שלום לכולכם

bubinoa

New member
שלום לכולכם

אני עדיין לא חד הורית, אבל המצב בבית לא טוב, אפילו רע, כבר שנה שאנחנו מסתובבים סביב עניין הגירושים, אבל כל אחד פוחד לעשות את הצעד, כשאני בכלל לא יודעת אם זה כדאי. אני מוצפת פחד בכל פעם שהמחשבה עולה, אני פוחדת ממה שיהיה אחרי, איך אסתדר? אני יכולה לספר לכם שאני בת 31, יש לי ילד אחד ואין לי עבודה (עדיין, אם כי העדיין הזה מלווה אותי כבר זמן רב) יש לנו רכוש משותף - רכב, דירה והוא עובד במקום מסודר. כדי שאדע שהצעד שאני עושה הוא הצעד הנכון, חשבתי קודם לשמוע מכם, ממקור ראשון, איך זה להיות חד הורית? איך מסתדרים?

DIEL

New member
זו לא שאלה של אלטרנטיבה

אם הייתה לי אפשרות לבחור בן להיות חד הורית, או להיות נשואה מאושרת עם משברים מידי פעם, הייתי בוחרת להיות נשואה עם משברים ללא ספק. אבל אני את הבחירה שלי כבר עשיתי, התגרשתי בגיל 28 וחצי עם תינוקת בת שישה חודשים, בלי עבודה ובלי תמיכה כספית מהמשפחה אבל המון תמיכה רגשית והמון עזרה עם הילדה. היה לי גב נפשי חזק כדי לעשות את הצעד המאוד קשה הזה. הייתי אומללה במערכת היחסית הזוגית עם האקס ולא השתלם לי להיות בעונש כזה שלא מגיע לאף אחד תקופת חיים שלמה. אני עדיין בחורה צעירה כמעט 30 כל החיים לפני, אפשר להתחיל פרק ב' יותר מוצלח אם את חושבת שזה קל או פשוט, את טועה עבורי זה מאוד קשה אבל לא קשה כמו שהיה לי בתקופת הנישואים. עם בעיה כלכלית בדרך כלל לומדים להסתדר מצמצמים ממה שאפשר המדינה עוזרת קצת בהבטחת הכנסה והנחות בארנונה, צריך לעבוד! אין ספק. אבל יש חיים אחרי זה,,, קשה אבל חיים. אם את שואלת אותי לגבי חינוך הילדה, רק לבד! בדרך שלי אם את שואלת לגבי מצב נפשי, רק לבד! בלי מריבות, בלי באלגן, בלי צעקות כשאת יודעת שכל מה שיש לך ומה שיכול להיות לך זה רק את! את לומדת מאוד מהר אייך להיות חזקה מספיק כדי להתמודד עם כל מה שצריך על מנת שלילד שלך יהיה מה שצריך. ילד מאושר הוא ילד להורים מאושרים ביחד או נפרד. זה המוטו שלי. את מדברת על רכוש, תמיד אפשר להתחלק, ותמיד אפשר לרכוש,,, השאלה היא מה את מחפשת? לגור עם בעלך בבית שלכם עם רכב משלכם להיות אומללה? או להיות עם הרבה פחות מזה ולחיות בצורה שטובה ועדיפה לך? הרבה זוגות זורקים את המילה גירושים בתקופת הנישואים שלהם, גירושים זה דבר סופי, ולפעמים הכי קל זה להתגרש, אבל לפעמים בלי לשים לב יש אהבה מאחורי המריבות, יש כבוד והערכה לפעמים משחקי הכוחות כל כך חזקים שלא רואים שבעצם הבעיות עם לא כל כך גדולות, ואפשר כן לגשר ולנסות לשקם משהו שווה את זה. עצה ממני: תעשי חושבים רק עם עצמך, מה את רוצה בסך הכל? האם יש דרך לקבל את הדברים האלה עם הבן זוג שלך באזשהי דרך? אולי יעוץ נישואים יכול לעזור? לפעמים יש קצר בתקשורת שמוביל לבעיות. אל תרוצי להתגרש לפני שניסית הכל כדי לשקם, כי לפעמים קל מאוד לשכוח שפעם, ולא כל כך מזמן מאוד אהבתם, התסתדרתם להפליא, הרי התחתנתם בסופו של דבר לא? מה היה שונה אז? מאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי והעיקר שתהיי מאושרת ותגדלי את הילד בנחת. אם את רוצה לדבר עם משהו, אני פה בשבילך שלחי מסר. אבל אם את מחפשת שלווה ושקט

m i c h a l i

New member
מצטרפת... כיסית הכל אני חושבת../images/Emo140.gif

ולמתלבטת... אנחנו פה לשאלות או תמיכה או סתם לקשקש

למעלה