שלום לכולכם,

שלום לכולכם,

בימים האחרונים, הגעתי למסקנה, שאימון טוב,יכול לקדם אותי בחיים בצורה הרבה יותר טובה מכפי שדברים מתנהלים כעת. דבר ראשון, חשבתי על נושא הזוגיות. במחשבה שניה, ישנם נושאים נוספים אחרים בהם אני זקוקה לפריצת דרך, ובעיקר דרך התנהלות בחיים, אשר אינה פרקטית ואינה ממוקדת. שאלותי: האם אימון יכול להקיף מספר תחומי חיים, גם בתחום הזוגיות, כאשר המאמן אינו מגדיר את עצמו כמאמן לזוגיות? - האם יש באימון, על מנת לטפח דימוי עצמי חיובי יותר וביטחון עצמי, כמו גם אסרטיביות? - איך מתנהל אימון כזה, האם זה מחולק למספר אימונים שונים, כאשר כל אחד מהנושאים מטופל במשך שלושה עד שישה חודשים? תודה על תשובתכם.

tlingit

New member
הי ה י ל ה ס ג ו ל ה ../images/Emo13.gif

הנה תשובות שלי, אני בטוחה שחברי פורום אחרים יוסיפו משלהם אימון בא לעזור לך כמתאמנת לבצע שינוי בחיים שלך הרצון בשינוי יכול התעורר לגבי תחום מסויים של החיים כמו זוגיות עבודה קריירה משפחה ועוד אך במקרים רבים מתאמנים מגלים שהמקום שבו נדרש השינוי הוא עמוק אצלם והתחומים בהם הם רוצים שינוי אינם אלא השתקפות של צורך פנימי זה, ועל כן חשוב באימון לערוך בירור לרוחב ולעומק עולמו של המתאמן. להבנתי, גם באימון לזוגיות בוחנים את כל תחומי החיים, השאלה היא במה בוחרים למקד את האימון או באיזה סדר בוחרים לעבוד על הנושאים השונים. אני חושבת שמתוך מתודת הפעולה של האימון בהכרח נעשית עבודה שנוגעת לנושאים של דימוי עצמי ואסרטיביות. האם זה נעשה באופן ישיר, או לא בהכרח כמטרות בפני עצמן אלא יותר ככלים שעוזרים לאדם לפעול, נראה לי שזה על פי השקפתם של המאמן/מאמנת. ואני לא חושבת שבהכרח צריך לסדר את העבודה על נושאים בצורה טורית כלומר נושא אחד כל פעם. מה שכן, ייתכן בהחלט שאורך האימון יגדל כדי להכיל את העבודה על כל הנושאים, אבל גם זו החלטה שתוכלי לקבל ביחד עם המאמן/מאמנת שלך, בראיה משותפת של התהליך ושל סגנונות העבודה שלכם. יכול להיות שלאחר תקופה של עבודה מרוכזת ביחד תעברו לתקופת עבודה שבה את עובדת בעצמך בליווי קצת פחות הדוק של המאמן/מאמנת (כלומר מפגשים יותר רחוקים), יכול להיות שתחליטו להמשיך לעבוד ביחד תקופה נוספת.

שלום הילה

אימון יוכל לעזור לך להבחין האם יש משהו שמכשיל אותך גם ביצירת זוגיות וגם בהתנהלות בעבודה שלך למשל.. אם מתאמנים על אותו הדבר שמגלים ניתן לעשות פריצות דרך בכמה מישורים בחיים. ניתן לעומת זאת להתאמן בנושא מסוים שהכי חשוב לנו וליצור בו שינוי. מה שקורה הוא שבד"כ במהלך האימון דברים מתחברים גם אם לא התכוונו.. אנו לומדים על עצמנו, משכללים יכולות ויש הקרנה על מקומות שונים בחיינו. האימון הוא כלי שבו אין המאמן משמש מומחה לנושא האימון וזאת מתוך נקודת הנחה שיש למתאמן את כל הנדרש כיד להגיע לתשובות הנכונות עבורו. לגבי חלוקת הזמן- הכל תלוי במה מתמקדים,האם בכל נושא בנפרד ואז מקדישים סדרת פגישות לכל נושא או שמתמקדים באישיואים המשותפים ואז ניתן לשלב בין הדברים.

שלום הילה

מנסיוני אוכל להוסיף כי התהליך האימוני מעצים מאוד ומפעפע לכל תחומי החיים. כמו אבן שנזרקת לאגם ויוצרת אדווה... כך, ההחלטה לקחת אחריות ולהיות מחויבים למה שקורה לנו מניעה תהליך (ממוקד ככל שיהיה) שהנו בעל השפעה רבה עלינו. טיפוח הבטחון, הדימוי העצמי, האסרטיביות וכו' הם בעיניי תהליכים נילווים באימון באמצעותו נמצאה דרך לשיאים חדשים! בהצלחה.

אהבתי את התשובה ינון../images/Emo24.gif

וזו גם הזדמנות לספר שכייף לראות אותך כאן וכייף עוד יותר לקרוא את דבריך. ענת ברגעים קטנים של נחת גדולה

יש לי מאמנת נפלאה!!! ../images/Emo91.gif

תודה. כדאי שחברי הפורום יידעו שיש לי הזכות להיות מתאמן שלך. מחכה בקוצר רוח לקורס ההמשך. ינון

לא קשה להבחין...

מן הדברים שענת כותבת, שהיא אכן, אדם רגיש ונפלא. ענת, אני נהנית לקרוא אותך ומאד אוהבת את נקודת ההשקפה שלך על האימון ועל המאומן כפרט. בהחלט שבית את עיני וכשאחליט להתחיל בתהליך, את בהחלט מועמדת פוטנציאלית.
אני.

צביקה38

New member
כל מילה בסלע

גם לי היתה הזכות הגדולה לצמוח באור השמש של ענתוצאות. קידה צביקה

קידה קידה קידה

ובענווה גדולה אומרת : תודה על הזכות ללמד אתכם, ועל זכות גדולה יותר ללמוד מכם על האפשרות לאמן אתכם ועל האפשרות להתאמן מכל מפגש עם אנשים כמותכם. שלכם באהבה ענת

למעלה