שלום לכולכם

שלום לכולכם

שאלה לי אליכן: יש לי בן בכתה ג´, שהתחיל בתקופה האחרונה לשנות התנהגות: צורח, מכה את אחותו הקטנה, מדבר לא יפה אלינו ההורים. הוא היה ילד מקסים, סבלני, תלמיד טוב, כך שאני רוצה לדעת האם יתכן שפתאם יש לילד בעיות התנהגות? בכתה הוא בסדר גמור, (מקווה שלא ישתנה), מה שכן, אני יודעת שיש לו בכתה ילד עם בעיות התנהגות קשות, שהרבה ילדים התחילו לחקות אותו, כי הם רואים שהמורה לא עושה לו כלום. האם יתכן שאולי הוא ילד ADHD? המון תודה על התשובות. אני לחוצה מאד.

michal shahar

New member
ADHD אינה רק בעיית התנהגות

בדרך כלל את ה- ADHD מאבחנים היום בגיל הרבה יותר מוקדם ובמיוחד בכיתה א. בטח שבעיות שקשורות להפרעה זו לא צצות כך פתאום. בעיקר לא בעיות התנהגות שקשורות ל-ADHD. ילד סבלני אינו מאפיין ADHD. כדי להבין יותר על ההפרעה תקראי את המאמרים והקישורים שלמעלה. עליך לדעת שכדי להיות מאובחן כסובל מ-ADHD צריך יותר מאשר להתנהג לא יפה להורים. נראה לי שכדאי לדבר עם הילד לשאול אותו לפשר ההתנהגות ואולי לדבר גם עם המורה על התחושות שלך. מכיוון שאני לא פסיכולוגית וגם לא פסיכיאטרית איני יכולה לתת לך עצות מקצועיות. אם אתם לא מסוגלים להתמודד כדאי לבקש עצה מקצועית. בהצלחה, מיכל

דליה.ד

New member
האם הילד adhd

כי שינה את התנהגותו, לפתע? ובכן, אורחת יקרה, בנוסף לסימפטומים שונים של הפרעת קשב וריכוז, חייבים להתקיים מספר תנאים נוספים: 1. תחילת התבטאות הסימפטומים לפני גיל 7. 2. התבטאות ההפרעה קיימת לפחות בשני מצבים חברתיים שונים (בי"הס, בבית, בזמן הבדיקה וכו´). 3. ההפרעה קיימת לפחות 6 חודשים. 4. ההפרעה גורמת לפגיעה משמעותית בתפקוד האקדמי, החברתי ו/או התעסוקתי. 5. הסיממפטומים לא מוסברים ע"י הפרעה אחרת (כגון pdd, הפרעות רגשיות, חרדה, דיכאון). לפי סיפורך, נראה שמדובר בילד שמגיב למצב כלשהו בכיתה או בבית, כדאי ומומלץ להתייעץ עם המחנכת ועם יועצת בית הספר, ולפי שיקול דעת משותף להפנות את הילד לאבחון. בהצלחה!

תודה דליה

ההתנהגות שלו למזלנו לא קורית בבי"ס. בשנה שעברה, שיתפתי את המורה בקשיים שהיו לנו בבית איתו (בעיקר עם אחותו) והיא אמרה שלא רואים כלום בכתה. להיפך, הוא שם מקסים, שתקן, בקיצור, תלמיד למופת. אבל בבית הוא היה מוציא לנו את הנשמה. השנה זו מורה חדשה, לא סומכת עליה ולא רוצה שתדע יותר ממה שנחוץ. אני גם חושבת שבני מגיב יתר על המידה לקנאה כלפי אחותו, השאלה היא איך פותרים את זה. כנראה שנתייעץ או עם פסיכולוג או עם יועצת ביה"ס. תודה

תודה על התשובה

אני אקרא את המאמרים, אבל אני לא כ"כ רוצה לשתף את המורה, כי יש משהו בה שגורם למס´ ילדים לשנות התנהגות: היא חדשה בכתה, צועקת המון עליהם, וסתם כך ללא סיבה.

רותי הכ

New member
מאד יכול להיות

שמשהו שקורה ללו לאחרונה גורם לבנך לשינוי בהתנהגות - המורה החדשה או שינוי אחר בבית או בכתה או איזה קושי -ולא דווקא לימודי. צריך לנסות לברר מה מציק לו. זה לא בהכרח adhd

רותי, אני באמת לא חושבת

שהוא ADHD, אני מורה לגיל הרך, ואני מכירה ופוגשת ילדים כאלו. הוא רחוק מזה, אבל לאור התקופה האחרונה הקשה איתו בבית, חשבתי "אולי כן?" אני ביום רביעי מבררת אצל פסיכולוג שאני מכירה מה הוא ממליץ, אולי כמה שיחות עם הבן ואיתנו. נראה כבר. כרגע לא רוצה לערב את המחנכת/בי"ס, אלא לעשות את הדברים באופן פרטי.

ערכות להחשדה עצמית בליקויי ריכוז ול

בליקויי ריכוז ולמידה. ניתן למצוא ערכות כאלה באתר: www.geocities.com/ringld

תודה עידו

אבל אין לו שום ליקויי למידה. הלואי וכל התלמידים היו כמוהו, רק בעיות התנהגות לפעמים, שבזמן האחרון התרבו.

חשבתי ששאלת אם יכול להיות שהוא ADHD

אם את יודעת שהוא לא, אז זה מצוין. רק שלא הבנתי את השאלה. אולי את פשוט חסידה של אלה שלא מסווגים ADHD כלקות למידה.

זהבה נ

New member
נעמי שלום וברוכה הבאה לקהילתנו../images/Emo140.gif

מאוד חשוב לערוך מה שנקרא "אבחנה מבדלת" ואת זה עורכים אצל נוירולוג או פסיכיאטר. זאת בכדי לברר האם זה אכן הפרעת קשב או לשלול משהוא אחר שמטריד את בנך, אני לא כל כך מאמינה שהוא מחכה ילד אחר מכיתתו, אבל אולי עובר עליו משהו ואת זה חשוב לבדוק. בהצלחה ועדכני אותנו בהתפתחויות, להת´

למעלה