שלום לכולכם!!

Elenlos

New member
שלום לכולכם!!

אני בן 15 ואני חדש כאן, אני התחלתי באומנות לחימה שלי (Meijin Kai) לפני כשנה וחצי ומרוצה... כרגע אני חגורה צהובה ושואף לכתומה (עוד חודשיים המבחן...). השאלה שלי היא: אם אני יתחיל באמנות לחימה נוספת האם זה יעזור לי או שזה יפגע בטכניקה שלי באומנות לחימה הקיימת שלי??

WhiteBear

New member
סליחה שאני לא עונה לך ישירות.

אבל זו דוגמא ניפלאה לשאלת FAQ. אני לא בטוח שיש לה תשובות בנוסטלגיות. לשאלתך: לדעתי האישית, אם אתה מתעניין להכיר שיטות לחימה אחרות - שווה שתלך להתנסות. אני בספק שזה יפגע בך לנסות שיטות אחרות, אלא אם כן תתיש את עצמך ביותר מידי אימונים בלי איזון. בקיצור, אתה מוזמן להיכנס לקישור הזה שיכול לעזור לך למצוא מקומות לבקר בהם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=148&art_id=43 וללכת להתבונן בדוג'ואים אחרים. אתה גם מוזמן לכתוב חוויות
נ.ב: זה גם בסדר להמשיך להתאמן איפה שאתה, וזה גם בסדר להפסיק להתאמן, הכול תלוי בבחירות שלך. בהצלחה רבה, טל.

BugoK

New member
אני לא בטוח - תתייעץ עם המאמן שלך

אני מכיר ג'ודואית שמתאמנת כבר המון זמן (חגורה חומה) שהתחילה לפני כמה שנים קפוארה. ולפעמים קורה לה, בלי כוונה, שבאמצע קרבות הג'ודו היא מכניסה כל מיני אלמנטים מקפוארה. שוב, בלי כוונה. הדברים האלה מחלחלים. אבל לדעתי, זה תלוי באומנות הלחימה שאתה לומד, ובזו שאתה רוצה ללמוד. לדעתי תתייעץ עם המאמן שלך. בהצלחה.

rowshi1

New member
לא עזר...

זה לא נתן לי הרבה מידע , אם בכלל על השיטה. תוכל לספר עליה בקצרה?

yanbrmic

New member
לדעתי

לדעתי אתה עוד לא מספיק טוב בשיטה שלך אז כדאי לך לחכות קצת כי זה יפריע לך

mickeym

New member
תתיעץ עם המורה שלך..

כדאי ורצוי לשלב אומנויות לחימה נוספות (ולטעמי עדיף שיהיו שונות בתכלית ממה שאתה לומד עכשיו) על מנת לחדד דברים אחרים ולנסות להתמקצע ולשפר אלמנטים נוספים בתנועה שלך. אולם, כל זאת בתנאי שאתה יודע שאומנות הבסיס שלך היא האומנות המרכזית, ושכבר הפנמת את דרך התנועה בה. לכן, שאל את המאמן שלך... מיקי

Connor MacLeod

New member
אני מסכים עם מיקי, טוב, לא לגמרי

עקרונית, בשלב מוקדם, לא הייתי ממליץ לשלב אומנות לחימה אחרת, כיוון שאתה עדיין בשלב של חידוד נקודות ונסיון הבנה של האומנות הראשונה שבחרת. אבל אם כבר לשלב אומנות נוספת, תבחר משהו שבאמת שונה עד כמה שאפשר מהאומנות בה אתה כבר מתאמן. אני לא לגמרי מכיר את האומנות בה אתה עוסק (וגם לא לגמרי הבנתי מהאתר שצרפת), אבל בתור דוגמה, הייתי נותן את שילוב של קרטה גוג'ו ריו, או אפילו שוטוקאן, עם ג'ודו (מקל), או עם קנדו, או למעשה עבודה עם כל כלי נשק אחר (ארניס וכו'). בעצם החוכמה היא לשלב שתי אומנויות שיהיו משלימות. הבעיה היא התגברות על ההבדלים בעמידות, ביציבות, חלוקת המשקל, תנועה ... בכל מקרה, עדיף לשאול את המאמן.

למה?

אתה רוצה ללמוד עוד אומנות לחימה כי אתה לא מרגיש שלם במה שאתה עושה עכשיו, או אולי בגלל שאתה מרגיש שאתה לא מקבל מספיק אלמנטים? (בעיטות, עבודת קרקע בריחים, חניקות וכו')? אם התשובה לאחת משתי השאלות הללו חיובית, אז דבר עם המאמאן שלך. רק התחלת להתאמן ואתה עדיין לא רואה את התמונה בשלמותה. בתקופה הראשונה מתרגלים רק בסיס, וזה קצת משעמם, אבל בשלבים יותר מאוחרים עושים עוד דברים. אתה מרגיש צורך ללמוד עוד משהו כדי להרחיב את ידיעותיך? אם זאת הסיבה לרצון שלך ללמוד עוד אומנות לחימה, אז עדיף שלא תעשה את זה כרגע, עד שיהיה לך בסיס איתן בשיטה שהתחלת בה.

lau

New member
ברוך הבא

אני חושב שלהתחיל אומנות לחימה נוספת יעזור לך אבל אני מצעה לך שהאימונים היו לפחת 2 יומים רבך

frodo1

New member
לדעתי זה לא טוב

כי אם אתה תלמד שתי אומנויות לחימה או יותר אתה תתבלב בטכניקות ובתרגילים ובקאטות וכל אלה... בקיצור, לדעתי עדיף להישאר על אומנות לחימה אחת, לגמור אותה או להגיע לדרגה שלדעתך היא מספיק גבוה, ואז תפרוש ותתחיל אומנות לחימה אחרת. עוד דבר אחד: כדי להתנסות בכמה סוגי לחימה אני הולך למפגש פורום.

למעלה