שלום לכולכם!

אביחי 33

New member
שלום לכולכם!

אני מדריך בקייטנה בקיץ הקרוב של כיתות ג' בערך, והייתי רוצה לעשות פינת סיפור קבועה כחלק מהלו"ז במהלך היום. הייתי רוצה לדעת איזה סיפורים מהמאמרים שבפורום אתם ממליצים לי עליהם? בבקשה תתנו לי ספציפיים שהרמת דיבור לא הכי גבוה, וגם מעניין. בנוסף לכך, הייתי שמח לקבל את הסיפור "הנסיך המאושר" של אוסקר ווילד. זהו סיפור שמאוד ריגש אותי אך איני מוצא אותו בתימצות[ולא בספר רחב ידיים.] גם סרטון של הסיפור או מיש'ו שמספר אותו או כל סיפור אחר יהיה לי טוב
תודה מראש
אביחי

NAVVAN1

New member
שלום לך, מה שאתה מבקש לא מקובל...

אתה רוצה לעשות פינת סיפור קבועה, אין הדבר דומה להקראת סיפור אחד או שניים לילדים. כמובן שאתה יכול לקרוא ולהחליט לעצמך מהמאמרים שכאן, אבל אי אפשר להפוך למספר סיפורים רק מסידור רשימת סיפורים, והקראתם. מספר סיפורים מקצועי, זה גם חיבור של מסרים, ראיית תגובות של הילדים ושנוי במקום, הדגשים על חלקים בסיפור... ועוד... ועוד... ועוד... מופע של מספר סיפורם הוא דבר דינמי. הענות שלנו לבקשה שלך לעשה רע לקהל הילדים בקייטנה שלך, ולנו המספרים המקצועים לטווח הארוך, כי הילדים שישמעו מספר לא מקצועי, לא ירצו לשמוע מספר סיפורים בעתיד. נשמח באם תזמין מספר סיפורים נשמח להמליץ לך על מספרים נפלאים המתמחים בסיפור לילדים לגיל אשר ציינת. בברכה משה

אביחי 33

New member
בואנה לקחת את זה טו מאצ' לפן המקצוע

אני כולה מדריך בקייטנה! כולה ביקשתי סיפורים לילדים,של פינה של רבע שעה של סיפורים עם מסרים לחיים. הילדים לא מנתחים סיפורים. עוד מעט תגיד לי שהם ילכו להורים ויגידו להם שהזאב בכיפה אדומה רצח והוא עבר על איסור בתורה.
אויש זה בול
וסליחה שאני נראה כמזלזל במקצועך, אבל אני לא מאמין בכך
בכל מקרה, תודה על עזרתך

NAVVAN1

New member
זה לא אני אמרתי, זה אתה אמרת...

רק בקשת סיפורים עם מסרים לחיים , מה כבר בקשת??? להעביר לילדים רבע שעה כל יום, במשך שבועיים שלוש של מסרים לחיים. מה זה חשוב, אתה אומר, הילדים לא מנתחים ,הם לא קולטים, הם סתם יקבלו מסרים לחיים ממני שאני, איך אמרת? כולה מדריך בקייטנה. אתה מבין מדריך יקר, אנחנו מספרי סיפורים מקצועים, לומדים שנתיים, מתמחים, עוברים כל שנה השתלמויות, לא בכדי שהילד לא ילך הביתה ויתלונן, רק בכדי שהילד לא ילך הביתה עם שטויות בראש. אבל אתה אל תאמין בכך, לא יותר פשוט לעשות להם קסמים? מובן שזה פשוט יותר, מלהכניס לראשם מסרים לחיים. אז במקום קוסם שיודע לנסר אנשים, אולי תבוא אם מסור לקייטנה, ובמשך רבע שעה ביום, אולי תנסר את ידי הילדים, רק אל תגיד לי שעוד מעט הם ילכו להורים ויבכו על ידיהם המנוסרות, ידיים מנוסרות אפשר לתקן, יותר קל מראש מנוסר מלא בולשיט שאתה הולך לעשות לילדים. אבל אתה אל תאמין בכך, בכל מקרה אם זה לא היה כל כך עצוב, זה היה ממש מצחיק אח שלי.

אביחי 33

New member
מצחיק?אולי אותך נשמה../images/Emo13.gif

בכל מקרה, הבולשיט שעברת במשך שנתיים כנראה עלה לך לראש. חחח שוב תודה גבר גבר.

האגדית

New member
חמודי, יש לי רעיון בשבילך!!!

ביום הראשון של הקייטנה תבקש מכל ילד/ה להביא לקייטנה את הספר הכי אהוב עליו בבית, כך יהיה לך מאגר של כ-30 ספרים (בתום הקייטנה הילדים יקחו את הספר חזרה הביתה). כל יום יבחר ילד/ה שיספר על הספר שלו, למה הוא בחר דווקא בו, על מה מסופר בספר, מי הסופר... ואתה כמדריך תספר פרק/סיפור/שיר מתוך הספר. כך גם תעודד את הילדים (אולי) לרצות גם לקרוא ספר זה ויצא שכרך כפול: גם סיפרת סיפור וגם עודדת את הקריאה אצל הילדים. בברכה ובהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

NAVVAN1

New member
לפעמים אני לא מבין אותך פרהי.

(את האגדית אני לא מכיר, לא נראה לי שהיא במקצוע שלנו.) רק לפני מספר ימים סיפרת לנו על סיפור שגרם לנכדך לפרוץ בבכי, וכאילו כלום? רק לפני מספר ימים דובר כאן על ההבדל בן קריאה, לסיפור ע"י דמות סמכותית של מספר/מדריך. וכאילו כלום? ועכשיו אנחנו באתר מקצועי של מספרי סיפורים ממליצים את זה? עצות כאילה, שינתנו בפורום לא מקצועי, בטח לא של מספרים סיפורים, אין הבנה לכוחו של סיפור, לצורך לדעת לספר אותו,

האגדית

New member
תשובה ל- NAVVAN1

ובכן יקירי, זה שאתה לא מכיר אותי אולי זה הפסד שלך... אבל לא מאוחר, עוד ניפגש באירועים של מספרי סיפורים. דרך אגב, אני בענין של מספרי סיפורים כבר הרבה שנים... את ההצעה לאביחי 33 נתתי מזוית חינוכית היות ועסקתי בחינוך שנים רבות... אבל, כדי שתכיר אותי טוב יותר הנה האתר שלי. אשמח לתגובתך.

NAVVAN1

New member
מהזווית החינוכית את חדה

מהזווית של מספרי סיפורים את חידה חידה לי למה מספרי סיפורים מתייחסים לעצמם כאילו הם כלום. כאילו אפשר לספר סיפור כאילו ככה כלום, להעביר מסר של סיפור לחבר בין סיפורים כאילו לא צריך להיות מקצועי, מספרי סיפורים שכאן לא מכבדים, לא מבינים אולי, את אומנותם לא פלא שהקהל מתייחס אליהם באותו האופן עצוב מאוד

האגדית

New member
מעניין לי לשמוע אותך

מספר סיפורים שמתייחס לאומנותו "כאילו הוא כלום" (ציטוט שלך) כנראה שהוא באמת... כלום. (אבל זה בכל תחום, יש אנשים שלא מתייחסים לעבודתם ברצינות) אני ראיתי ושמעתי הרבה מספרי סיפורים ולא היתה לי התחושה שהם מזלזלים ולא מכבדים, נהפוך הוא - כל חברי מבית אריאלה עבדו ברצינות על כל סיפור, הפכו בו והפכו בו והשקיעו זמן לא מבוטל כדי שהתוצאה תהיה הכי טובה ואכן רבים מהם מספרי סיפורים נפלאים, מרתקים ומעניינים. אשמח לשמוע אותך, האם אתה מסיים השנה את בית אריאלה?

NAVVAN1

New member
טכניקה יפה, לנתק את הנאמר מההקשר

כאן אנחנו דיברהו על עצה שנתת לא על הערכת יכולת תלמידי בית אריאלה עצה שנתת, לאדם שלא למד, שרוצה להעביר בקיטנה דרך סיפורים מסרים מדי יום, - היא הרסנית ומזיקה. האם היית שולחת אותו לבית הספר ללמד? האם היית לוקחת אותו לטפל לך במשהו בבית שלך , שיקלקל? את עוזרת הבית את בוחרת ביתר קפדנות, לא חבל על הילדים? לומר למדריך בקייטנה שהוא יכול לעשות שעת סיפור קבועה, זה זלזול במקצוע שלנו.

האגדית

New member
שוב - תשובה ל - NAVVAN1

ראשית: נא הסתכל בתגובתך מאתמול שדברת על מספרי סיפורים מקצועיים שאינם מתייחסים בכבוד לאומנותם - על זה הגבתי. שנית: הנער אביחי כולו בן 15 מחפש אפשרות לתוכן בקייטנה שלו, הוא פנה כאן בפורום לעזרה ואתה בתגובתך גערת בו ואמרת לו שאין הוא יכול לפתוח פינה של שעת סיפור מאחר ואינו מקצועי (ראה תגובתך מלפני כמה ימים) ועוד הצעת לו לקחת יועץ שהוא מספר סיפורים מקצועי....בסך הכל עלינו לתת לו עצות מה הוא כן יכול!!! אני חושבת שהוא כן יכול לספר לילדים בקייטנה למרות שלא למד בבית אריאלה... שלישית: אשמח לשמוע אותך מספר, היכן אפשר?

NAVVAN1

New member
1,2,3 אני מרגיש כמו אח של אחשוורוש

נורא פשוט הכי פשוט כמה פשוט שאני יודע לעשות פשוט פשוט עכשיו אין לי זמן אבל מבטיח לך תשובה אפילו שתיים של מילה על כל מילה שכתבת לי בתגובה, טובה תחת טובה
איזה מזל שכתבת לי מילים כה טובות, עכשיו יש לי הרבה טוב לחשוב ולכתוב. אז בנתיים להתראות כי מספרים דופקים בדלת להתכונן לכנס בבית אריאלה, אראה אותך בסדנה של הגבירה מן האגם? בואי יהיה מעניין, מבטיח... בברכה משה

perhay

New member
נאוואן, זה לא קשור אחד עם השני

אל תשכח שמלבד העניין שלי בסיפור סיפורים אני ספרנית ועוסקת בעידוד הקריאה, והרעיון של אגדית ממש התאים לי לתחום של עידוד הקריאה. אני אימצתי אותו בשבילי, לצרכים שלי. כמובן, שאני מסכימה איתך, שסיפור סיפורים הוא מקצוע ולא תחביב, ומי שעוסק בכך בלי הכשרה ועוד יותר מול ילדים, עושה עוול למקצוע ולקהל.

האגדית

New member
perhay - שמחתי

יופי-טופי אני שמחה שהרעיון שלי מתאים לך!!! תוכלי להיכנס לאתר שלי, ולעיין בקטגוריה של הספרים שכתבתי. אשמח לתגובתך.

למעלה