שלום לכולכם

שלום לכולכם

אז אני דיי חדשה כאן.בשבוע האחרון אני מתרשמת וקוראת...והנה יש לי גם שאלה. אני אם לתינוק בן שישה וחצי חודשים-פעיל,זוחל,עומד כן,כן שובב משהו משהו...טרם חזרתי לעבודה-הכוונה לחזור כשהוא יהיה בן 9 חודשים. שאלתי- אם ורק אם אני בהריון עכשיו,מהן זכויותיי והאם יכולים לפטר אותי..ועוד שאלה במידה ומפטרים אותי האם אני זכאית לדמי אבטלה ואם כן-לכמה זמן...תודה מראש ויום נפלא

linet1

New member
עד כמה שידוע לי

מעסיק יכול לפטר עובדת לאחר חופשת הלידה+45 יום. כלומר הוא מחוייב להשאירך כעובדת 3 חודשים + 45 יום. אני מניחה שלקחת חופשה ללא תשלום. עד כמה שידוע לי הוא יכול לפטרך בשלב זה. גם אם את בהריון. נידמה לי שפיטורים אסורים החל מחודש מסויים. ועל אחת כמה וכמה אם הפיטורים נעשים מתום לב ולא מתוך כך שאת בהריון. סביר להניח שאם את בהריון - זה הריון צעיר ומעסיקך אינו יודע על כך. בכל מקרה את מחוייבת לידע אותו עד חודש חמישי.

דסי אשר

New member
זכאות לדמי אבטלה

שלום לשואלת השאלה ההיפוטטית, חשבתי, שלגבי השאלה אם מגיעים לך דמי אבטלה אם מפטרים אותך בהריון,לאחר שחזרת מחופשת לידה, הכי טוב להתקשר ללמוסד לביטוח לאומי במקום מגוריך או לאתר האינטרנט של הביטוח הלאומי, ולבדוק שאלה זו אצל פקידי המוסד. נדמה לי שהתשובה תהיה שלילית, ולכן אני מציעה לקבל התשובה מהם. על מנת לקבל דמי אבטלה, ככל הידוע לי, יש צורך במינימום של ימי עבודה מצטברים בשנה, עד לאירוע הפיטורין, לא משנה מאיזו סיבה. אשמח להתעדכן, ובוודאי גם אחרות. תודה, דסי

עדכון למעוניניות

אישה שהתפטרה או מפוטרת לאחר חופשת לידה זכאית לדמי אבטלה במשך 3 חודשים, בכל מצב אחר הזכאות היא לשישה חודשי אבטלה. לצערי, הפקידה ענתה לי שזה לא כתוב באף מקום ומוזר שאנחנו לא יודעים מה מגיע לנו... כל טוב ושנה טובה

nogabp

New member
../images/Emo6.gifמנסיוני

עד כמה שידוע לי מהריוני הקודם במידה והינך מעל חצי שנה בעבודה אסור לו לפטרך אם את בהריון-אלא אם כן יוכיח כי פיטוריך לא קשורים להריונך כלל וכלל אלא לתיפקודך המקצועי-ובדרך כלל לא נותים להאמין למנהלים. כמו כן עליך לידעו עד חודש חמישי לאחר הלידה אסור לו לפטרך במשך 9 חודשים וכן כל עזיבה שלך במשך חודשים אלו תחשב כפיטורים מבחינת המגיע לך (פיצוייו וכו......) בכל מקרה- טלפון אחד לביטוח לאומי והם יפתרו לך את סימני השאלות.. בהצלחה!!!!!!!!!!

דסי אשר

New member
לנגה, פיטורין בהריון

המעסיקים חכמים, יש פטנט שנקרא "פיטורי יעול, שאינם בכלל על רקע היריון". חברה טובה, עבדה אצל עורך דין כשנה וחצי. הנה מזכירה מנוסה יעילה ומסורה. כאות הוקרה לעבודתה הטובה, קיבלה העלאה במשכורת. לזכור- מדובר במשרד של עורך דין, היודע היטב את החוק, אך משום כך ,גם מומחה במציאת הפירצות בחוק. חודש אחרי העלאת המשכורת, ובמסגרת הזמן המותר לאם להמתין עד ההודעה על הריון, הודיעה לו על הריונה. . תוך כמה ימים קיבלה מכתב פיטורין על רקע "שינויים במשרד". היא הפקידה היחידה. בברור שעשתה עם וועדת הערר במשרד העבודה והרווחה, התברר, שלאותו עורך דין נכבד, שהינו חבר וועד באגודת עורכי הדין, יש קשרים מתוקף מעמדו בוועד, עם וועדת הערר של משרד העבודה והרווחה, והוא הצליח להביא אותם לדחות את הערר של האם המתלוננת, תוך שהם נוטים להאמין לעו"ד שאכן פוטרה על בסיס שינויים ארגוניים במשרד. היא אינה לוחמנית, והחליטה ללכת הביתה ולהנות מדמי האבטלה המגיעים לה בגין פיטרין. מקרים דומים של מעסיקים, שאינם מקבלים אמהות לעבודה אלא מעדיפים צעירות או רווקות, כאשר הם " מסווים" את האפליה על רקע אי התאמה, "לא אקטואלי" וכו. גוף ציבורי, בו עבדתי, נוהג לא לקבל לעבודה אנשים מעבר לגיל מסוים(פחות מארבעים). מבחינה חוקית - מעשה לא חוקי. תמיד יש שלל נימוקים, למניעת תביעות בבית דין לעבודה. באותו מקום, רופאה שלא התקבלה לעבודה בבית חולים השייך לגוף זה, יודעה על הסיבה האמיתית=גיל, הגישה תביעה בבית הדין לעבודה, נצחה, אך איזו צורה זאת, להתחיל עבודה במקום עבודה, על רקע של מאבק. החיים לא פשוטים, והחוק לא תמיד מיושם, בכל תחומי החיים(=מומחיות ישראלית?"). דסי

לי דווקא אמרו בצורה ברורה

סיימתי תואר ראשון, לא מצאתי עבודה ורציתי להיות מזכירה (....) שאלו אותי אם אני נשואה וכמה ילדים יש לי. עניתי שכן ויש לי 2 ילדים (אז..), והם אמרו: תודה, אבל אנחנו מעדיפים רווקות.

למעלה