שלום לכולכם,

Juramento

New member
שלום לכולכם,

ביום רביעי הקרוב אני טס לפולין במסגרת המשלחת הישראלית מבתי הספר. רציתי לדעת אם יש לכם מושג לגבי מזג האוויר, ואם אתם יכולים לתת לי טיפים כללים - דברים שעשויים לעזור לי. תודה רבה לכולכם! נ.ב אם אני דובר רוסית, יבינו אותי בפולין?

לגבי טיפים כלליים

לגבי טיפים כלליים, אז יש מספיק הושדעות כאןבפורום שאתה יכול למצוא וגם בפורום המיועד למשלחות לפולין. מזג האויר נכון להיום, יום שישי, וישתנה עד יום רביעי - טמפרטורות 14 מקסימום ביום, 4 בלילה. מעונן וגשום לפרקים. לגבי הבנת השפה הרוסית כבסיס לפולנית: יש קרבה רבה ומילים רבות ממש דומות. יחד עם זה יש מלכודת - מלים רבות מקבלות משמעות שונה כאשר הן נאמרות בפולנית. לדוגמא OWOCE זה פירות בפולנית. איך אומרים ירקות ברוסית? הלאה, JUTRO זה מחר בפולנית. מה זה утро ברוסית ? הלאה, RANO זה בוקר בפולנית. איך אומרים "מוקדם" ברוסית? הבנת את הפרינציפ? עשה לי קצת בעיות דווקא כשניסיתי לדבר פולנית על בסיס הרוסית, בלי לחשוב על ההבדלים. אבל חוץ מזה תתקל בהמון מלים שאתה מבין רק מהקירבה הפונטית. לגבי דיבור ברוסית, אז תגלה שפתאום הפולנים לא מבינים בכלל רוסית. גם כאלו בגיל שמעל 40, כלומר שהיו חייבים ללמוד רוסית מכתה ו' בבית ספר, פתאום לא מבינים רוסית ואפילו מסתכלים עליך מאד לא בחיבה כאשר אתה מדבר רוסית ברחוב. ועל זה אבי אומר: את השנאה הרוסים הרוויחו כאן ביושר......

והטיפ הכי חשוב

אל תסמוך רק על המדריכים שלכם. רובם מצטטים מאותו הספר ומעטים יודעים יותר מכך לגבי ההיסטוריה של פולין ושל היהודים בפולין. רובם גם בעלי ידע מועט ביותר לגבי היהודים בפולין שאחרי המלחמה. קרא בעצמך, גוון את מקורות הידע שלך. פקפק בכל דבר וחפש מקורות מידע ולא פירושים ותובנות של אחרים. פתח את התובנה שלך על ידי חיפוש מידע ושימוש בו כדי להבין מידע נוסף. כך תלמד, ולא תצטט את המדריכים כפי שהם מצטטים את מה שלימדו אותם ולא יותר מכך.

Juramento

New member
תודה רבה,

המסע הזה לפולין בשבילי הוא משמעותי ביותר. אני בא לשם אחרי חודשים לא מעטים של קריאת הרבה חומר עיוני בנוגע לשואה בכללי ולשואת יהודי פולין בפרט וגם כפולין-מרכז השמדה ראשי(ויש כאלה שיחלקו עלי). בכל אופן, גם בלימודי החובה לבגרות בהסטוריה עוסקים שנתיים בהסטוריה של פולין לפני השואה, בזמן השואה ולאחר השואה(שלטון קומוניסטי). תודה רבה לכולם ואני מקווה שיהיה מסע פורה. לכל היוצאים גם כן, בהצלחה במסע, ואני מקווה שכולכם עשיתם את הסוויץ' בראש שזהו לא טיול שנתי של הח'ברה, אלא משהו הרבה יותר מזה(אני אומר את זה מכיוון שבשכבה שלי זה לא כך...לצערי).

Juramento

New member
שאלה...

האם במחוז אושויניצ'ם שבשלזיה המזרחית קיים כפר שנקרא "בירקנאו"?

לא לא לא

העיירה בז'ז'ינקה היא בירקנאו בפולנית והיא ליד ממש כמעט צמוד למקום אושוינצ'ים שהוא בגרמנית נקרא אושויץ.

תיקון טעות הקלדה

ככה כשמאוחר ועייפים, אז עושים טעויות. בירקנאו זה בגרמנית כמובן. אושוויץ זה בגרמנית כמובן.

Juramento

New member
נצל"ש

שאלה לי אליכם...אני אחראי על הטקסים במסע שלנו, ויש בכל טקס חלק של הקראת שמות והדלקת משואה. אם אתם מעוניינים, אתם יכולים לרשום לי פה את השמות של משפחתכם שנספו בשואה בפולין ואני אקריא אותם...רק אם אתם מעוניינים...רק בבקשה אם אתם יודעים את המקום המדוייק, אנא רשמו לי אותו שאני יקריא במקום המדוייק. תודה

איזו בקשה יפה.הוכחה נוספת שיש טעם

במסעות האלה שאתם עושים.יישר כח.כל הכבוד

למעלה