שלום לכולכם

moti321972

New member
שלום לכולכם

יש לי שאלה קצת שונה ואשמח אם מישהו ידע לענות או להמליץ. אני חולה אפילפסיה מסוג הגרנד אך ללא התקפים כבר 10 שנים (טפו טפו טפו) אני ממשיך בתרופות (טגרטול) רק משום שאני רוצה בכך למרות שאני במגמת הורדת התרופות עד להפסקתן. בשבת הקודמת יצאתי עם ידידה לאכול בחוץ ובעוד אנחנו מזמינים התחלתי להרגיש ברע. הייתי מסוחרר כולי ומעורפל והרגשתי מחנק למרות שדיברתי כרגיל ואף צחקתי. כשהרגשתי שזה מחמיר נסענו הביתה והייתי מסוחרר משהו כמו שעתיים. במהלך כל השבוע התנהגתי כרגיל למרות שהסחרורים והרגשת המחנק המשיכה לכל אורך השבוע. בשלב כלשהו החלטתי עם עצמי שזהו התקף חרדה ולא יותר ולפי כך אני עושה דברים מרגיעים. וההרגשה לאט לאט משתפרת. יש לציין כי אני עובד בעבודה חדשה(הייטק) ויש לי בת זוג חדשה שמאוד מוצאת חן בעיני.(וכן..היא יודעת על המחלה) מה דעתכם? התקף אפילפטי או התקף חרדה ?????? אשמח לתגובות ולעיצה תרגישו טוב ואשמח לייעץ משום שעברתי המון עד שהבנתי מהיכן האפילפסיה שלי הגיע. שבת שלום

הי

התקפים מסוג הגרנד , הם רק התופעה ולא סוג האפילפסיה . אני מניח שאתה בן 34 לפי הכינוי, ומיכאן התחלת עם האפילפסיה בגיל 24, למעשה מדוע המתנת 10 שנים להורדה בתרופה,בהוראת הרופא?, אולי מה שאתה מרגיש זה כתוצאה מהורדת המינונים.

moti321972

New member
אבא של אפי...

התחלתי עם האפילפסיה בסביבות גיל 16-17 וכן...אני בן 34. ההמתנה להורדת המינונים היתה החלטה שלי.... כיום אני שלם עם ההחלטה להוריד אותם לגמרי. המינון שלי נמוך יחסית. ולכן לא נראה לי שההורדה משפיעה. יותר נראה לי כמו התקפי חרדה שמא זה לא יקרה שוב..

הי

אז אני מבין ש- 7 שנים, היו לך התקפים עד 10 השנים השקטות. אתה קרוב לוודאי יודע הכי טוב שאלה התקפי חרדה, ויכול להיות שאתה צריך כדור להרגעה.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

יכול להיות שזה רק התקף חרדה אבל, כמו שאומר אבא של אפי זה תופעה של הורדת המינון. לדעתי כדאי להתייעץ עם נוירולוג. ייתכן שגם השינויים בחייך גם כשהם חיוביים גורמים ללחץ ועייפות שעלולים לגרום לתופעה כמו זאת שתיארת. בהצלחה בעבודה החדשה ועם בת הזוג.

moti321972

New member
עלי לדאוג???

במידה ואלו הם תופעות בעקבות ההפחתה... זה אומר שאני אחזור למינונים הרגילים או שעלי פשוט להסתגל?

מוטי../images/Emo24.gif

איך אתה מפחית את הטגרטול? מה היו ההנחיות של הנוירולוג? אולי אתה יורד מהר מדי במינון? אם כל השבוע לא חשת בטוב,הגוף שלך מאותת שמשהו אולי לא בסדר בירידה במינון התרופות,סמוך על התחושות של עצמך אם לא טוב לך השאר הודעה אצל המזכירה לנוירולוג ביום ראשון,בקש שיחזור אליך טלפונית,הם בד"כ חוזרים ומורים על המשך טיפול דרך הטלפון,אפשר גם דרך רופא המשפחה-הוא יוצר קשר עם הנוירולוג ומדבר איתו עבורך במקום שתחכה לתור נוסף. תרגיש טוב

moti321972

New member
לדינה

הנוירולוג הורה על ההפחתה. טלפונית.... סך הכל הורדתי 100 מילי..

uma5

New member
../images/Emo60.gifמוטי

הורדת תרופות גורמת לתופעות לוואי בטוח שקיבלת גם הוראה באיזו צורה לרדת במינון לא יורדים בבת אחת וכן אחרי מה לעקוב.

r216

New member
בוקר טוב

כתבת לי שאני אקרא את מה שאתה כתבת... אז ככה, אצלי זה לא בא לידי ביטוי בצורה כזו וגם אין לי התקפי חרדה... ממש לא... פשוט נגיד את זה תאכלס... לפני שלושה שבועות עברתי פרידה, וכשזו התרחשה הרגשתי כאילו שמשהו קורא לי בגוף כאילו לא משהו רציני אבל הייתי חייבת להירגע לפני שהתחלתי בנהיגה, ולמחרת הבוקר קמתי עם כמו נשיכה קטנה בצד הלשון הצד שהייתי מקבלת בו נשיכה אחרי התקף, לפני כמה ימים הייתה לי יום הולדת והייתי לילה לפני בסערת רגשות מטורפת על שטות... אם הוא התקשר...מתי הוא התקשר... קיצר שטויות של בנות, ולמחרת הבוקר שוב קמתי אם אותה נשיכה, הקטע שלא היה לי כלום כבר שנתיים! אז הגעתי למסקנה שזה נוב אצלי מסערת רגשות אבל זה לא התקפי חרדה... וזה מעצבן, כי אני כבר לא יודעת מה אני אוכל לעשות וללמוד כי הבנתי שזה בגלל איך שאני מקבלת דברים ואיך שאני לוקחת דברים, ומאז ההתקפים לפני שנתיים השתנתי המון... אבל כמה בן אדם יכול לשנות עצמו, הנה במקרה אמת לא הצלחתי להגיד לעצמי, עזבי... תקחי אוויר פרידות קורות... אני כבר לא יודעת איך אני אלמד, כאילו אני לוקחת הכל בצורה הכי שאפשר כמו שבתיכון השקעתי מון , מצד שני בתיכון גם לא הייתה לי אפילפסיה... בקיצור, זהו רציתי לדעת פשוט אם יש עוד אנשים כמוני ככה, לפני שנתיים הלכתי לפסיכולוגית, אבל אחרי איזה חודשיים הפסקתי כי זה הספיק לי, והמשכתי בצבא והמשכתי כרגיל, אבל כנירא שאני לא באמת יכולה להמשיך כרגיל...

ruthty

New member
הי

יכול מאוד שנתקפת חרדה אבל תעשה מעקב כדי להיות בטוח שנית אני מאחלת לך בהצלחה עם החברה

moti321972

New member
המון תודה..

מיום ליום נראה לי יותר שזה התקף חרדה. נלחצתי מהלחץ.....וממה שעלול לקרות. למרות שאני כבר 10 שנים " נקי"

ruthty

New member
הי בוקר טוב

תנסה לחשוב חיובי אולי זה שאריות של מה שעברת בהצלחה ויום טוב

למעלה