שלום לכולכם!

תשרי

New member
שלום לכולכם!

סבתי הינה בת 84, אשר הכנסותיה היחידות הם שכר דירה ודיבידנד (אין היא מקבלת פנסיה או קצבה מכל גורם ממשלתי). הוברר לי לאחרונה שעל הדיבידנד (מחו"ל) שהיא מקבלת מנוכה לה מס במקור. שאלותי: א. במקרה שלאדם מבוגר קיימות הכנסות שלא מעבודה, האם קיימים חוקים או תקנות המסדירים את גובה המס השולי שעליו לשלם? מהי רצפת ההכנסות ותקרת ההכנסות במקרה זה? ב. האם במקרה הנ"ל מגיע לסבתי החזר על המס במקור שנוכה לה? ג. מהי השנה המוקדמת ביותר היום שניתן לדרוש החזר מס ואינה מהווה מבחינת פקיד השומה "שנה סגורה"? תודה ושבת שלום! תשרי.

לפי החוק, 6 שנים

וכנראה שכדאי לסבתך להגיש דו"ח אישי בה ההכנסות מדיווידנד מהוות הכנסות מעסק. אז היא תהיה חייבת במס לפי המדרגות עם הזיכויים וסיכוי סביר שהמס שלה יהיה אפס

תשרי

New member
מה זאת אומרת?

איך אפשר לטעון שהכנסה מדיבידנד היא הכנסה מעסק? האם עיסוקה הוא קבלת דיבידנדים? האם יש פה יגיעה אישית?

yossin

New member
למה לא?

למה אי אפשר להגיד שהעסק שלה זה קבלת דיווידנדים? לא ידוע לי על משהו בחוק נגד זה, וכבר עשינו דברים דומים עבור אנשים מבוגרים (עם הכנסות מריבית) אבל- אתה חייב להתייעץ עם רואה חשבון/ יועץ מס לפני ביצוע מהלכים מאחר ויש לוודא את הנסיבות הספציפיות שלכם

אה, ועוד דבר

לא כל הכנסה חייבת להיות מיגיעה אישית. ניתן להרוויח סכומים שלא מגיעיה אישית. יש רק עניין של מדרגות מס שונות נ.ב. לפני שיעיר מי שיעיר: YOSSIN זה אני, השמות השונים לפורומים שונים בהתאם לנסיבות (ולפעמים יש טעויות(

תשרי

New member
מה זאת אומרת?

איך אפשר לטעון שהכנסה מדיבידנד היא הכנסה מעסק? האם עיסוקה הוא קבלת דיבידנדים? האם יש פה יגיעה אישית?

נפתלי ג

New member
לתשרי

המס על דיוידנד מחו"ל הוא 35% . אם מנוכה לה מס במקור פחות מזה , עדיף לא לעשות כלום. הרעיון של יוסין הרו"ח עלול לעלות לך ביוקר. קודם כל אי אפשר לעשות רטרואקטיבית מכיון שלא הודעת למס הכנסה על פתיחת עסק בזמן. אתה עלול לפתוח בעיה שמ"ה יחייב אותך רטרואקטיבית על ההכנסות עד ל- 35% . אני חושב שכדאי לך להמתין לדעות נוספות . כנראה שהחברה קצת עסוקים בימים האחרונים.

למעלה