שלום לכולכם.

ליתי0202

New member
שלום לכולכם.

אני גננת ובעלת גן.... לפני כמה ימים פנתה אלי אמא לילד אובחן ב PDD. הוא היה בגן מיוחד,אבל היא רוצה לשלב אותו עכשיו בגן רגיל.... יש לי שיה עשר ילדים בגן. האם כדאי לי.... האם כדאי לילד.. שכחתי להוסיף,שהילד יגיע עם סייעת,שתעזור לי.... מה דעתכם???????

vered73

New member
מדוע למעשה לא?

את תיתרמי באדם נוסף שיהיה נוכח בסיטואציות שונות בגן, תיתרמי בידע ומידע וחשיפה לנושא השילוב, והילדים עצמם בגן יפיקו רבות מן השילוב כי השילוב הוא למען החברה ולא רק למען הילד המשולב. ובל נשכח כמה תוכלי לסייע לילד בחברת בני גילו. שזה הדובדבן שבקצפת, לטעמי, בחינוך הגיל הצעיר.

מחזירה תשובה: כן! כדאי לך! מאוד!

הסיפוק מן התחושה שאת עושה מעשה אנושי וחינוכי אמיתי אמור להיות אדיר: מעשה שגם יביא תועלת לילד המשולב וגם לכלל ילדי הגן. מעבר לכך רצוי (כמו עם כל ילד) לפגוש אותו ואת הדמויות המשמעותיות עבורו בחיי היום יום עוד בטרם הכניסה לגן (משפחה, סייעת). כל אלה יתנו לך תמונה שלמה יותר לגבי יכולת ההשתלבות שלו בגן. אל תתלבטי להיכנס לכאן שוב ולבקש עיצה נוספת אם תצטרכי. בהצלחה לכולכם!

snooopi

New member
בהחלט כדאי

כאב לבן אוטיסט שלמד שנה בגן רגיל, אני יכול לומר לך שההורים בגן וגם הגננת הודו לנו בסוף השנה לא פחות ממה שאנחנו הודנו להם. ילד שונה מלמד את הילדים לקבל את השונה באופן טבעי, דבר שמאוחר יותר גם הרבה שעות חינוך לא יעשו. מצד שני את חייבת לדעת שהדבר מצריך השקעה ולמידה כדי שהילד לא יהיה רק "קישוט" בגן אלא לעשות מאמצים לשלב אותו בצורה אמיתית. עצם הפניה שלך לפורום, המראה שאת חוקרת את הנושא ומתיחסת אליו בשיא הרצינות, מבטיחה כי הילד הזה בר מזל שיזכה להיות בגן כמו שלך, מכיוון שאין לי ספק מה תהיה החלטתך. בהצלחה

נונינה1

New member
אני מציעה שתשבי עם ההורים........

תשמעי מהם למה הם מצפים, תגידי להם מה את יכולה, ומה לא ורק אז תחליטו. הדברים תלויים מאוד בכמה נקודות 1. תפישת העולם שלך על מקומם של מוגבלים בחברה. כמה צריך לבוא לקראתם ולהתאים את הנורמלי למוגבל.......ולהיות מוכן שאי אפשר יהיה לעשות הכל כמו קודם כי צריך להתחשב במישהו מוגבל....... 2. הנכונות שלך שיהיה אדם מבוגר בגן שלא מטעמך, 3. הנכונות שלך לעמוד מול ההורים של הילדים בגן ולהגיד שאת מאמינה בשילוב, ולהיות מוכנה לכך שחלק מהם לא רואים זאת כמוך. 4. האנרגיות שיש לך ללמוד על הקשיים של הילד הספציפי שאת קולטת ואיך לעזור לו ולסיכום - כדאי לילד רק אם את תגיעי למסקנה שכדאי לך............

ליתי0202

New member
התפיסה שלי?

אני מאמינה שילדים מיוחדים צריכים להשתלב. ולתת להם את תשומת הלב שהם ראויים ואת כל האמצעים,אבל בעיקר לת להם אהבה.... קשה לי עם מסגרות של חינוך מיוחד....קשה לי שבכל הקשור לילדים שכן יכולים להשתלב ועדיין משאירים אותם במסגרות "מיוחדות". האמא הזאת הגיעה אלי,כי היא שמעה על ילדה עם בעיות קשב וריכוז... שהייתה אצילנו בגן... ולספר לך משהו.. אני,הצוות שלי וכל הילדים בגן הרוויחו מאשר הפסידו.. זכיתי להכיר ילדה מדהימה. אבל את PDD אני לא מכירה... ולכן השילוב כאן מגיע עם קצת הססנות..... אני חייבת לציין,שאתם מרגיעים אותי.

גאמי

New member
ליתי ערב טוב!

ילדינו מאוד מאוד נתרמים משילוב בגן או מערכת רגילה באם מתקיימים תנאים מסויימים. סייעת היא דבר הכרחי. אך מנסיוני האישי המורכב משילוב שנכשל בגן,ומשילוב מ ד ה י ם בבית הספר כיום, הכל מותנה בך כגננת, בפתיחותך וברצונך. במידה ואת חשה שאין ביכולתך הנפשית לעמוד במשימה שכזו, ממש בלי כל נימה שיפוטית ורק בשל נסיוני כהורה וכן בשל ראייתי קודם כל את טובת הילד, אל תעשי זאת שכן כולם, אבל כולם יצאו נפגעים. אך באם את גננת עם מוטיבציה ענקית, רצון לעמוד באתגר שימלא אותך בכל כך הרבה תובנות ותחושות שליחות ובראייה מפוקחת שהדבר מותנה בהשקעה רבה וכן באמונה שלמה כי שילוב ילדינו הוא בבת עיניך, אזי לא יהיה נשכר מהילד, מהוריו מהילדים האחרים בגן וכן ממך עצמך בשל עשיה זאת. מאחלת לך המון הצלחה בכל אשר תחליטי. אינני יכולה אפילו להתחיל ולתאר לך את התרומות וההתקדמות שחלו בבני בזכות שילוב מוצלח בבית הספר. גלית

ליתי0202

New member
תודה רבה לכולכם.... תמכתם ועודדתם

מאוד... אם ההתקשרות ביני לבין המשפחה תתחיל.. מבטיחה לעדכן וכמובן להעזר בכם!!!!

בטוח שכדאי לך

אם היית יכולה לדבר עם הגננת של הבנים שלי (תאומים על הרצף האוטיסטי) מלפני שנה (עכשיו אנו גרים בארה"ב), היית מבינה כמה תרוויחי וכמה ויוויחו ילדי הגן מההתנסות הזו. מה שחשוב הוא שתקבלי הדרכה מצוות המתי"א באזור שלך, שהילד יבוא עם סייעת שיודעת מה היא עושה, ושיתהיה תקשורת פתוחה בין כל אנשי הצוות כולל ההורים. המון בהצלחה

למעלה