שלום לכולכם,

streetball

New member
שלום לכולכם,

המבחן עבר, היה מאוד קשה...... רציתי לשאול אתכם מה פירוש הביטוי "בר-פלוגתא" האם:א. אויב, ב.דו שיח, ג. ויכוח היה עוד משהו שאני לא זוכר:( דרך אגב, אני ממש אשמח אם מי מכם יוכל לכתוב לי את הנטייה בעבר של משקל פעֵל המלאה... בתודה מראש ובברכת שבת שלום, דניאל

or99

New member
זה אויב של ממש...

אלא "בן-מחלוקת", מישהו שיש לי איתו מחלוקת על רעיון מסוים.

streetball

New member
תודה רבה על התשובות אך גם

בלינק שסיפקת לא בחרו לציין את נטיית משקל פעֵל בעבר, ואשמח אם מי מכם יוכל לכותבהּ. כמו-כן, מתוך דבריכם לגבי הביטוי: "בר פלוגתא"-האם יש לסמן "אויב\יריב" או "ויכוח"? כמו כן, ברצוני לשאול שאלה, מדוע אומרים : "יתפאַר" פ.א.ר, התפעל שלמים. מדוע יש הנמכת תנועה לפני ל' הפועל גרונית לפני האות ר' הרי שהיא לא נכללית בבעיית הגרוניות מלבד בעיית הדיגוש. תודות מראש לעונים ושבת שלום, דניאל

Yuvalenko

New member
אני לא בטוח שאני מבין את שאלתך,

דניאל. הר' לא גרמה כאן לשום הנמכה. ההנמכה היחידה שאני חושב עליה שקשורה לשורש פ.א.ר היא בבנינים הכבדים - פֶּאֶר - הנמכת תנועה בפ' בתוצאה מתשלום דגש, כנ"ל - פֹּאַר, הִתְפָּאֶר. בכל אופן, יתפאר כותבים ומנקדים לפי גזרת השלמים, מלבד כמובן הנמכת התנועה בפה"פ - קמץ בפ' בתשלום לדגש שנפל בא'.

streetball

New member
אז מדוע, אם כן, מנוקדת הא' בפתח?

לדעתי היא אמורה להיות מנוקדת בצירה...

Yuvalenko

New member
היא לא. היא מנוקדת בפתח רק בנטייה

של גופים אחרים, כמו התפארת, התפארתם, וכו'. לזה אין קשר לתשלום דגש. אולי אתה מתכוון לצורה התנ"כית עם פתח, כמו ב"יתגדל ויתקדש שמה רבא" ?

streetball

New member
כן, לא התכוונתי לחוק פיליפי, אלא

בצורת הנסתר-לצורה התנ"כית כמו שאמרת...

אסופית02

New member
עדיין לא ברור לי

לאיזה בניין אתה מתכוון. הניקוד אצלי לבניין שביקשת חלקי. כתוב פועל בבניין כדי שאבין. לגבי הביטוי, מדובר בפרטנר לוויכוח.

למעלה