברים טריים ולא על עוברים קפואים. הסיכוי להצלחה של עוברים טריים הוא כמעט כפול
מכל מקום, שיהיה לך בהצלחה.

צוקה1

New member
היי עוגית

שלום לכולכן,
היי עוגית
נכון את בהחלט צודקת, טיפול בתרומת ביצית הוא יקר באופן מזעזע אך בנתיים מי שרוצה להיות הורה בדרך הזו חייב לעשות שמיניות באויר (האמת,התיאור הזה הוא חלשלוש ואפילו תלוש בהשוואה למציאות חיינו שלנו.)כדי להשיג את הכסף המבוקש. יש לי הרגשה שאנו צריכות לתת לאלה שאי שם קובעים את גורלנו נבוט כדח שיתעוררו שם ויעשו משהו כדי לתקן את המעוות. כפי שאמרו לך לפני יש שתי דרכים לתרומת ביצית האחת כאן בישראל והשניה בחול בארץ יש 3 ברירות או לעשות ממשלתי ואז להמתין בתור שנים (המתנה שמזכירה את התור לאימוץ בארץ ) או לעשות זאת פרטי שמצד אחד יש החזר מסויים של קופ"ח אך יש לא מעט חסרונות כמו ביציות של תורמות שבעצמן עוברות טיפולי פוריות. או לעשות בארץ תרומה של עוברים מוקפאים הפריה של זרע של בן זוגך או תרומת זרע וביצית של תורמת בחול העובר מופרה בחול ,מוקפא ומועבר לארץ ועם הכנת הרירית שלך כאו העובר מופשר ומוחזר לרחמך(לעוברים טריים יש סיכויי הריון גבוהים יותר) ויש את מסלול חו"ל -שכאמור הוא נורא יקר. אני התחלתי את תרומת הביצית ב-3 ניסיונות כאן בארץ בדיוק בגלל הקושי הכספי והתאכזבתי. חסכנו כסף לא מעט חודשים וכעת אנו לקראת תרומת ביצית במסלול חו"ל -פדיוס . מאחלת לך המון הצלחה צוקה

ayoosh

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

שלום לכולכן,
ברוכה הבאה

קודם כל- כמו כל אחת שמגששת דרכה אלינו- מאחלת לך שלא תצטרכי אותנו... אני מניחה שאתם בשלב קשה של התלבטויות, והעלות הכלכלית לא מוסיפה להתמודדות הנפשית... אכן המצב בעייתי והטיפול יקר (אגב- גם אם ההחזרה בארץ וגם אם בחו"ל- אם מדובר על מסלול "פרטי" המחירים פחות או יותר זהים...) אכןזמן המתנה לתורמת בארץ אורך שנים (למרבה הצער- אני יודעת שמעבר לזה שלא שואלים בכלל נשים שעוברות IVF אם הן מוכנות לתרום, לא ששים לקבל גם כאלה שמעוניינות לתרום...). המון המון

br p

New member
היי עוגונת

שלום לכולכן,
היי עוגונת
ברוכה הבאה לפורום. גם אני די חדשה כאן (כבר שבוע..) אבל מרגישה מאוד שייכת. אכן העלויות הינן גבוהות וגם אנו בודקים אפשרויות של הלוואות וכו'. מאחלת לך בהצלחה..

שיר5520

New member
מי שאין לו כסף לא עושה ילדים

שלום לכולכן,
מתרומת ביציות! קשה, אכזרי, עצוב - אבל נכון. יש כמה רופאים שמתעסקים בענייני תרומה בארץ אבל ההמתנה אצלם ארוכה וגם לא ברור כמה זמן תחכי. הרופאים שאני מכירה שמנסים למצוא תורמות בארץ הם בר-חווה ופרחי. שניהם עובדים באסותא. אין לי את הטלפונים, אבל בפעם האחרונה ששמעתי עליהם הם לא הצליחו להשיג תורמות המון זמן. מצטערת על הבשורות הקשות, אבל זו האמת. אנחנו היינו בטוחים שאין לנו כסף ואיכשהו הצלחנו לגייס כסף לארבעה טיפולים. בדברים האלה הכסף לפעמים מגיע. צריך להיות פתוחים עם ההורים והקרובים ולקוות שמישהו יעזור. ממש לא נעים, אבל זה המצב. בהצלחה!

br p

New member
הבעיה היא שלפעמים אנו רוצים

מתרומת ביציות! קשה, אכזרי, עצוב - אבל נכון. יש כמה רופאים שמתעסקים בענייני תרומה בארץ אבל ההמתנה אצלם ארוכה וגם לא ברור כמה זמן תחכי. הרופאים שאני מכירה שמנסים למצוא תורמות בארץ הם בר-חווה ופרחי. שניהם עובדים באסותא. אין לי את הטלפונים, אבל בפעם האחרונה ששמעתי עליהם הם לא הצליחו להשיג תורמות המון זמן. מצטערת על הבשורות הקשות, אבל זו האמת. אנחנו היינו בטוחים שאין לנו כסף ואיכשהו הצלחנו לגייס כסף לארבעה טיפולים. בדברים האלה הכסף לפעמים מגיע. צריך להיות פתוחים עם ההורים והקרובים ולקוות שמישהו יעזור. ממש לא נעים, אבל זה המצב. בהצלחה!
ל"שמור בסוד" את נושא תרומת הביציות ולא לשתף את המשפחה בפרוייקט לפחות לזמן מה. שנית, לא תמיד יש גם ממי לקבל עזרה במצב הכלכלי של היום הרבה אנשים מתמודדים עם בעיות פרנסה / אבטלה וכיו"ב. יש כאן איזשהו מעגל שדי קשה לצאת ממנו. כבר הוצאנו סכומים לא פעוטים בטיפולים הרבים שעברנו ולא נשאו פרי. עוד התייעצות ועוד התייעצות .. ופתאום את מחוסרת עבודה ואין הכנסה וכבר "אכלת" את החסכונות שהיו ואז... אני כותבת דברים אלה כי זהו בדיוק המצב שאני אישית מתמודדת איתו, למזלי יש לי את בעלי שהוא תמיד האופטימי "יהיה בסדר" .... לא אאריך עוד בדברים כי יש אבל איך שלא יהיה שב"ה נעבור גם את זה ושיהיה קל ומהר ובהצלחה לכולם ..

Yaldi

New member
נגעת בנקודה כל כך כואבת

ל"שמור בסוד" את נושא תרומת הביציות ולא לשתף את המשפחה בפרוייקט לפחות לזמן מה. שנית, לא תמיד יש גם ממי לקבל עזרה במצב הכלכלי של היום הרבה אנשים מתמודדים עם בעיות פרנסה / אבטלה וכיו"ב. יש כאן איזשהו מעגל שדי קשה לצאת ממנו. כבר הוצאנו סכומים לא פעוטים בטיפולים הרבים שעברנו ולא נשאו פרי. עוד התייעצות ועוד התייעצות .. ופתאום את מחוסרת עבודה ואין הכנסה וכבר "אכלת" את החסכונות שהיו ואז... אני כותבת דברים אלה כי זהו בדיוק המצב שאני אישית מתמודדת איתו, למזלי יש לי את בעלי שהוא תמיד האופטימי "יהיה בסדר" .... לא אאריך עוד בדברים כי יש אבל איך שלא יהיה שב"ה נעבור גם את זה ושיהיה קל ומהר ובהצלחה לכולם ..
נגעת בנקודה כל כך כואבת
זאת ממש האבן שבלב כי כמי שהיגעה לכאן אני מאמינה שהמרחק לילד הוא בעיקר כלכלי כמובן עם מהומות ריגשיות בדרך . אנחנו פשוט חסכנו מכספי החתונה ומתנות שקיבלנו , אין חו"לים ונופשים יקרים אך חיים בסדר החסכונות מחושבים לפי מספר טיפולים עתידים...ואין ליותר מדי אכזבות מקווה שיהיה בסדר.

שיר5520

New member
ממש ממש מבינה

ממש ממש מבינה
הרבה אנשים מחליטים לא לספר ויש לזה יתרונות וחסרונות. החסרון הגדול שאנשים לא יכולים לעזור, לא רק מבחינה כלכלית. אני חייבת לומר, שרוב האנשים שעזרו לנו הם לא אנשים שיש להם כסף. ממש לא. פשוט אנשים שנתנו ממה שאין. הלוואי שהדברים יסתדרו לכם ושוב מצטערת על הצורה שהצגתי את הדברים. לצערי, זו האמת.

a17

New member
לאלו שאין --- אין ילדים ../images/Emo7.gif

שלום לכולכן,
לאלו שאין --- אין ילדים

זה המצב, ובתור אחת שכרגע נתקלת בבעיות כספיות למימון טיפול נוסף אני אומרת את זה בכאב גדול, ואל תצפי גם להחזר הוגן מהקופות חולים...

עוגונת

New member
תודה על כל התגובות...

שלום לכולכן,
תודה על כל התגובות...
כואב להבין שהכסף כאן הוא אמצעי יחיד לפתרון אפשרי...

ayoosh

New member
ועוד משהו שכתבה פעם מישהי בפורום

תודה על כל התגובות...
כואב להבין שהכסף כאן הוא אמצעי יחיד לפתרון אפשרי...
פוריות, ומאז אימצתי.. אומנם נראה לי שההוצאות שלנו גדולות יותר,ובכל זאת... היא אמרה משהו כזה: כשהיא חושבת על כל הכסף שהיא מוציאה על הטיפולים, היא אומרת לעצמה שבעצם כבר מעכשיו היא מוציאה כסף על הילד/ה שלה, עוד לפני שנולדו, כמו שהיא תוציא עליה/עליו אחרי שיוולדו
|חמסה. הרי לגדל ילד עולה הרבה כסף- חיתולים, אוכל, רהיטים, צעצועים, מטפלת (שזה לבד אלפי שקלים...). אז את אותו כסף שתוציא אז, היא מוציאה עכשיו- עוד לפני הלידה.... מאחלת לכולנו שנתחיל להוציא את הכסף על גידול הילדים בקרוב

אדוינה

New member
off

פוריות, ומאז אימצתי.. אומנם נראה לי שההוצאות שלנו גדולות יותר,ובכל זאת... היא אמרה משהו כזה: כשהיא חושבת על כל הכסף שהיא מוציאה על הטיפולים, היא אומרת לעצמה שבעצם כבר מעכשיו היא מוציאה כסף על הילד/ה שלה, עוד לפני שנולדו, כמו שהיא תוציא עליה/עליו אחרי שיוולדו
|חמסה. הרי לגדל ילד עולה הרבה כסף- חיתולים, אוכל, רהיטים, צעצועים, מטפלת (שזה לבד אלפי שקלים...). אז את אותו כסף שתוציא אז, היא מוציאה עכשיו- עוד לפני הלידה.... מאחלת לכולנו שנתחיל להוציא את הכסף על גידול הילדים בקרוב
off
"תותי היחידה",שלחתי לך מסר.

עוגונת

New member
ושאלה נוספת בעניין...

שלום לכולכן,
ושאלה נוספת בעניין...
אנו חברי מכבי (מגן זהב).. מה גובה ההחזרים מהקופה נכון להיום? והאם הם מחזירים בכל סוגי הטיפולים (קפואים, טריים, בארץ, בחו"ל..)?..

שרון991

New member
מכבי עד כה השתתפו ב7600 ש"ח אבל

ושאלה נוספת בעניין...
אנו חברי מכבי (מגן זהב).. מה גובה ההחזרים מהקופה נכון להיום? והאם הם מחזירים בכל סוגי הטיפולים (קפואים, טריים, בארץ, בחו"ל..)?..
לאחרונה שינו את המד.יניות שלהם והחליטו שהם לא ממנים יותר תרומת ביציות (חוצפנים) אצלי הטיפול הוא לא בשנה הקרובה , כך שהרשתי לעצמי לעבור כאות מחאה לקופה אחרת מקווה שלא עשיתי שטות... ימים יגידו

Yaldi

New member
../images/Emo35.gifמה../images/Emo35.gifבמכבי הבטיחו לי לפני

לאחרונה שינו את המד.יניות שלהם והחליטו שהם לא ממנים יותר תרומת ביציות (חוצפנים) אצלי הטיפול הוא לא בשנה הקרובה , כך שהרשתי לעצמי לעבור כאות מחאה לקופה אחרת מקווה שלא עשיתי שטות... ימים יגידו
מה
במכבי הבטיחו לי לפני
כחודשיים כ3000 ש"ח על החזרת מוקפאים אני יכולה לשכוח מזה????????

שרון991

New member
אם הבטיחו לך הם יקיימו

מה
במכבי הבטיחו לי לפני
כחודשיים כ3000 ש"ח על החזרת מוקפאים אני יכולה לשכוח מזה????????
אם הבטיחו לך הם יקיימו
כנראה שהם יישמו את המדיניות החדשה שלהם בעתיד (וכמובן על חשבוני...)

מצב
הנושא נעול.
למעלה