שלום לכולכם

שלום לכולכם

אני נטשה, אמא של נעמי בת שלוש כמעט, ושל אלונה ויסמין בנות 5.5 חודשים, שנולדו בניתוח קיסרי בשבוע 35 במשקלים 2.85 ו-2.25 ק"ג (TTTS). חשבתי שלא אגיע לפורום הזה, כי היפיפיות שלי בעצם לא ממש פגיות, אלא "גבוליות", אבל הנה אני כאן. מאז שהקטנות נולדו, היינו רק פעם אחת במכון להתפתחות הילד בקופ"ח מאוחדת בירושלים. בדקה אותן איזו פרופסורית, סליחה - לא זוכרת את שמה - היא נראתה לי מאוד לא אמינה, בקושי הסתקלה על הקטנות, את מכתבי השחרור מבית החולים לא טרחה לקרוא בכלל, והיא גם אמרה דבר אחד שהיה פשוט לא נכון (נעמי, האחות הגדולה, חלתה אז באבעבועות רוח, והפרופסורית החכמה אמרה שגם הן "בטוח יידבקו"), בקיצור לא חזרנו אליה עוד. הקטנות עלו יפה במשקל ועד עכשיו הסתפקנו בשני ביקורים בטיפת חלב, ולא דאגנו יותר מדי. אבל עכשיו אני מתחילה לשאול את עצמי, האם הן מתפתחות בסדר, והאם אני עושה מספיק על מנת שיתפתחו כמו שצריך. הן לא מתהפכות, לא מסוגלות לשבת זקוף אפילו עם תמיכה, וגם לא לעמוד על הרגליים אפילו זמן קצר, גם כשמחזיקים אותן. האם אתן יכולות להמליץ על רופא התפתחות טוב ואמין באיזור ירושלים (גם פרטי) ? בתודה, נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ושל אלונה ויסמין (18/7/2002)

נִירִית

New member
גיל 5.5 הוא מאוד מוקדם

בשביל לצפות מהן להתיישב זקוף או לעמוד (גם כשנותנים ידים). לגבי התהפכות - את יכולה לבצע תרגילים שונים לחיזוק חגורת הכתפיים שלהן (להשכיב המון על הבטן, לשחק איתן כך שתנסנה להרים יד אחת למעלה תוך כדי שכיבה על הבטן, וכן הלאה). אם את לא רגועה את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד בקופ"ח בה את חברה, או לפנות באופן פרטי לאבחון פזיוטרפי.

דבורי

New member
גם אנחנו במאוחדת בירושלים

אני מציעה שתקחי אותן קודם לרופא ילדים טוב (שלנו: ד"ר גרניט, מקבל במ.ת.ר. בתלפיות). אם הוא חושב שיש בעיה הוא יפנה לאבחון פיזיותרפיה במכון להתפתחות הילד. בכל מקרה, כמו שאמרו לך, גיל 5.5 חודשים זה מוקדם, לא בטוח שיש בעיה (אם כי זה שעדיין לא מתהפכות נראה לי מאוחר. השאר לא נשמע בעייתי).

תודה רבה

לנירית ולדבורי ! אולי באמת אני קצת יותר מדי היסטרית, אז תודה על העידוד ! אני אנסה את התרגילים שנירית כתבה, בתקווה שהקטנות ישתפו פעולה
. לגבי המרפאה להתפתחות הילד של הקופה שלי (מאוחדת) אז זהו, שהייתי שם פעם אחת, וכמו שאמרתי, התרשמתי שזה ממש תת-רמה ! דבורי, האם יצא לך לבקר שם, איך התרשמת מהם ? לגבי דר´ גרניט, או כל רופא ילדים שמקבל "בסיטונות" דרך הקופה, התחושה היא, שעם כל העשרות, אולי מאות ילדים שמגיעים לרופאים האלה עם כל המחלות של העונה, אין להם סבלנות וקשב. אני ממש מרגישה כאילו "לא נעים" להטריד אותם ולהגיע עם ילדים שאינם "חולים". לכן חשבתי שאולי יש איזה מומחה שמקבל פרטי, או משהו כזה (לא שיש לי יותר מדי כסף, אבל אולי זה שווה ?) נטשה, אמא של נעמי (28/1/2000) ואלונה ויסמין (18/7/2002)

דבורי

New member
הנסיון שלי

קודם כל לגבי ד"ר גרניט: אל תתביישי. בדיוק לכן אני אצלו, כי לגיל הזה (עד גיל שנה) הוא מעולה. הוא מקבל ילדים בשיטת הסרט הנע, לא מקדיש יותר מדי זמן ל"פוצי מוצי", ולכן לא טוב לילדים גדולים, אבל מצויין לביקורים שגרתיים לתינוקות, וגם חושב שזה בהחלט תפקידו. אני הולכת אליו לבדיקה לפני כל חיסון "רציני". הוא גם נחשב מאבחן מעולה, ובמכון להתפתחות הילד וגם בפגיה סמכו לגמרי על אבחונים שלו. אצלו גם לא מחכים בכלל בתור, כך שהילדות שלך לא יידבקו מאף אחד אחר. אני הייתי כבר כמה פעמים במכון להתפתחות הילד. לא הייתי אומרת שזו תת-רמה, אם כי אם היתה בעיה רצינית יתכן שהייתי פונה לפיזיותרפיסטית פרטית. האבחון הפיזיותרפיסטי טוב מאד, הפגישות אחר-כך לא היו מועילות. הרופא היחידי שראיתי שם הוא ד"ר גליק, הנוירולוג, והוא דוקא עשה רושם טוב. אני לא יודעת מי הרופאה שראית, בכל אופן לא פגשתי אותה.

נטשה

אמנם אני לא מכיר רופאים בירושליים, אבל אני מכיר את אישתי . מהרגע שהיא הלכה לפיזיוטרפיה, יש לה בדיוק מי שיענה לה על שאלות. את חושבת הרופאים העמוסים יודעים בדיוק מתי זה בסדר ומתי לא להתהפך? לכי לפיזיוטרפיסטית טובה ותבדוק את ההתפתחות שלהם ואז, או שתרגיע אותך ואת המצפון שלך, או התצדיק את ההדעה שלך ותראה לך מה אפשר לשפר. כל "עיכוב" שיתרחש, אני לא מאמין שיהיה קשור לפגות. חברה לעבודה ילדה בערך אותו זמן כמונו והיא כמעט ולא שמה את הבן שלה על הבטן ולכן יש מספר דברים שההתפתחות שלו יותר איטית. בואי נלך עד הסוף: יש ארבעה דרכי התפתחות שבודקים: מוטוריקה עדינה, מוטוריקה גסה, התנהגות חברתית ועוד משהו ששכחתי. כולנו שונים זה מזה ולכן מאוד יתכן שאחד יתקדם המסלול אחד מהר יותר ובשני לאט יותר ואחר- הפוך. תאמיני לי, בגיל 15 כולם יתהפכו...נכון? שיהיה בהצלחה והכי חשוב- תרגעי. בלחץ הכל נראה שחור יותר..

אורן אורן אתה משעשע אותי היום...

אם הייתי אומרת לך ביוני שבינואר אתה תרגיע אנשים ותגיד להם לא להיות בלחץ, היית מעיף עלי זונדה...

קרן משם

New member
אל תבזבזו זונדות../images/Emo6.gif

אלה דברים יקרים
ואני לא הבנתי אך יוני שבינואר

קרן משם

New member
אני מנסה שעווווווווות

להתקשר והיא לא זמינה! אנסה שוב מאוחר יותר.....אני מתה לקבל אינפורמציה טריה וטובה ממה ששמעתי אתמול!
רבה על ההתעניינות!

למעלה