שלום לכולכם!

• פותח הנושא NiGa
  • פורסם בתאריך

NiGa

New member
שלום לכולכם!

כולי אושר כי טררררררררר: החלום הצלול הראשון שלי הגיע! אחרי 4 חודשים של ניסיונות כושלים, יומן חלומות מפורט, משפטים לפני השינה, בדיקות מציאות... מה לא - והכל לשווא, הפסקתי ואחרי חודשיים: הוא הגיע! אני במקומי הקבוע בכיתה, מדבר עם חברי שיושב ליד אני לפתע מסתכל על הלוח, וקולט שהמחנכת השנואה עלינו מאוד כותבת עם גיר על לוח גירי ירוק כזה, ולא על לוח טושים שכרגע יש לנו במציאות... אני שואל את עצמי מה קרה, מה הבעיה... ולפתע קולט שאני חולם! כמובן שקראתי שאסור להתרגש כי אני עלול לאבד בהירות והחלום יהפוך לחלום רגיל, אבל אני לא הצלחתי להתאפק! כל כך שמחתי וכמעט איבדתי את זה, אבל נזכרתי בפקודות הקוליות והצלחתי להגביר את הבהירות, למרות שעדיין זה בא וחזר כזה... מטשטוש לבהירות וחזרה. בקיצור, אני הולך אל המורה השנואה, וצועק לה: "קרנית - תמותי!" והיא נפלה על הרצפה ומתה! זה הקש ששבר את גב הגמל כנראה, איבדתי במהירות צלילות והתעוררתי (זה היה בשנת צהריים) בקיצור, סליחה על הפירוט של החלום המאוד מטומטם והכתיבה הילדותית, אבל יש לי רק שאלה אחת: איך אני יודע שלא חלמתי שיש לי חלום צלול?

fcfighter

New member
אחח.... אין כמו החצלול הראשון ../images/Emo8.gif

בקשר לשאלתך... אפשר להבין אותה כחלום בתוך חלום וזה לא הגיוני כי אין דבר כזה, כל החלומות מתקיימים באותה רמה... אתה יכול לחלום שהתעוררת מחלום אבל זה בעצם ההמשך של החלום הקודם... לא הבנת כ"כ מה ששאלת? מה זאת אומרת "חלמתי שיש לי חלום צלול" ? או שהיה לך חלום צלול או שלא, אם שלטת על החלום אז הוא היה צלול ולא נראה לי שהיה לך חלום בתוך חלום כי לא הזכרת את זה...

NiGa

New member
קראתי,

וגם מנסיון אישי, שניתן לחלום שאתה חולם ואז להתעורר מזה אבל בעצם ההתעוררות היא בחלום... זה קרה לי אפילו שהתעוררתי מתוך חלום ואז התעוררתי שוב בתוך החלום... אבל השאלה שלי - אם יכול להיות שחלמתי שיש לי חלום צלול... כלומר, כמו שיש לך חלום שממנו אתה מתעורר אבל זה רק בחלום? אולי חלמתי שאני חולם? זה אפשרי? כלומר, שלא תבינו לא נכון - זה היה הטריפ הכי טוב של החיים שלי, אבל אני מקווה שזה היה אמיתי פשוט.

double M

New member
זה לא ממש משנה....

העיקר שאתה שולט בחלום, לא משנה אם זה חלום בתוך חלום, או חלום, או חלום בתוך חלום בתוך חלום. העקר לשלוט בחלום. זה החלק העקרי בחצלול...

NiGa

New member
אם כך - אין מאושר ממני!

אני רץ לשחזר את יומן החלומות ממקומו הנידח בארון ואני מתחיל לעבוד שוב! :))

KEiN

New member
יכול

להיות שחלמת שחיצללת, אבל יכול להיות שאתה סתם מטיל ספקות..
הכל אפשרי פה

NiGa

New member
ועוד משו -

אחרי המון זמן שאני לא מצליח לזכור חלומות באופן ממש בהיר, פתאום אחרי שהתעוררתי מהחלום הצלול, שאחריו חזרתי לישון במקטעים לעוד איזה שעה, זכרתי המון חלומות בצורה ממש ממש בהירה!

LucidGuess

New member
אל תקשיב למה שאמרו לך....

שליטה בחלום לא קובעת אם הוא צלול או לא, הדבר היחיד שקובע אם זה חלום צלול הוא אם ידעת או לא ידעת שאתה חולם - בזמן החלום עצמו. אחרי שהבנת שאתה חולם אתה יכול לישלוט בחלום או שאתה יכול סתם ליזרום אם מה שקורה, לטייל לך בסביבה המדהימה ולדבר עם אנשים, בלי לישלוט בדברים, שליטה בחלום צלול היא רק תוספת נחמדה, אבל העיקר זה שאתה מודע בתוך החלום ויודע שאתה חולם, זו ההגדרה היחידה של חלום צלול. יש הרבה חלומות רגילים שאתה שולט בהם ועושה דברים שאתה רוצה, אבל אתה חושב שזו המציאות ואתה לא מודע לכך שזה חלום, לכן אלו לא נחשבים חלומות צלולים. לגבי השאלה שלך אם זה היה חלום צלול או רק חלום שבו חלמת שאתה צלול... רק אתה יכול לענות על השאלה הזאת, אף אחד חוץ ממך לא היה שם, אם היית מודע בתוך החלום ובאמת ידעת שאתה חולם אז זה היה חלום צלול, אתה היחיד שיכול לענות לעצמך על השאלה הזאת. אני בכל מקרה מאמין שזה היה חלום צלול. כשהיה לי פעם חלום שבו חלמתי שאני צלול ושולט יעני בחלום, אז כשהתעוררתי מיד ידעתי שזה לא היה חלום צלול אמיתי, כי לא באמת הייתי מודע בתוך החלום, קשה להסביר למי שזה לא קרה לו... בקיצור רק אתה יכול לדעת את התשובה.
הכי כיף זה חלום צלול שמיד אתה מתעורר ממנו בלי לאבד את המודעות העצמית, ואז ישר אתה יודע שזה היה חלום צלול כי אתה נשאר עם אותה מודעות עצמית מהחלום ועד שאתה מתעורר במיטה והכל בלי לאבד את קו המחשבה, ואז אתה יודע בלי שום ספק אם זה היה חלום צלול. בקיצור נשמע מגניב
ויאלה ביי, לוסיד

NiGa

New member
כמה דברים

קודם כל תודה על ההתייחסות הממש ממצה! דבר שני, בקשר להגדרה של חלום צלול - את זה ידעתי, השאלה שלי בעצם הייתה אם יכול להיות שחלמתי שאני מודע לזה שאני חולם, אבל לפי החלק האחרון שלך הבנתי שזה לא כך, כי אני שמחתי שהצלחתי לעשות משהו בחלום הצלול ואז אני חושב לעצמי שאסור לי להתרגש כי אני אתעורר או משהו ואז קלטתי שהחלום בורח לי מהעיניים וידעתי שאני מתעורר ואז התעוררתי... כלומר, היה רצף מבחינת המודעות. בקיצור - תודה רבה!

למעלה