שלום לכולכם.....

gilgil2

New member
שלום לכולכם.....

אני כותבת לכם כי אני חושבת שאולי אתם תוכלו קצת לעזור לי להבין דברים. התחלתי לחשוב על כל הנושא של דת מאז שחבר שלי לשעבר חזר בתשובה ועזב אותי, הוא היה דתל"ש כשהכרנו הכל היה מקסים בהתחלה אבל בשלב מסוים הוא התרחק, הוא טען שמשהו חסר לו והוא מרגיש ריקנות בסופו של דבר הוא חזר בתשובה שוב(כיפה סרוגה) ועזב אותי , הוא רוצה משפחה דתית ולטענתו האישה היא המחנך המרכזי בבית ובתור זוג דתי-חילונית זה לא ילך... כמובן שאם אני אחזור בתשובה נהיה יחד... מאז אני חושבת על זה המון, מעניין אותי איזו ריקנות הוא הרגיש ולמה אני בתור חילונית לא מרגישה ריקנות רוחנית כלשהיא? יש כ"כ הרבה דתיים, גם המון אנשים אקדמאים(רופאים, שופטים ועוד..) לא הגיוני שלכולם שטפו את המוח, אולי הם יודעים משהו שאני לא יודעת בתור חילונית.. אולי אתם שהייתם שם ובחרתם לעזוב תוכלו לענות לי בצורה אוביקטיבית(כי הרי אין לכם בכלל אינטרס להחזיר אותי בתשובה או משהו..). ועוד שאלה שעוד לא הצלחתי ממש לענות עליה, מה זה אלוהים? מה זה הדבר הזה שכ"כ הרבה אנשים מסתובבים סביבו ומנסים לרצות אותו כל הזמן... תודה רבה

גילגיל,

אני הולך לומר דברים פשוטים: תחושה של ריקנות / מלאות היא סוביֶקטיבית, מעצם הגדרתה כשרגשה, כאילו דה. לכן לו זה היה חסר ולך זה לא, ואין כאן סתירה, שהרי מדֻבר בשני אנשים נפרדים, כאילו דה. אמונה באלהים היא סוביֶקטיבית מעצם הגדרתה כאמונה, כאילו דה. לכן יש אנשי מדע / רוח / נעלי הבית של סבתא שלי מאמינים ויש כאלה שלא, ואין כאן סתירה, משום שמדֻבר באנשים נפרדים זה מזה, כאילו דה. ועצה קטנה: אם אין לך צֹרך פנימי בדת שלא בקונטכסט של הפרידה - אל תקבלי אותה על עצמך רק בשביל החבר שלך לשעבר. זה לא יִגָּמר בטוב. אלא אם כן את טיפוס האשּה שבשמו כתב אלתרמן את זמר שלוש התשובות. בהצלחה יונה

היי

אם החבר שלך הרגיש שמשהו חסר לו, כנראה שהפתרון שלו לחזור בתשובה היא אכן תשובה טובה בשבילו. זה לא אומר שזה מתאים לך. קרוב לוודאי שזה צורך פסיכולוגי יותר מאשר אמיתה כלשהיא. נכון שיש הרבה אנשים משכילים דתיים , שוב , אין שום סתירה בין אמונה כצורך לבין העובדה שיתכן ואלוהים הוא לא ממשי, אלא הוא נמצא בראשו של המאמין בלבד. לגבי תשובה אובייקטיבית, אני לא חושב שאני יכול להיות אובייקטיבי לדרכי כיוון שהיא מתאימה לי ולי בלבד. המסקנות שלי לגבי הדת הם שלי בלבד ונכונים רק לי עפ"י השיפוט שהגעתי אליהם בעצמי. אני חושב שיהיה נכון מצדך לשחרר אותו לדרכו כי אם חסר לו והוא מרגיש ריק יש לו סיכוי לא רע למצוא את עצמו שם. אני לא חושב שיהיה נכון מצדך לחזור בתשובה רק כדי לזכות בו, כי אם זה לא חסר לך זה רק יעמיס עלייך ויאמלל אותך. אל תהיי כ"כ בטוחה שהוא לא יצא משם שוב, כי אם הוא יצא משם ז"א שיש לו די ספקות בנוגע לאמונה ולאלוהות. ככה שהוא לא ממש הולך למקום שבו יהיה לו שלווה אם האמונה עצמה נפגעה. את רוצה לדעת מה זה אלוהים? למה שלא תפני לאלוהים בעצמך ותשאלי אותו מיהו? אם הוא יענה לך, תכתבי לנו שוב . רק תזכרי דבר אחד לפני זה. אדם שמדבר עם אלוהים נקרא מתפלל ואדם שאלוהים מדבר איתו נקרא סכיזופרן.

לא הגיוני שלכולם שטפו את המוח?

הגיוני בהחלט, יש גם מלא אקדמאים נוצרים ומוסלמים והינדים, אז למי מהם שטפו את המוח? היו גם המון נאצים (בלי להשוות חלילה) אקדמאים שהיו בטוחים שהיהודים הם גזע נחות, אז א"א לשטוף ת'מוח של אקדמאים? אפשר ועוד איך.

1ooja

New member
חרדים וחטאים

בכל הקשור ליהדות פאנטית וסתם קיצוניות דבילית שלום לכווווווווווווווווווווווווווולם - ובמיוחד למשרתים בצבא היהודי ולא בשדות הפיגועים בו הם מקבלים עילה להשתמטות של הצולה וזקא וברכת עזרה ומלכה לצערי אני נלחם את מלחמת הקיום מבית ומחוץ נגד הגישה האנטי ציונית חרדית אשמח לדבר ובמחיוד להמליץ על פרופסורים שמעגנים את כל הנ"ל במחקרים מדהימים לא מתוך שנאה אלא מתוך דאגה לעצם קיומנו הייתי ממלליץ לקרוא את הספרים והמאמרים של הפרופסורים דלהלן חווה יבלונקה - חבל על הזמן עד כמה מכניסה לחרדים לא מתוך שנאה אלא מתוך ביקורת נוקבת ועניין רב רחל אליאור - חקרה את התחום מאוד והוציאה מגוון ספרים מדהימים ביניהם חסידות ובורות במקום אוריינות בוריינות מלשון בור ועם הארץ על הנשים החרדיות הבורות שלא באשמתן אלא הרועים רבנים שלהם אשר אוטמים אותן בים הרדידות שלהם אדמיאל קוסמן- מעולה אין לי מילים עושה בית ספר לחרדים אביגדור שינאן - מדהים עד כמה מראה שיש השפעה נוצרית וארכאית בגישה החרדית הקיצונית בכלל איש גדול ארנון סופר - דמוגרף פשוט מפחיד לקרוא מה החברה החרדית תגרום לנו בעוד כמה שנים אשמח להמליץ על עוד לבסוף אולי נקים הפגנת נגד ההפגנות של הדוסים בבר אילן פחות שנאה יותר הבנה ואהבה לפרטים [email protected] ביי עופר

rigoletto111

New member
רק רציתי להגיד לך שהרבה דתיים

לוקחים "תקופת חופש" [מורטוריום] מהדת בערך בגיל הצבא תחילת שנות העשרים לחייהם, ואחר כך חוזרים לדת. אז לפחות אין לך מה לדאוג שלא היית בסדר וכו'

הבחור אידיוט

לא בגלל שהוא דתי או לא. בגלל שהוא עזב אותך. אל תאמיני לשטויות על אלוהים, ואל תאמיני שאם תחזרי בתשובה הכל יהיה סבבי. בחור שעזב אותך פעם אחת בגלל סיבה מפגרת, תמיד יוכל למצוא סיבה חדשה. מה זה אלוהים? אלוהים זה האלטר-אגו, אבל אנשים לא רוצים להודות שהם אגוצנטרים אז הם משליכים את זה על מושג מעורפל. אל תטרידי את מוח בחרבנה הזאת (אם כי כמו כל דבר, אנשים הופכים את זה לחרבנה או לא), אף אחד לא יודע משהו שאת לא יודעת, הם מנסים לשכנע את עצמם שכן. החילוניים עושים את זה עפ"י מחקרים, דתיים עושים את זה עפ"י המסורת. כל אחד והטיק שלו. >ספל חמאה בברכת ברוכה הבאה
<

זאת תורת הריקנות.

ראשית, אני חייתי ועדין חיה בציבור החרדי והרי לפניכם סקוף מרעיש: יש חרדים שמרגישים ריקנות. (פגשתי כמה מהם, מבטיחה באמאשלי) הדת, כמו גם מקצוע מכובד כוחה רב בהענקת חוסן נפשי. מהי ריקנות??? נסי לדמיין את עצמך בלי שני הידיים ובלי שני הרגליים כל היום שומעת את אותו השיר של מורדכי בן דוד שכבר שמעת 2000000 פעם (כמה אפסים?) ככה מרגיש (בערך) בן אדם עייף שאין לו כוח לחיים כי הוא כבר ניסה הכל. לא???

gilgil2

New member
היי שוב

בשבוע האחרון בדקתי את הנושא לעומק, חשבתי המון, דיברתי עם אלוהים(הוא לא ענה דרך אגב אבל זה מאוד עזר לדבר) ומצאתי את התשובות (הכול איך שאני רואה את הדברים כמובן), המוני אנשים מתרוצצים סביב משהו מעורפל שלא ניתן להוכיח בודאות שהוא קיים, וגם אם הוא קיים כל מערכת החוקים שנוצרה סביבו מוגזמת לחלוטין(לדעתי.), בתחילת השבוע דיברתי עם הבחור הוא אמר שאם נחזור הוא יודע שהוא יחזור להיות חילוני די מהר ושהוא רוצה דתיה כי אז אין סיכוי שתעשה משהו אסור שתצטער עליו אח"כ (הוא הביא לי את הנידה לדוגמא). חשבתי שאני אגלה משהו חדש ומפתיע גיליתי רק (לצערי) שחבר שלי לשעבר צריך את המסגרת הזאת שתחזיק אותו ושתסדר לו את החיים ושבלעדיה הוא מבולבל, וזו הריקנות שהוא חש, הוא מחפש בת זוג דתיה כדאי שתשמור אותו במסגרת כי על עצמו הוא לא סומך מספיק כי כנראה גם הדברים לא מספיק חזקים ומובנים לו, ועכשיו אחרי שאני יודעת את כל זה הפרידה קצת יותר קלה בשבילי רק חבל לי עליו... תאמת אני מרגישה שיש אלוהים הוא נמצא אצלי בפנים אבל הוא לא דורש הרבה רק שאני אהיה בנאדם מוסרי , לפחות עכשיו אני רגועה ויודעת שלהפסיד אני לא מפסידה כלום ויהיה טוב
תודה

wr האחד

New member
ברור שאת לא מפסידה כלום

אמונה דתית קחי את זה למשל כתכונת אופי שאת לא מתפשרת עליה ,ושהבחור גם לא מעוניין להתפשר עליה וכמו שלא תקחי מישהוא שאת לא מסתדרת איתו וכך גם זה ,ישנה חוסר התאמה בניכם ובגלל זה אינך מפסידה דבר.

shaulv

New member
אם את רוצה להיות שלמה...

עם עצמך אז תכנסי לפורום של החוזרים בתשובה זה מה שאני עשיתי לפני שהגעתי להחלטה שלי לצאת בשאלה הם דווקא חברה טובים תדברי איתם

zepelin

New member
אם הוא לא סומך על עצמו, איך את

תוכלי לסמוך עליו. בחור כמו אוטובוס לא רצים אחריו, תמיד יבוא עוד אחד. בהצלחה רבה.

shaulv

New member
לגילגיל

אני אגיד לך את האמת אני הייתי דתי כמעט כל החיים שלי עד שהחלטתי לחזור בשאלה ואחרי כמה שנים חשבתי לעצמי ומה אחרי זה? האם זה הכל? זה המשמעות של החיים שלי? לשבת מול הטלוויזיה ללמוד בתיכון ולישון?! וזה גם כנראה הכוונה של חבר שלך כי כל בנאדם שואל את עצמו בשלב זה או אחר למה ואיך אני פה והדת זאת התשובה של חבר שלך בשבילו משמעות חייו היא הדת. כל אדם והדרך שלו לראות את חייו

למעלה